Moje miejsce na ziemi - Agnieś
-
- 200p
- Od: 11 mar 2012, o 08:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje miejsce na ziemi - Agnieś
Ogród już jest prześliczny a przy tej wielkości długo będzie rozwojowy.Całkowicie podzielam pogląd że ogród to nasze miejsce na ziemi a właściwie raj na ziemi.
Serdecznie pozdrawiam ! Bolek
Serdecznie pozdrawiam ! Bolek
Pospacerowałam po twoim ogrodzie i lasku , jestem pod wrażeniem . Roślinki pięknie dobrane i wkomponowane .Kamienie cudne.Ale jednak najcudniejsze córeczki i ich mama, a reszta to tylko tło i uzupełnienie całości. 

Dziękuję wam za miłe słowa. Kochani jesteście.
Goryczko mieszkam w gminie Trzebownisko, przy trasie do Lublina. Jak jesteś z okolic Rzeszowa, to na pewno będziesz wiedziała gdzie to jest.
Bolku zgadzam się z Tobą i tak sobie myślę, że jak człowiek z różnych powodów nie może robić zawodowo, tego co kocha, to przynajmniej wolny czas może na to poświęcić
Aniu zapraszam częściej do siebie, bo myślę że mamy podobne poglądy na temat wyglądu wiejskiego ogrodu

Goryczko mieszkam w gminie Trzebownisko, przy trasie do Lublina. Jak jesteś z okolic Rzeszowa, to na pewno będziesz wiedziała gdzie to jest.
Bolku zgadzam się z Tobą i tak sobie myślę, że jak człowiek z różnych powodów nie może robić zawodowo, tego co kocha, to przynajmniej wolny czas może na to poświęcić

Aniu zapraszam częściej do siebie, bo myślę że mamy podobne poglądy na temat wyglądu wiejskiego ogrodu

- igielka78
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
Agnieś, piękny ogród i taki już rozrośnięty. Jednak te 2 - 3 lata dużo dają. Pozdrawiam i oby tak dalej.
Igiełko, ja już nie mogę doczekać się następnego roku
Teraz w ogrodzie nic się nie dzieje. Dzisiaj zarzuciłam trochę gałązek iglastych na młode wrzoście, dabecje i hebe. Starsze roślinki jeszcze czekają na okrycia.
A, zachorowałam dzisiaj na ciemierniki. Jak mi nie przejdzie chandra, to jutro łamię swoje postanowienie, że już nic nie posadzę, i jadę do szkółki

Teraz w ogrodzie nic się nie dzieje. Dzisiaj zarzuciłam trochę gałązek iglastych na młode wrzoście, dabecje i hebe. Starsze roślinki jeszcze czekają na okrycia.
A, zachorowałam dzisiaj na ciemierniki. Jak mi nie przejdzie chandra, to jutro łamię swoje postanowienie, że już nic nie posadzę, i jadę do szkółki
- Alima2
- 1000p
- Od: 16 sie 2009, o 22:49
Witam
Wpadłam się przywitać i życzyć miłej nocki
A tutaj...magnolie-moja miłość!!!!!!CUDNE
Mąż obiecał na wiosne....duuuużżąą!!!! Już ja go przypilnuję!!!!:)
Pozdrawiam
Wpadłam się przywitać i życzyć miłej nocki

A tutaj...magnolie-moja miłość!!!!!!CUDNE
Mąż obiecał na wiosne....duuuużżąą!!!! Już ja go przypilnuję!!!!:)
Pozdrawiam
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Droga Agnieszko!
Do Rzeszowa jezdżę tylko na leczenie.
Ja w zupełnie innym kierunku na Radom. Myślałam, że bliżej mojego
miejsca zamieszkania i się kiedyś spotkamy.
Miłego dnia.
Do Rzeszowa jezdżę tylko na leczenie.
Ja w zupełnie innym kierunku na Radom. Myślałam, że bliżej mojego
miejsca zamieszkania i się kiedyś spotkamy.
Miłego dnia.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Agnieszko!
Wiosną pomyślimy nad wycieczką.
Miłego dnia.
Wiosną pomyślimy nad wycieczką.
Miłego dnia.
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj to teraz ja się zaraziłam na dobre...Magnolią...Twoje są piękne
Już drugi rok z rzędu się zastanawiam nad nią ....i czas nadszedł..
I chyba pomyślę o pigwowcu...bo też nie mam a uwielbiam nalewkę
)
Pozdrawiam i już coraz bliżej wiosny...jesteśmy....
))Udanego dnia życzę:))

