Po 50-tce we własnym ogrodzie - cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Po 50-tce we własnym ogrodzie !!!

Post »

Niedźwiedź, lew i świnia prowadzą między sobą rozmowę:
Mówi niedźwiedź:
- "Jak ja zaryczę, to cały las boi się mnie."
Na to lew:
- " A jak zaryczę, to cała Afryka drży ze strachu!"
Wtedy świnia zaczyna się śmiać i mówi:
- " Wiecie co, jak ja tylko zakaszlę, to całe człowieczeństwo ze strachu robi do gaci !" :;230 :;230 :;230

Moi Kochani! Dużo się nazbierało wiadomości od Was, od razu lżej mi na duszy i sercu. Jak to dobrze mieć przyjaciół ;:108 . Wybaczcie mi, że nie odpowiem, tym razem, każdemu z osobna. Bardzo jestem do tyłu z odpowiedziami, mi mój czerep nie nadąża. ;:223 Muszę się bardziej postarać, bo to wstyd. :oops:
Ostatnio zrobiłam troszkę zakupów: grudnik z pąkami czerwonych kwiatków, ziemia z mykoryzą :shock: , karmnik, ziarna dla ptaków, cebulki tulipanów ;:223 , znalazłam nawet wierzbę japońską, szczepioną. Palik ma tylko 30 cm. Musi świetnie wyglądać na skalniaku, ale sama nie wiem co robić, Kupić? Kupiłam trzy książki ogrodnicze, 2 żabki do ogrodu, 2 wiewiorki też do ogrodu, płotek "kocie oczko" - do ogrodu, niby w nocy świeci tak jak oczy kota. na razie zostawiłam zakupy u sąsiadki, jutro przyniosę do domu. M nie musi widzieć, tym bardziej, że chyba (tfu, tfu,tfu przez lewe ramię) dosięga nas kryzys amerykański. Psy już nie chcą kości schabowych, mają się za dobrze. Dzwonilam do schroniska w Opolu w sprawie adopcji 2 kotek. Na razie jest jakas kwarantanna. Ale jak sie skończy, to moge dostać jakieś dwie panny 5 m-czne, wysterylizowane. Żadna kocia cholera nie odpowiedziała na mój anons w gazecie. Zadzwonił tylko psychiatra i zaprosił mnie na rozmowę, ale delikatnie odmówiłam, mówiąc, że są gorsze przypadki niż mój. Prawde mówiąc, nie wiem czy mi uwierzył do końca, no ale na razie dał spokój. Ja sama juz nie wiem, czy z moja głową jest oki, czy nie. Jak myślicie?
Na tym zakończę Was przynudzać i kolejny dowcip:
Noc. Mąż śpi z żoną w łóżku, gdy nagle budzi ich głośne łup, łup, łup w drzwi. Przewraca się na bok i patrzy na zegarek - trzecia w nocy.
"Kurde, nie będę się o tej porze z wyra zrywał", myśli przewraca się z powrotem.
Słychać głośniejsze łup, łup, łup.
- Idź otwórz, zobacz kto to, - mówi żona.
No więc zwleka się półprzytomny i schodzi na dół (mieszkają w domku). Otwiera drzwi, a na progi stoi facet, od którego jedzie alkoholem:
- Dobry wieszor, - bełkocze. - Szy mochby pan mnie popchnąć?
- Nie, spadaj facet, jest trzecia w nocy. Wywlokłeś mnie pan z łóżka,- warczy mąż i zatrzaskuje drzwi.
Wraca do żony i mówi co zaszło.
- No co ty, jak mogłeś? - mówi żona. - A pamiętasz, jak nam się wtedy zepsuł samochód, kiedy jechaliśmy odebrać dzieci z kolonii i sam musiałeś pukać do kogoś, żeby nam pomógł? Co by się wtedy stało, gdyby też ci powiedział, żebyś spadał?!?!?!?
- Ale kochanie, on był pijany!
- Nieważne, potrzebuje pomocy.
No wiec mąż jeszcze raz zwleka się z łóżka, ubiera się i schodzi na dół.
Otwiera drzwi, ale z powodu ciemności nic nie widzi, więc woła:
- Hej, czy nadal trzeba pana popchnąć?
Z ciemności dochodzi głos:
- Taaaa...
Ale ponieważ nadal nie potrafi zlokalizować faceta, krzyczy:
- Gdzie pan jest?
- W ogrodzie, na huśtawce... :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :wit
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Stasiu, musisz chyba zmienić nazwę wątku na "Ogród z humorem". Czytając te wpisy z kawałami można się uśmiać po pachy.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Stasiu z Twoją główką jest jak najbardziej ok- nawet nie wiesz ile bym dała by mieć taką mamuśkę lub teściową zresztą pewnie nie tylko ja :oops: Tak trzymaj i nic się nie zmieniaj ;:196
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki, dzięki, aż się zawstydziłam.Tyle pochwał. Dzięki Bogu, że ze mna w porządku, Z ulgi wypuściłam z siebie powietrze, i chyna było tego z trzy litry.
Wczoraj były mojej Córci imieniny. Oczywiście w pracy u niej, cicho-sza. Zadzwoniłam na telefon zakladowy, podniósł pan a ja się pytam, czy mogę z solenizantką Katarzyną. I zaczęłąm śpiewać: "sto lat, niech jej gwiazdka, mo żyć..... " Córcia słabym głosikiem: mamo, cicho, a ja jeszcze głośniej! Po chwili ja się pytam, czy pan polecial po kwiaty? NIE!!! Taka teraz dzisiejsza młodzież. A chciałabym nadmienić, przepraszam pochwalić się, że córcia jest kierownikiem. Ja kiedyś, aby się przypodobać kierownikowi, to go prawie w rekę całowałam. No prawie.... robi dużą różnicę. A dziś.... co moje pokolenie wychowało za młodzież, aż mi się chce płakać. Przepraszam, muszę iść po chusteczkę.....co za czasy, co za bida....
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Dzień dobry Stasiu :wit .
Może trochę spóźnione ale szczere życzenia dla córki.U mnie wszystko po staremu.Cebulki kwiatowe nadal leżą bo ciągle pada deszcz.Dziwne że nie ma jeszcze wielkiej powodzi uff.
Jak zwykle można sobie u Ciebie humor poprawić.A i widzę że dokonałaś wielkich zakupów-tak trzymać.Oby tylko kryzys Was minął jak największym łukiem.Stasiu a z Twoją głową na pewno jest wszystko w porządku.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak, masz rację, już nawet zawstydzenie wywołuje pamieć o bliskich, a nie wspomnieć o zwykłej przyzwoitości. Przecież te zyczenia, pamięć i szacunek się jej należą jak psu kość
A swoją drogą złóż Córci najserdeczniejsze życzenia zdróweczka i spełnienia marzeń. Tylko tyle :)
;:100
Aga
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

