Mój ogród....
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród....
po naszych odwiedzinach to by tam niewiele zostało - w autobusie przecież dużo się zmieści 

- ursulka
- Od: 2 paź 2009, o 23:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hi hi Magdusiowy Misiaczku - tam można kupić cebulki
Poczytałam na stronie Keukenhof-u i jak najbardziej sprzedają. Bo cebulki do nasadzeń dają producenci - około 100 producentów. I dla nich to jest boska reklama! Stąd sprzedaż. Na razie nie doczytałam się po ile...
Aha i na tej stronie Keukenhof - (czyli Kuchennego Ogrodu) jest kalenarium imprez wszelakich. Jest też największa na świecie wystawa lilii
Na razie szukam ofert z biur podróży 

Aha i na tej stronie Keukenhof - (czyli Kuchennego Ogrodu) jest kalenarium imprez wszelakich. Jest też największa na świecie wystawa lilii

Adamie, ja bardzo chętnie pojechałabym na taką kwiatową wycieczkę!
Może znajdzie się ktoś na forum, kto podjąłby się zorganizowania takowej, albo ma "wejścia" w jakimś biurze podróży?
Chodzi o to, żeby cena była dosyć przyjazna (ta, o której pisze Grześ -2200zł to chyba dosyć dużo, zależy jeszcze, co ta cena obejmuje), bo towarzystwo forumkowe będzie najwyższej próby
Temat rzucony, czekamy na odzew...
Może znajdzie się ktoś na forum, kto podjąłby się zorganizowania takowej, albo ma "wejścia" w jakimś biurze podróży?
Chodzi o to, żeby cena była dosyć przyjazna (ta, o której pisze Grześ -2200zł to chyba dosyć dużo, zależy jeszcze, co ta cena obejmuje), bo towarzystwo forumkowe będzie najwyższej próby

Temat rzucony, czekamy na odzew...
- Grzesiu
- Od: 25 gru 2008, o 13:31
Ja jadę.....choćbym miał altanę na działce pod hipotekę zastawić
Bo.....nic innego nie mam
Fajnie by było....chociaż na kilka dni...]
Bo można by poszukać Hotel....sami byśmy dotarli.....
Chociaż wiadomo że z wycieczką to bez martwienia się
wszystko załatwione.....nic nas nie interesuje...oprócz roślinek.....
Właśnie mi się przypomniało że wczoraj znalazłem bilet do Liverpoolu za......4zł
To może do Holandii też są
Bo.....nic innego nie mam

Fajnie by było....chociaż na kilka dni...]
Bo można by poszukać Hotel....sami byśmy dotarli.....
Chociaż wiadomo że z wycieczką to bez martwienia się
wszystko załatwione.....nic nas nie interesuje...oprócz roślinek.....
Właśnie mi się przypomniało że wczoraj znalazłem bilet do Liverpoolu za......4zł

To może do Holandii też są

- MagdaMisia
Echhh Adaś jak Ty ładnie do mnie napisałeś... od razu cieplej w serduchu i lepiej mi się zrobiło (bo parę ostatnich dni to niefajnie było)
Grześ ja niestety nie mam co zastawić żeby mieć na wyjazd - musiałabym chyba sprzedać wszystkie moje roślinki i w dodatku też wykopać jak Chińczycy ziemniaki moje cebulowe posadzone jesienią i też je opchnąć a i tak by zabrakło ...

Grześ ja niestety nie mam co zastawić żeby mieć na wyjazd - musiałabym chyba sprzedać wszystkie moje roślinki i w dodatku też wykopać jak Chińczycy ziemniaki moje cebulowe posadzone jesienią i też je opchnąć a i tak by zabrakło ...

- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Och
Ale kusicie ! Sama bym też pojechała chętnie, tylko te finanse

Ale kusicie ! Sama bym też pojechała chętnie, tylko te finanse

- ursulka
- Od: 2 paź 2009, o 23:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Adasiu, poogladałam sobie Twój wątek jeszcze raz z ogromną przyjemnością. I cóż widzę? Piękną kępę iris ochroleuca, na 7 stronie, w poście z 31 października, godzina 21.36, trzecie zdjęcie od końca! No widzisz, pokazałeś tę roślinę na foto! A co najzabawniejsze, irysa połaczyłeś z bergenią , tak samo jak ja
. Tam chyba jeszcze jukka jest dla towarzystwa - tak mi się zdaje.
A Twoja kępa irysa jest tak samo duża, jak u mnie
To tylko tak wygląda na moim zdjęciu, że ogrom. Na tym miejscu rośnie dopiero 3 lata.
Pozdrawiam - Ula

