czyli każda z nas świętuje grudniowo ;) oby do grudnia, a potem to już rzut beretem do wiosny
zdrówka życzę wszystkim
aha właśnie zdobyłam dwie zielistki, /maluszki/, zieloną i biało-zieloną, tak jakoś mnie na nie naszło... kwiatki mojej młodości a miałam oczyszczać parapety hihi .. ale one przecież będą wisiały a nie stały hihi
Andziu niestety na zdjecia bedziesz musiała poczekac, mam dosc tych aparatów, wszystkie mi sie psuja
a moje to maluchy prosto z wąsa, jakieś zawiazki korzeni mają, na razie w kieliszku w wodzie
ta macierzysta biało zielona była trochę sfatygowana i na młodych prawie nie znać że to białozielone bo szczepki całe zielone
zielistki, jak pamiętam to bardzo wdzięczne roślinki, i mało wymagające kiedyś je bardzo lubiłam
dziewczyny, właśnie przesadzam kwiaty, ziemię już przygotowałam. Mam kilka które z pewnością wyrzucę (wystawię obok śmietnika bo nie mam sumienia na całkowite stracenie wrzucić je do zsypu)
ktoś byłby zainteresowany za koszt przesyłki? (ok. 13-15zł na pewno bo niektóre duże) m.in:
skrzydłokwiat, rozkrzaczony podobny do juki, fiołki fiolet i biały, drobna paprotka która mnie wkurza już bo nie rośnie, jedna palma z mojego wątku (nasionka podobne do kiścia winogron)
mogę jeszcze dać długi pęd trzykrotki zielonej i tej 3 małe kremowo zielonej...
Ewelinko wysłałam, przesyłka nie była tak droga jednak, bo listem wysłałam w poniedziałek wtorek powinny być u Ciebie tylko jak mówiłam ;) nie śmiej się z tego mojego pakowania, zajęło mi to sporo czasu ale mam nadzieję ze będzie efekt i żaden kwiatek się nie uszkodzi
uff nareszcie koniec, zrobiłam porządek w kwiatach, jeszcze tylko opryskać i postawić na miejsce
mam mniej kwiatków, ale i tak za dużo. Mam nadzieję że teraz troszkę lepiej im będzie, w nowej ziemi
zostało mi kilka fiołków białych i fioletowych, jeśli ktoś chce za koszt przesyłki to odzywać się ;)