Mój ogród - Ewelina - 2009r. cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród - Ewelina - 2009r. cz.3

Post »

Ewelinko ja też w ubiegłym roku zaserwowałam swoim różanecznikom
mikoryze w granulkach, efektów znacznych jeszcze nie zauważyłam,
czytałam że mikoryza w płynie ma szybsze działanie tylko jest znacznie
droższa, na wiosnę przymierzam się dac pod róże ;:3 a efekty zobaczymy

cieplutko Danuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 11:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Ewelino.Dziękuje za odwiedziny w moim ogrodzie.kiedy zobaczyłem Twój wątek zaniemówiłem;.kurcze znam,znam ten ogród,nie tyle ogród co ZNAM fotkę z wazą,dopiero po następnych fotkach konsternacja i szybko do szafki po MPO.Jest ,dlatego znalem ten wylewający się wazon.Ale mogę powiedzieć że tylko forumowicze widzą Twój ogród lepiej,bo lepiej pokazany na forum.Ewelino głębokie ukłony za stworzenie tak urokliwego miejsca.Masz dar dany nielicznym łączenia roślin w piękne kompozycje.Ten zapamiętany wazon to moje chciejstwo,myślę że pozwolisz na wykonanie kopii tej kompozycji.Pozdrawiam Tadeusz
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p
Od: 16 sie 2009, o 22:49

Post »

Witam
Tadeusz-może zrobimy Rybnicki konkurs wazonowy :heja :heja :heja :heja
Powiem szczerze....już dawno zdjęcie skopiowałam do mojego działu-"pomysły na wiosnę " :;230 :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Jaki tu ład...harmonia...równowaga.....
I ta waza..... :roll:
Pięknie wkomponowana w otoczenie...
tak jak by tam wyrosła wśród roślinek....
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 11:28

Post »

Ewelinko widzę że bardzo podpuściłaś to towarzycho.Alina Grzesiu no to konkurs na rozlewający się wazon.Ewelina rozstrzygnie.Pozdrowionka
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p
Od: 16 sie 2009, o 22:49

Post »

ok-podnoszę rękawicę :tan :tan :tan :tan :tan
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Brawo ! To się nazywa zainspirować forumowiczów !
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

Ewelinko ja mam pytanko dotyczące fuksji - czy nie masz problemu z mączlikiem szklarniowym na nich?

ściskam ciepło ;:3
Awatar użytkownika
jardin
1000p
1000p
Od: 7 sie 2007, o 14:26

Post »

Pięknie jesiennie u Ciebie. Strasznie podoba mi się Twój "tajemniczy" ogród.
Pozdrawiam
Aśka
Awatar użytkownika
Wercia
50p
50p
Od: 8 cze 2009, o 11:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zakochałam się w Twoim ogrodzie...
Nie ważne jaka zdobi go szata: zimowa, wiosenna, letnia czy jesienna? O każdej porze roku zachwycam się nim bez reszty. Nie ma dnia żebym nie zajrzała do niego. Nie ma dnia żebym nie cofnęła się w przeszłość aby przypomnieć sobie jak daglezje zostały wycięte, jak sosna samosiejka poczyniła spustoszenie po wichurze, gdy byłaś na wakacjach, jak powstały skalniaki przy wejściu na Twoją posesję...
Cieszę się, gdy Zakupomanianczka wraca obładowana kolejnymi nowościami...
Rozpromienia mnie widok Hery, Ateny i innych waz goszczących rozmaite roślinki. Zachwycam się każdym kwiatkiem, krzaczkiem, drzewem. Polubiłam strasznie też Twoją piękną goldi, która zawsze Ci towarzyszy.
Obecnie tęsknię za Twoimi fotorelacjami, przeplatanymi poezją.
Brakuje mi zdjęć, których dawniej było więcej? o wiele więcej ale nigdy nie za dużo...
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Co ja będę dużo pisać Ewelinka ;:180
Ogródek EdytyB

zapraszam
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Witaj Ewelino...
Śledzę Twój wątek od tygodnia :roll: Jestem w połowie....
Jesteś Ewelino jak: Arbiter elegantiarum łac. Mistrz dobrego smaku (ogrodowego...) :wink:
Piękny, klimatyczny Hortus- ogród... 8-)
P.S Chciałabym kiedyś wypić czarną herbatę w Twoim zielonym ogrodzie Ewelino :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

