Mój ogród....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wercia
50p
50p
Od: 8 cze 2009, o 11:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród....

Post »

Ładnie, pięknie tylko...... dlaczego tak mało zdjęć? ;-)
Twój cyprysik nutkajski wspaniały :-) a winobluszcz trójklapowy rewelacyjny ;:138
Od ilu lat wspina się na Twój dom? Pewnie miło jest otworzyć ono, do którego cisną się listka ;-)
adamian
500p
500p
Od: 13 wrz 2009, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wercia Witaj
Jak pojadę do Keukenhof, to dopiero będą zdjęcia :heja, a co tam mój ogród dzięki za odwiedziny
Awatar użytkownika
orinoko01
200p
200p
Od: 21 cze 2009, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaski Adamie!
Ciekawy temat wyjazdu u Ciebie w wątku się pojawił. Mój kolega wrócił wczoraj z Holandii gdzie pracował, więc zrobiłem rozeznanie jak wygląda sprawa przejazdów
Busiki (9 osobowe, ale jest możliwość wynajęcia większych), kursują około 2-3 razy w tygodniu. Jadą z Opola i Wrocławia...Jednorazowo jedzie nawet do 10 takich busów. Koszt to 65 euro w jedną strone. Rozwożą w wybrane miejsce w Holandii. Plusem jest też to że kursują rotacyjnie (można sobie dowolnie zaplanować powrót) i nie martwić sie gdzie kierowca będzie spał hihihiii. No i najważniejsze....firma jest sprawdzona i godna polecenia....nr. telefonów do przewoznika podam na priva wieczorkiem.
Taką wycieczkę polecał bym co najmniej trzy dniową...bo oprócz ogrodów w Keukenhof jest w okolicy mnóstwo innych ciekawych miejsc do zobaczenia np. piękne wiatraki w malowniczej scenerii http://www.youtube.com/watch?v=rBbBzbZQuo0 .Ogólnie świetny pomysł z tym wyjazdem.
dangar
50p
50p
Od: 8 wrz 2009, o 14:48

Post »

Byłam na wycieczce ogrodniczej w Holandii, w Keukenhof również, ale....

1. W Keukenhoff jest pieknie, niestety nic się nie kupi, chocby żal ściskał i ślina kapała .

2. Ja bym radziła wizytę w ogrodach pokazowych i w szkółkach Boscamp (nie wiem czy nie przekręiłam nazwy) i w Boscop. Tam można poszaleć, a jak poszaleć to lepiej jechać autokarem. Więcej się zmieści, bo luki są większe. :D W tym pierwszym, wymienionym miejscu nie dość, że można rosliny kupic to jeszcze różne dzbany ozdobne do ogrodów. Rarytasy! Po dzień dzisiejszy żałuję, że wtedy nic nie kupiłam. Cudne miejsce!

To była dla mnie najlepsza wycieczka w życiu. W autobusie sami ogrodnicy, rozmawiający TYLKO o ogrodach. Puszczali nam też filmy o tematyce ogrodowej. Super impreza!!!!
dangar
50p
50p
Od: 8 wrz 2009, o 14:48

Post »

To była wycieczka z tego bura podrózy. Zobaczcie ich obecne oferty. Niestety nie dla wszystkich. :?
http://www.proeko.com.pl/oferty/
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

czyli rozumieć należy, że zobaczyć i polizać cukierek przez papierek, to mi się nie widzi
;:98
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Już całkiem jestem zdezorientowana... Ta wycieczka z biura podróży - full wypas, szcególnie do ogrodów Japonii, ale cena takoż ;:223

Mówiąc serio - chyba najlepszy byłby jednak wyjazd busikowy - ale wtedy na nas spoczywałby problem organizacji , tj. noclegów, komunikacji w samej Holandii, wejściówki (nie wiem, czy przypadkiem nie ma ograniczeń co do ilości zwiedzających w jeden dzień). Myślę, że lepszy byłby wyjazd w środku tygodnia, a nie w weekend.
Hmm, Danusia mówi, że nie da się kupić nic, ale na ich stronie (Keukenhofu) jest napisane, że i owszem... Może chodzi o to, że wiosenny termin zakupu jest niedobry dla tulipanów. Ale za to dla lilii jest w sam raz! Orinoko-Marku, powiedz, jak było za Twojej bytności?

Adasiu - niechcący Twój wątek zrobił sie organizacyjny, zamiast ogrodniczego :D
Zarzuć jakąś fotkę, bo nas admin pogoni ;:14
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj zdjęć nigdy za dużo , ale czy to nie temat ogrodniczy , przecież tu mowa o ogrodach w Holandii :;230 :;230
A żeby zobaczyć je to trzeba tam pojechać .Dobrze że to tyle czasu do wiosny ;:65 ;:65 ;:65
Genia
adamian
500p
500p

Post »

Dangar
Wycieczka do Japonii przepiękna, bardzo dziękuję za info. Widzę, że biuro oferuje wycieczki po całym świecie i ... przyprawia o zawrót głowy :lol:[/b]
Tara nie przejmuj się ja też :roll:
Ula Z wejściówką nie ma problemu, ważne by nie trafić na czas Parady Kwiatowej, tak ostrzega nas Sylwekw, który tam mieszka i ponoć pojawiają się tam wtedy tłumy turystów. Niestety turystów przez cały sezon otwarcia jest ogromna ilość, trudno sie dziwić, że brać ogrodnicza tak gromadnie "pielgrzymuje do swej "Mekki".
Geniu Dziękuję, że mnie wzięłaś w obronę Ula straszy mnie... młoteczkiem ;:14 :D :lol: ,
Marek Tak bardzo zazdroszczę Ci że tam byłeś. Bardzo nam pomagasz, dzięki jeszcze raz za namiary.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adam ja chyba nie pojadę, ale liczę na piękne zdjęcia dla mnie ;:196

Genia
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

ja jestem za jazdą samochodem, poczekam na syna niech mi to dokładnie wyłuszczy, zresztą nie mogę przede wszystkim deklarować się w określonym ściśle terminie, ale nie odpuszczę tam wyjazdu,
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
adamian
500p
500p

Post »

Geniu
Myślę, że zdjęć będzie sporo, a grupka Forumowiczów jest zainteresowana. Moje będą na pewno.
Tara
Myślę, że część osób zdecyduje się pojechać na własną rękę, może trafimy tam w tym samym terminie :) Trzymam kciuki.
Pozdrawiam

--
Alina662
1000p
1000p
Od: 9 lis 2009, o 19:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Adamie otrzymałeś paczuszkę bo nic znać nie dajesz. :|
adamian
500p
500p

Post »

Witaj Alinko
Jeszcze nie ale czekam cierpliwie, może to i dobrze bo jestem na finiszu czegoś grypopodobnego i o chodzeniu po ogrodzie od paru dni nie ma mowy, niestety, na dodatek zjechała przyczepa kamieni, na skalniak oczywiście :) Mam nadzieję, że będzie piękny choć trochę tak jak Twój. Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adasiu to dbaj o siebie , teraz tym bardziej bo nigdy nie wiadomo co Cię dopadnie .
teraz to takie niebezpieczne , a te kamienie to będziesz układał na skalniaku jeszcze teraz
jest coraz zimniej .
Genia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”