I chyba pomyślę o pigwowcu...bo też nie mam a uwielbiam nalewkę

Pozdrawiam i już coraz bliżej wiosny...jesteśmy....

Reniu, te magnolie ze zdjęć są z Powsina. Moje są jeszcze malutkie, ale już kwitną. Pigwowce też lubię, ale zajmują dużo miejsca i w dodatku mają kolce. Jak się na nie zdecydujesz, to nie sadź przy ścieżkach.
pozdrawiam,
pozdrawiam,

- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki Agnieś...Magnolie to pewne a nad Pigwą się zastanowię:))
Agnieszko
Pięknie w twoim ogrodzie . Jak ślicznie obsadzone ścieżki tylko podziwiać .Ja dopiero zaczynam działać na swoim poletku .
Pięknie w twoim ogrodzie . Jak ślicznie obsadzone ścieżki tylko podziwiać .Ja dopiero zaczynam działać na swoim poletku .
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Wysmukłe malwy, malownicze ostróżki i piwonie, róże, całe mnóstwo pięknych róż... Są też tak bliskie mi klimaty południa - lawenda i oleandry
Bardzo mi się u Ciebie podoba ! Dom wkomponowany w ogród , z którym stanowi integralną całość. Nasadzenia przemyślane, ładnie skomponowane , wszystko zadbane i dopieszczone... Długo mogłabym chwalić
Jak na trzy lata teren jest bardzo dobrze zagospodarowany ,trawnik jak dywan , a krzewy rozrośnięte i zdrowiutkie
Na tym "pasie startowym" jeszcze wolnym od nasadzeń ,mogłabyś urządzić plac do mini-golfa na razie
A poważnie - zagospodarujesz go stopniowo i ani się nie obejrzysz , gdy dopadnie Cię brak miejsca na nowe rośliny, które jeszcze chciałabyś u siebie mieć ( wiem coś o tym).
Powiedz, czy nie masz kłopotów z malwami ? Bardzo lubię te kwiaty , ale zwykle w połowie lata zaczynają się problemy z liśćmi - dopada je zaraza czy grzybica i ...
Ciekawa jestem , co nowego jeszcze wymyślisz , więc... oczywiście zajrzę znowu

Powiedz, czy nie masz kłopotów z malwami ? Bardzo lubię te kwiaty , ale zwykle w połowie lata zaczynają się problemy z liśćmi - dopada je zaraza czy grzybica i ...

Mała uwaga - na obrazku wygląda to dobrze , ale ... brzoza jest stworem żarłocznym niezwykle i daleko poza obręb korony rozkłada korzenie. Wybiera wodę i pożywienie z gleby, dlatego niewiele roślin chce i może rosnąć w jej bliskim sąsiedztwie.Na ogół to, co pod brzozą - kiepsko się rozwija...Agnieś pisze:Mam też pomysł na nową kompozycję przy brzozach.
Ciekawa jestem , co nowego jeszcze wymyślisz , więc... oczywiście zajrzę znowu

Witaj Agnieś.
Jestem pod ogromnym wrażeniem.
Piękny, zadbany i estetyczny ogród. Oczko wodne nastraja mnie do działania (może w przszłym roku też bym zrobiła). Ale chyba jest coś, co też bym chciała mieć - własny lasek - uwielbiam grzyby.

Pozdrawiam. Zosiek.
mój ogródek
mój ogródek
Fajnie Agnieszko się u Ciebie wypoczywa - dzięki