evluk pisze: Jesteś Ewelino jak: Arbiter elegantiarum łac. Mistrz dobrego smaku (ogrodowego...) :wink:
Czyli jestem jak Petroniusz ???
evluk pisze:P.S Chciałabym kiedyś wypić czarną herbatę w Twoim zielonym ogrodzie Ewelino :)
Pozdrawiam
A to zapraszam wiosną :) Herbata może być czarna , choć ja preferuje zieloną i białą ;:40
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Edyto, Werciu,Jardin, Tamaryszku, Grzesiu,Danusiu, Taro, Geniu, - cieszę się bardzo , że do mnie zaglądacie , że podoba się Wam to, co z mozołem, metodą prób i błędów staram się tworzyć.Teraz , jesienią, znowu zaczęłam snuć plany , co zrobię , posadzę , poprawię w ogrodzie w następnym sezonie...W ogrodzie spędzam dużo czasu. Od wiosny do późnej jesieni prawie w nim mieszkam, tu pracuję , odpoczywam , tu jestem z rodziną i przyjaciółmi... Lubię wszelkie zabiegi związane z roślinami, a jeśli uda się ciekawie zagospodarować ogrodowy zakątek czy rabatę , jeśli rośliny rosną zdrowo, kwitną , przywabiają motyle i inne owady , a w gałęziach drzew przekrzykują się ptaki wtedy jestem naprawdę szczęśliwa !
Dziękuję Wam za miłe słowa :oops:
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Ewelinko masz piękne fuksje, ja zabrałam do domu trochę za pózno takie same gołe gałązki, myslałam że już koniec ale widzę, że puszczają młode listki czy one w zimie dalej będą kwitły, czy mają czas spoczynku?
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Alinko i Tadeuszu
tadeo pisze:znam,znam ten ogród,nie tyle ogród co ZNAM fotkę z wazą,dopiero po następnych fotkach konsternacja i szybko do szafki po MPO.Jest ,dlatego znalem ten wylewający się wazon.Ale mogę powiedzieć że tylko forumowicze widzą Twój ogród lepiej,bo lepiej pokazany na forum.Ewelino głębokie ukłony za stworzenie tak urokliwego miejsca.Masz dar dany nielicznym łączenia roślin w piękne kompozycje.Ten zapamiętany wazon to moje chciejstwo,myślę że pozwolisz na wykonanie kopii tej kompozycji.
Tadeuszu, to miłe ,że jakiś fragment aranżacji mojego roślinnego zakątka zapadł Ci w pamięć :) Rzeczywiście mój ogród na przestrzeni lat był już prezentowany w kilku pismach ogrodniczych , mogłeś więc natknąć się na jakieś charakterystyczne zdjęcia .
Jeśli wazy to Twoje "chciejstwo " - nic trudnego - pisałam o nich już kilka razy ( bo sporo osób pytało) , podawałam też namiary na producenta , więc...może razem z Aliną zorganizujecie ten " Rybnicki konkurs wazonowy/ wazowy" ? Co do kopiowania pomysłu- podchodzę do sprawy absolutnie spokojnie, bowiem ten sam , czy zbliżony wyglądem element przeniesiony do nowego ogrodu, skomponowany z innymi roślinami , nabiera nieco odmiennego charakteru, tak, że możemy mówić o podobieństwie jedynie , a ono nikomu nie szkodzi. Podglądajcie więc i zapożyczajcie pomysły "na zdrowie "! Na tym forum znaleźć można wiele wartych podpatrzenia , inspirujących kompozycji, detali, ciekawie zestawionych nasadzeń... :)
-----------------------------------------------------------------------------------
MagdaMisia pisze:Ewelinko ja mam pytanko dotyczące fuksji - czy nie masz problemu z mączlikiem szklarniowym na nich?
tara pisze:Ewelinko masz piękne fuksje, ja zabrałam do domu trochę za pózno takie same gołe gałązki, myslałam że już koniec ale widzę, że puszczają młode listki czy one w zimie dalej będą kwitły, czy mają czas spoczynku?
Moje fuksje po przeniesieniu do domu też prawie całkiem zgubiły listki. Teraz jednak zaczynają wypuszczać nowe :) Problemów z mączlikiem nigdy nie miałam , ale jeśli taki wystąpi warto od razu potraktować fuksję odpowiednim preparatem , żeby szkodnik nie zadomowił się także na innych , sąsiednich roślinach . Fuksje przeniesione z ogrodu zwykle zaczynają kwitnąć dopiero w III/IV. Jeśli zdarza się to wcześniej kwiatki są zazwyczaj pojedyncze i bardzo anemiczne.
-----------------------------------------------------------------------------------
JLG pisze: jakiej firmy kupowałaś mikoryzę do Rh?
To była mikoryza do rododendronów i roślin wrzosowatych firmy "BIOPON" w granulacie.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”