
Jestem bardzo zadowolona, nie muszę ruszać sie z domu, bo M odbierze P z przedszkola



Liście zgrabione, więcej pracy w ogrodzie nie ma... teraz pozostaje czekać na mróz, by okryć rośliny.
Iduś, chyba nie kupiłaś teraz lilii?? Chociaż pogoda sprawia takie niespodzianki...
I pomyśleć, że dwa lata temu miałam trzy odmiany lilii na krzyż

Spróbuj z pasteryzowanymi pieczarkami, mięso jest naprawdę świetne!
Edytko, cieszę się, że znowu jesteś


Agniesiu, nie ma za co



Polecem jeszcze wypróbowany przepis na szynke wieprzową:
2 kg szynki wieprzowej
sól, pieprz, ziarna kolendry, mąka, oliwa z oliwek
Pół dużego słoika wydrylowanych czarnych oliwek
puszka pomidorów krojonych (lub świeże)
dwa plastry wędzonej szynki
dwa jajak ugotowane na twardo
szklanka białego wytrawnego wina, najlepiej Blanc de Blancs lub chardonnay
Szynkę pokroić na plastry. Mąkę wymieszać z solą i pieprzem- obtoczyć mięso. Podsmażyć na patelni z niewielką ilością oliwy z oliwek. W garnku przygotować sos- pomidory, wino i pokruszone ziarna kolendry zagotować, dodać podsmażone mięso. Mieszając dusić na wolnym ogniu ok. 40 minut. Dodać posiekane jajka, szynkę i oliwki. Dusić kolejne 15 minut, pod koniec duszenia można dodać garść posiekanej natki pietruszki. Najlepiej smakuje z ryżem lub grzankami czosnkowymi i zieloną sałatą w sosie vinegret.
Iguś, wtedy rzeczywiście byłam w wieku licealnym i studenckim




Ja naprawdę lubię zjeść


