Bo tam się go kupuje a krowa ?......a co to jest ? - słyszałam na własne uszy.

Tak jest Grazynkokogra pisze:MarzenaF - ja nie wmawiam, ale wiele dzieci myśli, że mleko jest ze sklepu.
Bo tam się go kupuje a krowa ?......a co to jest ? - słyszałam na własne uszy.
Zgadzam się z Wami dziewczynygrazynarosa22 pisze:Tak jest Grazynkokogra pisze:MarzenaF - ja nie wmawiam, ale wiele dzieci myśli, że mleko jest ze sklepu.
Bo tam się go kupuje a krowa ?......a co to jest ? - słyszałam na własne uszy.u mnie na wsi
jak dziecko zobaczyło konia (w przedszkolu przez okno) to wszystkie mało szyby nie wybiły
a to samo jak jechaliśmy na wycieczkę i zobaczyły kilka krów na pastwisku
wszystkie na jedną stronę autokaru
A o dróżnieniu byka od krowy ....to się nawet nie wspomina
![]()
To tak jak z tym: skąd mama ma pieniądzę ? ....ze ściany,odpowiada rezolutne dziecko![]()
Sorki Anitka za ten śmietnik...a Twoje malutkie są śliczne.....ja jak byłam mała...1,2 klasa podst. to często pomagałam babci przy narodzinach....hehehe...ale wyszło-jasne, że nie babci a krowie
Przepraszam,że się wtrącam ale roślinka na zdjęciu nie jest delospermą. Jest to w zasadzie roślima domowa, od jakiegoś czasu wciskają ją jako ogrodową.Anitaaa pisze:korzo_m pisze:Anitko ,proszę napisz czy na tym zdjęciu jest dolosperma, czy tę roślinkę wnosisz na zimę do domu.
Tak to dolosperma w tym roku zaniedbanazawsze osiąga długość 1 metr ale w tym roku
![]()
![]()
Obcinam na zimę,przechowuję w chłodnym pomieszczeniu wiosną wystawiam.
Lekkie przymrozki jej nie szkodzą.
Wiesiu, ja jeszcze dodam, że roślinka ta to apteniaJany-15 pisze:Przepraszam,że się wtrącam ale roślinka na zdjęciu nie jest delospermą. Jest to w zasadzie roślima domowa, od jakiegoś czasu wciskają ją jako ogrodową.Anitaaa pisze:korzo_m pisze:Anitko ,proszę napisz czy na tym zdjęciu jest dolosperma, czy tę roślinkę wnosisz na zimę do domu.
Tak to dolosperma w tym roku zaniedbanazawsze osiąga długość 1 metr ale w tym roku
![]()
![]()
Obcinam na zimę,przechowuję w chłodnym pomieszczeniu wiosną wystawiam.
Lekkie przymrozki jej nie szkodzą.