Szamanka-sierść snuje się po domu jak mgiełka , po wieczornym sprzątaniu jest tyle puszków kłębuszków ,że i sweter zrobić by się z tego dało
ljlj100-dokładnie kwitnie na parapecie najwytrwalej i codziennie w innej pozie Oprócz chlorofilu te jego oczęta mają lekkiego zezika ale to słodkie i mało zauważalne
Miami-Pieszczoty uwielbia , ale tylko wtedy gdy on chce, inaczej podgryza i pazurkami zahacza -nie mocno , ale ale .Taka to władcza natura u tego Demonicznego Sterczyka
No to dla wszystkich odwiedzających , na dobre sny wstawię jeszcze mojego hawajskiego żółcioszka. Kolor złociście pomarańczowy intensywny i nieco piegowaty karminowymi kropkami , jak niebo na Hawajach gdy słońce zachodzi ..... Tak sobie myślę bo jeszcze tam nigdy nie byłam , ale kiedyś pojadę i porównam , a wtedy Wam powiem czy to prawda
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
Szamanka Mam stary aparacik cyfrowy-typowo turystyczny,malutki ( 4letni) Sony Cybershot DSC-W30 6.0 mega pixela z obiektywem zeiss-uszkodzonym trzeba go ręcznie wyciągać .Zdjęcia robię przy włączonym makro , trzeba ciut przytrzymać przycisk zanim złapie ostrość . Miło mi ,że się podobają bo uważam się za niezbyt dobrego fotografa
Pogoda za oknami zmienna - można rzec łaciata , raz pada raz mgła W takim dniu cóż można pokazać , chyba tylko łaciatka Tak więc przedstawiam mojego kropiastego kumpla , który już przekwita .Ma co prawda kolejne malutkie pączki , ale na kwiaty, jak zgubi ten ostatni przyjdzie poczekać parę tygodni Póki co radośnie pstrzy się na oknie ......
Ale piękny nakrapiany Phalaenopsis. Uwielbiam piegi (zarówno takie na storczykach jak i na policzkach) i dlatego mam kilka podobnych Phalaenopsis. Twój ma bardzo ciekawą warżkę.
Śliczny, lubię takie kolorki. Założę się, że pachnie, prawie wszystkie woskowe pachną Kupiłam takiego Babci, świetnie Jej rośnie, kwitnie od lutego, z tym, że latem kwiaty straciły kolor, tzn. żółć zrobiła się kremowa. I fajnie to wyglądało, gdy nowy kwiatek był cytrynowo-limonkowy, a starsze prawie białe
W przodkach ma Doriteanopsis, o czym świadczy jego pionowy pokrój, oznacza to, że chętnie będzie się rozgałęział i lepiej mu nie obcinać pędu po przekwitnięciu, bo się może przedłużać.