A swoją drogą - gdzie te czasy kiedy kobiety były całowane w rękę na powitanie ;:7

Powiem Ci Stasiu tak cichaczem że ja jestem imienniczką Twojej córci ale jakoś nie lubię swojego imienia i używam tego od bierzmowania no ale najbliższa rodzinka świętuje w Katarzyny więc podzielę się z Twoją córcią kwiatuszkiem od syna ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuje Wam bardzo, moje Kochane Przyjaciółki Ogrodniczki. ;:196 :wit ;:196
Córci przekażę życzenia, kość i kwatek. ;:180
Przepraszam lecę po nową chusteczkę, płaczę ze szczęścia..... :;230 :;230 :;230
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Witaj Stasiu ;:196
kawał przedni :) :;230
Wszystkiego naj dla Twojej córki :)
a ja nie nadążam za dużo obowiązków i mało czasu..wydłużyć dobę apeluję ;:108
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Celinko, ja też proponowałam co najmniej 36 godz/1 doba. Ale z sejmu nikt mi nie odpisał. Chyba napisze do Strasburga (tak się pisze)?
p.s. ja też nie nadążam..... ;:65 ;:65 ;:65 ;:65 ;:65

Król Artur musi wyjechać i pozostawić królestwo pod opieką swoich rycerzy okrągłego stołu. Zwołał zebranie informując ich o planach, jakie maja realizować i na końcu dodał by strzegli jego żony - królową Guinevere jak oka w głowie. Jednak nie mając tak wielkiego zaufania do nich postanowił założyć jej pas cnoty. Jednak nie był to taki zwykły pas, a najnowszy wynalazek ówczesnej techniki, z nożami i innymi ucinakami.
Po kilku latach Król Artur powraca do królestwa, zwołuje swych rycerze i sprawdza jak radzili sobie z rządami królestwem. Na koniec każe im zdjąć spodnie i widzi. Każdy ma poharatane genitalia? Tylko jeden Lancelot nietknięty stoi dumnie. No i król dumny ze swego jedynego rycerza nagradza go i stawia wszystkim za przykład. Na koniec zadaje Lancelotowi pytanie: ?A co ty na to mój rycerzu????. Niestety Lancelot milczy? :;230 :;230 :;230
Adresy do moich wątków
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Stasieńko, dziękuje za taką wielką karpę dalii, cebule mieczyków, nasiona i bardzo dziękuje za miły prezencik czyli portfel na klucze, i samoprzylepne karteczki ;:196 ;:196 ;:196
Dziękuje jeszcze raz ;:180 ;:180 ;:180

Odbierz PW...
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

:;230 :;230 :;230 :;230 i co tu dodać :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Stasiu... aniele ;:118
Już ja coś wymyślę ;:224
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Stasiu, ale niespodzienkę mi dzisiaj zrobiłaś. Wracam z pracy otwieram skrzynkę pocztową, a tam przesyłka od Ciebie z nasionkami. Dzięki.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Stasiu gdzie kupiłaś ziemię z mykoryzą (a nie miało być mikrozą :roll: )
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”