Alinko,
masz fantasytyczne wyczucie kompozycji!
Te liliowce - chyba niskie - w pierwszej chwili wyglądały mi na uprawę frezjii - ale różnokolorowych... - są po prostu fantastyczne!
A te kępy kolorowych bylin - rzeczywiście magiczne!
Jeszcze raz gratuluję!
Witaj Alinko .
Widzę u Ciebie clematisy w dużej ilości .Są śliczne, widać,że masz dobra rękę do roślin.
Mam pytanie, czy rozmnażałaś już posłonki ? Ja mam tylko dwie odmiany, ale z chęcią posadziłabym je także w innych miejscach skalniaka. Nie mogę ich jednak rozmnożyć.
Pozdrawiam.
Witaj Alinko
Trafiłam do Ciebie dopiero teraz, po tym jak przyszłaś do mnie.
Bardzo miło mi było Ciebie poznać !
Przejrzałam cały Twój wątek, masz zadbany, dopracowany i ciekawy ogród.
Najbardziej spodobały mi się u Ciebie ; poduchy żagwinów, goryczki i nietypowe powojniki.
Fajnie masz urządzone skalniaki i ścieżki z kostki.
Będę zaglądać do Ciebie częściej. Pozdrówki
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami" Moje linki
Alinko, z przyjemnością obejrzałam Twoją wspaniałą kolekcję klematisów.
Fajnie teraz wrócić do lata, kiedy w ogrodzie smutno, szaro i niewiele się dzieje.
Miłego wieczoru
Dziękuje wszystkim za odwiedzenie i zapraszm.
Polu też ciągle próbuje i zawsze za kórymś razem coś się przyjmnie .Ale fakt jest trudną roślinką do przyjęcia a spóbuj ukorzeniaczem.Ja tak ostatnio zrobiłam i udało nie dużo sadzonek ale to coś.
Alinko
Clematis Mulit Blue kolejny, którego muszę mieć. Na dodatek wkomponowałaś go w sielskie otoczenie i jak świetnie współgra z podporą z sychych patyczków. To chyb a młody okaz
Alinko przez parę dni z racji podyplomówki i innych zajęć nie zaglądałam do Ciebie a tu widzę nowe fotki - piękne clematisy na które ja też choruję, ale póki nie stanie nasza "posiadłość" to nawet nie mam ich gdzie posadzić także odpuszczam na jakiś czas...
Powiem Ci że ja już się nie mogę doczekać wiosny, kiedy znów będę mogła robić zamieszanie w ogródku i patrzeć jak wszystko rośnie i kwitnie...
ściskam Cię cieplutko
Mnie też zauroczyły clematisy tak że na wiosnę kupiłam 7 szt ale teraz jakies marne są....a jeden to jeszcze w lecie padł zobaczę jak na wiosnę
Czy Twoje są na naturalnych podporach typu-drzewko????