Mój ogród na wsi
Re: Mój ogród na wsi
Dzisiaj na wsi przyszedł do mnie piękny rudy kot.Mam nadzieje , ze już zostanie .Widywałam go kilka razy , ale nie podchodził, bo jeździmy na wieś z dwoma psami .Dzisiaj psy zostały w domu i się odważył.
Anno mam do ciebie pytanie bo widać że znasz się na daliach jaką one lubią glebę ??
Początki działki Minika
Dominik
Dominik
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu , tak jak piszesz zimy z roku na rok są łagodniejsze, to kto wie czy jeszcze kiedyś nie będę sadzić dalii,jak tylko da się kopcować,to kto wie...

Marylko chciałabym by zimy były tak łagodne, że nie trzeba byłoby wykopywać .O tym marzę

Dominiku ! dalie rosną na każdej przeciętnej glebie.Ja im specjalnie gleby nie przygotowuję, jednak przekonałam się , że na wsi rosną o niebo lepiej niż na działce w mieście.
Aniu dziękuje za odpowiedź właśnie ja mam działkę na wsi myślę że będę dobrze rosły 

Początki działki Minika
Dominik
Dominik
Dominiku na pewno będziesz zadowolony.Kup wiosna nasiona dalii kołnierzykowych i pomponikowych , posiej i kwitną w tym samym roku.Nasionka są taniutkie więc warto. Siewki są śliczne.Potem jesienią wykop bulwy i w następnym roku masz gotowe.
O to super na pewno kupię i wysieję a ty Aniu dużo masz Dali i jakie są odmiany??
Początki działki Minika
Dominik
Dominik
Ja mam bardzo dużo dalii , kilka worków.Jak zapewne widziałeś w moim wątku mam różne, kaktusowe, dekoracyjne, pomponikowe, anemonowe.Część mam z siewu , część z wymiany z sąsiadami działkowymi jednak większość kupiłam .
Mam więcej niż w wątku gdyż nie wszystkie dalie sfotografowałam .
Mam więcej niż w wątku gdyż nie wszystkie dalie sfotografowałam .
Aha ja też mam zamiar wysiać parę paczek
.Jesteś jak mnie te forum wciągnęło siedzę od samego rana ja już lecę dobranoc
.

Początki działki Minika
Dominik
Dominik
Jestem , przyjechałam ze wsi i siedzę, jutro z samego rana też jadę na wieś .Forum to uzależnienie ,wchodzę z pracy włączam kompa w pracy też zaglądam.Spokojnych snów Dominiku.
-
- 1000p
- Od: 9 lis 2009, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Aniu piękne te Twoje dalie ja nie mam miejsca bo mam malusienki ogródeczek ,a Ty masz tyle miejsca to pięknie bedzie daliowo w ogrodzie.Buziaki.... 

Alinko po co ci dalie ty masz tyle piekności , że dalie nie sięgaja im do pięt. 

- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu Widzisz nie wystarczy przeczytać, trzeba jeszcze wypraktykować

Witaj AniuUrzekły mnie twoje malwy rosnące pod oknem . Takie kwiaty to wspomnienie wspaniałych wakacji u babci.
To były beztroskie lata .Czasami wpadnę do Ciebie na wspominki PA 

Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka