Mój ogród....
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród....
hehe a może to firma bidna ale solidna... 

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Adaś wszystko trzeba sprawdzić, masz telefon, ja tu nic nie sugeruję, zapytam sąsiadki ona regularnie wysyła wnuczkę do Anglii takim busem, widzę pod dom przyjeżdżają coś mówiła o kwocie 340 zł.
Widzę, że trasa i wszystko już prawie zaplanowane 

- pyzia
- 200p
- Od: 18 maja 2009, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witam !
Podglądam tu Was i podzielę się swoim doświadczeniem z wypadu do Keukenhof.
Byłam tam w podróży poślubnej 6 lat temu.
Nie miałam wtedy domu i ogrodu, ale tamtejsze widoki mnie powaliły na kolana (nie miałam tez cyfrówki wiec już wywołanych zdjęć nie pokażę). Tego parku się nie zapomina!
Myślę, ze świetnie kombinujecie z busem/autobusem. Ja pamiętam, że podróż tam była z noclegiem na granicy z Niemcami a z powrotem - niedziela - śmignęliśmy w jeden dzień z przerwą na obiad (ale jechaliśmy po pustej autostradzie nawet ze 180 km/h - ja prowadziłam
za granicą).
Na nocleg proponuję Wam zainteresować się "pensjami", których tam jest po prostu mnóstwo (to są rewiry nadmorskie więc właściciele maja przedsezonowe ceny i są otwarci na turystów - o ile maja wolne miejsce). Rezerwacje trzeba robić wcześniej - my byliśmy bez rezerwacji i z trudem znaleźliśmy nocleg na 2 osoby.
Myślę, że spokojnie znajdziecie oferty po angielsku w necie; Sylwek (czasowo w NL) z tego forum też , jak sądzę, nie odmówi pomocy.
Cebulek i dóbr wszelakich jest tam mnóstwo
, nie wiem tylko czy cenowo to najlepsza oferta.
Ja też marzę o wypadzie z mężem w przyszłym roku, myślę, że powinno się udać zmieścić w 1200PLN/2 osoby/2 noclegi - samochodem.
Pozdrawiam!
Podglądam tu Was i podzielę się swoim doświadczeniem z wypadu do Keukenhof.
Byłam tam w podróży poślubnej 6 lat temu.
Nie miałam wtedy domu i ogrodu, ale tamtejsze widoki mnie powaliły na kolana (nie miałam tez cyfrówki wiec już wywołanych zdjęć nie pokażę). Tego parku się nie zapomina!
Myślę, ze świetnie kombinujecie z busem/autobusem. Ja pamiętam, że podróż tam była z noclegiem na granicy z Niemcami a z powrotem - niedziela - śmignęliśmy w jeden dzień z przerwą na obiad (ale jechaliśmy po pustej autostradzie nawet ze 180 km/h - ja prowadziłam

Na nocleg proponuję Wam zainteresować się "pensjami", których tam jest po prostu mnóstwo (to są rewiry nadmorskie więc właściciele maja przedsezonowe ceny i są otwarci na turystów - o ile maja wolne miejsce). Rezerwacje trzeba robić wcześniej - my byliśmy bez rezerwacji i z trudem znaleźliśmy nocleg na 2 osoby.
Myślę, że spokojnie znajdziecie oferty po angielsku w necie; Sylwek (czasowo w NL) z tego forum też , jak sądzę, nie odmówi pomocy.
Cebulek i dóbr wszelakich jest tam mnóstwo

Ja też marzę o wypadzie z mężem w przyszłym roku, myślę, że powinno się udać zmieścić w 1200PLN/2 osoby/2 noclegi - samochodem.
Pozdrawiam!
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Comciu. A Ty masz chyba jakieś układy w Almabusie. Popytaj jaką by zrobili kalkulację. Przecież mają i autokary i jakiegoś chyba busa.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
I oto chodzi. Każda uwaga jest bezcenna. Sprawdziłem kilka hosteli w Amsterdamie, warunki przyzwoite, jest sporo miejsc w okresie od końca kwietnia początek maja, ceny wahają się w granicach 80-120zł od osoby, oczywiście im więcej łóżek w pokoju tym taniej, Pyziu, świetnieże wspomniałaś o prywatnych kwaterach, na razie próbuję rozgryzć temat by łatwo można byłoby się przemiezczać między Amsterdamem, a Lisse. Odległość stosunkowo niewielka, przeczytałem, że w miarę sensowna jest między nimi komunikacja, Jest Jesczze jedna opcja z noclegiem w Lissie, ceny tu jednak wyższe, bo w hotelach i oscylują w okolicy 200zł za osobę ale z wygodami. Pozdrawiam Was wszystkich

- Grzesiu
- Od: 25 gru 2008, o 13:31
Ja tam nawet na materacu mogę spać....nie po to tam chce jechać...adamian pisze: oczywiście im więcej łóżek w pokoju tym taniej
mogę nawet w tym parku tam spać.....
żeby się dobrze wyspać....tylko żeby te wszystkie 7 mln cebulek zobaczyć...
i policzyć

1200zł na dwie osoby autkiem na dwa dni....
Mnie to się podoba....