A Twoja kępa irysa jest tak samo duża, jak u mnie

Pozdrawiam - Ula
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Adam widzę że już są chętni na tę wycieczkę , ja oczywiście chciałabym to wszystko zobaczyć na własne oczy , ale nawet gdyby była o połowę tańsza taka wycieczka to i tak na dwie osoby .
Po oglądam sobie zdjęcia i też będzie dobrze .
Po oglądam sobie zdjęcia i też będzie dobrze .
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
a słuchajcie transport we własnym zakresie tj,do samochodu przecież wejdzie 4 osoby, ile by nas pojechało, kto jest zmotoryzowany? - będzie moje dziecię w środę to zapytam jego o trasę, tanie noclegi, no i koszt paliwa itp. jest na czasie bo co dwa tygodnie jest w Holandii.
Moim zdaniem jadąc samochodem nie bylibyśmy uzależnieni tak bardzo czasowo, a jaka byłaby radocha
Moim zdaniem jadąc samochodem nie bylibyśmy uzależnieni tak bardzo czasowo, a jaka byłaby radocha

-
- 1000p
- Od: 9 lis 2009, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ja także bym pojechała tylko ta cena odstrasza.Adamie roślinki Ci wyślę napisz co jeszcze bo jedna roślika poduszkowa to tak pusto.A już jestem obecna .Buziaki
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Ja jestem zmotoryzowana Taruś :P
Co prawda autko wiekowe więc i prędkość spacerowa ale jest !
Korci mnie żeby pojechać
Co prawda autko wiekowe więc i prędkość spacerowa ale jest !
Korci mnie żeby pojechać

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
No właśnie tak mówił też mąż , najlepiej samochodem ,
wtedy można złożyć się na paliwo .
Tylko ile km trzeba by było przejechać ?
Genia
wtedy można złożyć się na paliwo .
Tylko ile km trzeba by było przejechać ?
Genia
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
sprawdziłam ok.700 km,ze Szczecina , ja zmotoryzowana, 2-3 miejsca będzie, bagażnik duży combi, to nie jest aż szmat drogi, jeśli się jedzie w grupie to razniej, jak Comcia mówi spacerkiem, można przecież zaoszczędzić jakiś prowiant, butle gazowe na kawusie, herbatki, a obiad można przecież zafundować sobie, będziemy wiedzieć jakie są opłaty itp. mój syn jak będzie to powie jaka tam jest trasa, a może uda się że będzie akurat jechał niech robi za pilota. trzeba na spokojnie podliczyć koszty ale by było super, taka silna grupa pod wezwaniem,
Mój własnie podpowiada 1000 km to niech bedzie 8 litrów /km, tj.80 litrów x 4,20 litr = 336 zł zetów, to jest tak plus minus, to taka wycieczka na jednego góra 250-300 zl, nie liczę jedzenia a na CPN można się odswiezyć, może będzie ciepło jakoś można się przemęczyć dla przyjemności.
Mój własnie podpowiada 1000 km to niech bedzie 8 litrów /km, tj.80 litrów x 4,20 litr = 336 zł zetów, to jest tak plus minus, to taka wycieczka na jednego góra 250-300 zl, nie liczę jedzenia a na CPN można się odswiezyć, może będzie ciepło jakoś można się przemęczyć dla przyjemności.
- MagdaMisia
zanim się Adam pojawi to wyjazd będzie już zorganizowany 

Witajcie
Masz rację Magda, u mnie gościnny weekend, a ja ciągle od stołu do stołu i na chwilkę do netu
I ciągle myślę o Keukenhof. Opcja z własnym dojazdem w sumie najtańsza choć z Wrocławia trudno za jednym zamachem ugryzć 1300km tak więc najwygodniejze moim zdaniem jest wykupienie przejazdu autokarem bądz busem kursujących do Amsterdamu, koszt bil3tu w obie strony ok 350zł, wynajęcie miejsc w np hostelu w Amsgterdamie / ceny od ok 80zł, i stamtąd dojazd do ogrodu, ok 25km. To tak w największym skrócie i całkiem realne do spięcia. Na bieżąco podam co uda mi się ustalić.
Masz rację Magda, u mnie gościnny weekend, a ja ciągle od stołu do stołu i na chwilkę do netu