Mój ogródek

Zdjęcia naszych ogrodów.
luisitto
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 15 cze 2009, o 21:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Mój ogródek

Post »

Witam.
Jak większość nowych forowiczów obserwowałam forum jako anonimowy podglądacz. Teraz nadszedł czas na kilka fotek. Ogródek mam od 2008 roku. Troche pracy nas (bo i również mojej żony) kosztował (najpierw taka mała wiatka co by grila gdzieś zrobić :lol: następnie trawa i rabaty ale co sie nie robi żeby mieć swój kącik. Sąsiedzi nie podzielają mojej pasji w związku z powyższym poza terenem mojej działki mówiąc delikatnie jest średnio.
W załączeniu kilka zdjęć Pierwsze są z przełomu marca i kwietnia
Obrazek
Obrazek
kolejne z z czerwca.
Obrazek
Obrazek

Postaram się przesłać w terminie późniejszym kolejne
Pozdrawiam wszystkich forowiczów.
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Witam,
No no początek bardzo obiecujący , fajne miejsce do wypoczynku ,może podasz troszkę informacji o wielkości ogrodu i w jakim rejonie mieszkacie, czekam na nowe fotki
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
luisitto
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

Ogród ma około 60-65m2. ( 5 m szerokości i 12 długości). Ma dwa poziomu tam gdzie stoi tzw "wiatka" jest około 30cm wyżej. Wyższy poziom ziemi utrzymują bele drewniane które były impregnowane. Pod wiatką ułożone są kamienie na podsypce betonowej. (kocie garby) Na środku trawnika jest barwinek. Obrzeże działki to żywopłot posadzony we wrześniu (ligustr pospolity) z drugiej strony zrobiliśmy taką rabatę gdzie za podłoże robi mieszanka kamyków (dwa kolory) oraz kora. Pod tym dałem włóknine - z perspektywy czasu myśle że był to zły pomysł - bardzo ciężko się plewi. No ale człowiek uczy sie całe życie :D. Pozdrawiam. Mieszkam w okolicy Elbląga - Warmińsko-Mazurskie.
luisitto
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Re: Mój ogródek

Post »

Oto następne zdjęcia. Pozdrawiam
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj zdjęcia ogrodu ciekawe .
Na pewno nie pomyliłeś się Twój ogródek jest tak mały?
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p
Od: 11 lis 2009, o 19:59

Post »

WITAM WAS
Świetnie ,że dołączyliście do grona ludzi pasjonujących się ogrodami. :wit Działeczka bardzo ładna i ta huśtawka.SUPER ;:138
Czekam na dalsze fotki z waszego ogrodu.
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj prosimy o więcej fotek . ;:65 ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Re:

Post »

luisitto pisze:Ogród ma około 60-65m2. ( 5 m szerokości i 12 długości). Ma dwa poziomu tam gdzie stoi tzw "wiatka" jest około 30cm wyżej. Wyższy poziom ziemi utrzymują bele drewniane które były impregnowane. Pod wiatką ułożone są kamienie na podsypce betonowej. (kocie garby) Na środku trawnika jest barwinek. Obrzeże działki to żywopłot posadzony we wrześniu (ligustr pospolity) z drugiej strony zrobiliśmy taką rabatę gdzie za podłoże robi mieszanka kamyków (dwa kolory) oraz kora. Pod tym dałem włóknine - z perspektywy czasu myśle że był to zły pomysł - bardzo ciężko się plewi. No ale człowiek uczy sie całe życie :D. Pozdrawiam. Mieszkam w okolicy Elbląga - Warmińsko-Mazurskie.
Z tymi wymiarami ,to chyba coś pokićkałeś ,bo ja widzę o wiele większą działeczkę .Proszę o więcej fotek i w dużym rozmiarze ,bo opis bardzo mi się spodobał .Chciała bym to wszystko zobaczyć na fotkach . :P
luisitto
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

Witajcie. Z wymiarami się nie pomyliłem. Wczoraj dla sprawdzenia dokonałem dokładnych pomiarów . I sa one następujące 5,5m szerokości od żywopłotu do siatki sąsiada, długość natomiast 12,6 co daje nam łącznie 69,3 m2. Na zdjęciach wydaje się że jest większy ale zapewniam Was że tak nie jest. Poniżej następne zdjęcia. Ponieważ jestem początkujący to na niektórych zdjęciach są rośliny, których nie znam - większość dostałem w zeszłym roku od swoich znajomych. Jeśli to nie problem do bardzo proszę o podpowiedź. Oczywiście moja działka chowa się z takimi cudami jak u np. e-genia, Jolanta. Ale wszystko przed nami. Pozdrawiam
Na zdjęciu pierwszym Wiciokrzew prawdopodobnie "Pomorski" ale oczywiści czekam na propozycje.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
luisitto
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

I kolejne :lol:
Wierzba
Obrazek
Stary konar jako podstawka do doniczki a w niej Agawa
Obrazek
Widok z boku
Obrazek
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Piękne kwiaty :)
Take care :uszy
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajnie wygląda ta drewniana taczka z kwiatami .
Też lubię takie akcenty w ogrodzie .
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam serdecznie!
Bardzo się cieszę, że kolejna osoba "zielonozakręcona" z okolic Elbląga zjawiła się na naszym Forum ;:138 Może będzie szansa na jakieś sympatyczne spotkanie...
Ogródek zapowiada się interesująco i wcale nie wygląda jakby zajmowały się nim osoby "raczkujące" . Widzę sporo ciekawych rozwiązań i kompozycji. Na zdjęciu za wiciokrzewem jest osteospermum. To piękna, długo kwitnąca roślina, ale niestety w naszych warunkach klimatycznych - jednoroczna.
Tu jest taka zasada, że w profilu wpisujemy skąd kto jest.
luisitto
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

Witam w nowym sezonie. Długie wieczory powodują iż człowiek zastanawia się nad nowymi pomysłami i aranżacjmi swojego ogrodu. Ostatnio wpadłem na pomysł by zmienić kolejny zakątek swojego ogrodu. Na zdjęciu poniżej zaznaczyłem miejsce które chciałbym zmienić.
Obrazek
W tej chwili na tym podwyższeniu jest róża wysokopienna po jednej stronie na drugiej wierzba. Pomiędzy jest trawa, którą nie wygodnie się kosi. Zastanawiałem się nad zbudowaniem w tym miejscu skalniaka lub rabaty. Być może jest to zły pomysł. Jezeli macie jakieś ciekawe propozycję to proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam
luisitto
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Mój ogród = Lato 2011

Post »

Dawno nie odwiedzałem fora więc trochę nowych zdjęć mojego ogródeczka. Pozdrawiam
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”