Mój ogród - Józef cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Madi
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 23 lip 2007, o 14:35

Post »

Śliczna działeczka! Odwiedzam ją obowiązkowo przy każdej wizycie na forum :D i podziwiam. Super trawy!
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja miałam Wielką Przyjemność poznać osobiście Właścicieli owej przepięknej działki. Nadal jestem pod wrażeniem .. aż słów mi brak. Fotki , chociaż piękne nie oddają jej uroku, rozplanowania, atmosfery. To naprawdę przeurocze miejsce , a jacy fantastyczni Gospodarze !!!!! :D.
Pochodziłam boso po super trawce, skosztowałam pomidorków, poznałam nowe roślinki i ciekawostki o nich. Mój syn zachwycił się rojnikami i oczkiem, mąż podpatrzył techniczne rozwiązania, a ja .. nawet nie wiem, murawa, sklaniaczki, zamek, trawy, wrzosy, cudnie strzyżone iglaki , rozplanowanie. Czy też rozległe zainteresowania i wiedza Józefa. Nie wiem, ale wiem na pewno, ze za mozliwość pochodzenia po takiej trawce jeszcze raz dużo bym dała. :D
A dziś sadziłam... sadziłam i jeszcze zostało.
dziękuję i Pozdrawiam serdecznie :D
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
livia
200p
200p
Od: 6 cze 2007, o 00:47

Post »

Miiriam pisze: Fotki , chociaż piękne nie oddają jej uroku, rozplanowania, atmosfery. To naprawdę przeurocze miejsce , a jacy fantastyczni Gospodarze !!
Święte słowa,Miiriam :D
A roślinki od Józefa,jako że dawane ze szczerego serca,wszystkie się przyjmują- u mnie nawet budleja,której początkowo nie dawałam szans przeżycia, zbiera się do zakwitnięcia :shock:
Józefie...,kiedy nas ucieszysz kolejnymi fotkami??? Bo malutko coś ich ostatnio...
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

o rany..dziewczyny!!!nie przesadzajcie z tymi pochwałami..to mnie było miło Was poznać i gościć u siebie..szkoda tylko że to takie krótkie wizyty może następne będą dłuższe..przy jakimś grilu,piwku...Livia..trzymaj się w sobotę..będę Cię wspierał..duchowo..na odległość..
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

livia..dla Ciebie.. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

dostane od Dorci passiflory szaleją..szkoda że tak późno... Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
livia
200p
200p
Od: 6 cze 2007, o 00:47

Post »

Józef pisze:.Livia..trzymaj się w sobotę..będę Cię wspierał..duchowo..na odległość..
A dziękuję Józefie-na pewno się przyda :D
Pochwały należą Ci się jeszcze większe...tylko słów brak...
Piękne zdjęcia,o roślinkach nawet nie wspomnę... A fotki oczka urzekające..
Pozdrawiam
justi28
200p
200p
Od: 19 mar 2007, o 17:52

Post »

Oj ja też się wybieram i nie mogę się wybrać. Ale teraz to naprawdę nabrałam apetytu na widoczki ;:13
orchidea
Przyjaciel Forum - weteran
Od: 16 maja 2007, o 15:57

Post »

Józefie nie wiem czy dobrze trafiłam - masz doświadczenie z passiflorą?
Mam trzeci sezon (prawdopodobnie piękną) i wcale mi nie kwitnie, nie wiem dlaczego?
Poradz coś
Pozdrawiam cieplutko.
Renia
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A my Józefie zapowiadamy się na ... termin do ustalenia :D
Tym razem będę Cię namawiała na wypad do Jovi, do klubu miłośników orchidei ;-)

:shock: Jaki masz cudny miskant!! Mój w tym roku nie wygląda zbyt okazale :? ale może on potrzebuje czasu by sie zadomowić?? Jak długo Twój już rośnie?
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

orchidea pisze:Józefie nie wiem czy dobrze trafiłam - masz doświadczenie z passiflorą?
Mam trzeci sezon (prawdopodobnie piękną) i wcale mi nie kwitnie, nie wiem dlaczego?
Poradz coś
Reniu..trafiłaś dobrze choć nie do końca..passiflorami interesuję się od dawna ..te najprostsze ..błękitne rosną i kwitną u mnie od dawna kwitną też inne dwie ..fotki sa w mojej galerii..teraz nareszcie zaczęły pojawiać się inne ,hodowlane odmiany..próbowałem pozyskać je z kupowanych na allegro nasion i te mimo że rosły pięknie ..nie kwitły..może właśnie masz taka..w tym roku moja kolekcja wzbogaciła się kilka pieknych sadzonek kupionych na allegro ale i te jeszcze nie kwitną..cena od 10 do 45 zł..mam nadzieję ze do zimy rozrosną się i na przyszły rok zakwitną..o ile przetrwają zimę.4 rosną w donicy na balkonie,5 rośnie w gruncie,trzy posadziłem w szklarni.o ile któraś ,prócz błękitnej zakwitnie to wstawię fotkę..niestety jak już pisałem nie udaje mi się ukorzenić sadzonek..w tamtym roku zawiozłem kilka gałązek znajomej do Wrocka (o !!ty też chyba stamtąd) i jej ukorzeniły się wszystkie..w wodzie..nawet nie wiem czy jej w tym roku zakwitły.
w każdym razie niewiele mogę Ci poradzić..sam eksperymentuję..
orchidea
Od: 16 maja 2007, o 15:57

Post »

Chyba nie powinna być z nasion gdyż kupowałam w Castoramie ma być z tych olbrzymich czerwonych, liście też ma duże ale co z tego a gdzie kwiaty? Spróbuję ją na jesień przyciąć prawie przy ziemi może to coś da? Kupiła bym następne ale jak mają tak nie kwitnąć to szkoda. nie wiem co zrobić.
Pozdrawiam cieplutko.
Renia
Madi
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Józefie, czy masz doświadczenie w uprawie trawy pampasowej? Mam kilka sztuk posianych w ubiegłym roku i obawiam się, że po raz kolejny próba ich uprawy skończy się fiaskiem.
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kilka razy podchodziłemdo trawy pampasowej..zawsze wymarzała..W tamtym roku wstawiłem z doniczką do szklarni.Przezimowała i pieknie rośnie ..o ile nie przyjdą zbyt wczesne przymrozki to pewnie zakwitnie bo pędy robia się grube..teraz wygląda tak
Obrazeki jeszcze raz moja rosplenica japońska Obrazek
i jeszcze cambria która właśnie zakwita.. Obrazek
Madi
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Trzymam kciuki za trawę pampasową, aby zakwitła i okazała się dziewczynką :wink: No i czekamy na zdjęcie! Wyczytałam już coś niecoś o niej. Okazuje się, że bardziej niż zimno szkodzi jej wilgoć. Postanowiłam więc część sadzonek przechować przez zimę w doniczkach w piwnicy a resztę okryję.
rosplenica japońska ;:63 :o
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”