Grzesiu to tak jak ja
Kiedyś chciałem odwiedzić ogrody Berlina i dopiąłem sweigo.... za bardzo, bardzo małe pięniądze.
A Ciebie to chyba trzeba mieć na oku bo jak tam przepadniez w tych kwiatkach...
Kiedyś chciałem odwiedzić ogrody Berlina i dopiąłem sweigo.... za bardzo, bardzo małe pięniądze.
A Ciebie to chyba trzeba mieć na oku bo jak tam przepadniez w tych kwiatkach...
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Co wam powiem to wam powiem ale im większy autokar czy busik ( są 16-osobowe ) tym taniej wyjdzie na łebka.
W przypadku mniejszej grupy bardziej opłaca się jechać regularnymi liniami.
Cały czas wietrzę dodatkowe koszty przy wynajmie za 1000 zł.
Noclegi nawet dla 2 kierowców nie stanowią wielkiego wydatku ale jeśli dojdą diety to już wygląda inaczej....
W przypadku mniejszej grupy bardziej opłaca się jechać regularnymi liniami.
Cały czas wietrzę dodatkowe koszty przy wynajmie za 1000 zł.
Noclegi nawet dla 2 kierowców nie stanowią wielkiego wydatku ale jeśli dojdą diety to już wygląda inaczej....
A tu wersja dla wygodnych, przynajmniej póki promocja trwa np.
LOT 29.04.2010 5.30 Wylot Wrocław-Warszawa 07.40 Wylot do Amsterdamu 09.45 na miejscu
Powrót 03.05.2010 Amterdam-Warszawa 10.39-12.30 Warszawa-Wrocław 14.40-15.50
Koszt 598zł z opłatami w sumie w obie strony.
LOT 29.04.2010 5.30 Wylot Wrocław-Warszawa 07.40 Wylot do Amsterdamu 09.45 na miejscu
Powrót 03.05.2010 Amterdam-Warszawa 10.39-12.30 Warszawa-Wrocław 14.40-15.50
Koszt 598zł z opłatami w sumie w obie strony.
Przykładowe zakwaterowanie:
Home Comfort Rooms 98zl za osobę z dostępem do kuchni, więc duża ulga na kieszeni 98zł za noc..., a pokoje dwuosobowe.
Home Comfort Rooms 98zl za osobę z dostępem do kuchni, więc duża ulga na kieszeni 98zł za noc..., a pokoje dwuosobowe.
Wersja spartańska, CampingZeebur 15min od centrum 8.5 Euro od osoby w namioce, w dwójce 13.
Jest jeszcze coś co określają Wagonette. Mały domek, kontener tylko na kółkach. Spałem w czymś takim w Rzymie i mam jak najbardziej pozytywne doświadczenia
sa ogrzewane, niestety nie można w nich gotować ani wziąć pryznica dwuosobowa 40Euro, cztero- http://www.campingzeeburg.nl/index.php? ... servations
Jest jeszcze coś co określają Wagonette. Mały domek, kontener tylko na kółkach. Spałem w czymś takim w Rzymie i mam jak najbardziej pozytywne doświadczenia

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Są jeszcze hotele Formula 1 - w Amsterdamie też.
Pokój 3-osobowy bez względu na to czy będzie spała 1,2,3 osoby kosztuje około 220 zł.
Znam te hotele bo już w nich nocowałam.
Pokoje są tylko do spania bo choć łóżko duże to mało miejsca do poruszania się.
Jest toaletka i umywalka to i tak się z niej nie korzysta tylko idzie do łazienki.
Pokoje, łazienki, i toalety utrzymane we wzorowej czystości.
Pokój 3-osobowy bez względu na to czy będzie spała 1,2,3 osoby kosztuje około 220 zł.
Znam te hotele bo już w nich nocowałam.
Pokoje są tylko do spania bo choć łóżko duże to mało miejsca do poruszania się.
Jest toaletka i umywalka to i tak się z niej nie korzysta tylko idzie do łazienki.
Pokoje, łazienki, i toalety utrzymane we wzorowej czystości.
- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
tak czy siak ja się nie piszę na taki wyjazd bo chyba nie uzbieram takiej kwoty rzędu 1000 zł nawet z połową byłby problem 

Magda nie przejmuj się ktoś musi przetrzeć szlaki
Trzymam kciuki może się i Tobie uda.