Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp

Post »

Witajcie moi drodzy:)
U mnie dziś piękna pogoda .Dochodzi godzina ósma a u mnie na termometrze prawie 10 stopni ( w cieniu ):) zapowiada się piękny dzień i dobrze , wyjdę do ogrodu i podziałam troszkę .Muszę poodkrywać kilka roślin , bo ogród na północy miałam już okryty na zimę , bo tam przewiew i zimno .Ale odkryję im łebki bo może im się pomieszać i jeszcze będą chciały kwitnąć :)) Mam pograbione liście .Grabiłam kiedyś podczas deszczu ale musze jeszcze wpakować je w worki i wyweźć.Po za tym na razie to tyle , bo połudnowy ogród okrywać będę jak naprawdę poważnie się ochłodzi , bo ta część jest osłonięta domem więc jest ciepło . Oleandra mam jeszcze na dworze przy wejściu do domu i ma się naprawdę dobrze :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
sylwekw

Post »

No to rzeczywiście tylko się cieszyć z takiej pogody i pogratulować chęci do pracy :-)
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwono zazdroszczę Ci tego pogodnego dnia, u mnie temperatura w okolicach 5 stopni i niebo zaciagnięte gęsta mgłą. Dobrze że chociaż nie pada to będzie jeszcze można w ogrodzie popracować.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Hejka wszystkim :)
No to ogród mam w pełni przygotowany do zimy.Rośliny odsłonięte bo miały stanowczo za ciepło , ale okrycia w razie potrzeby tylko wystarczy nasunąć na roślinki związać i gotowe :)

Sylwek !! strzałeczka !!! cebulki już dawno posadzone teraz czekać tylko wiosny aż zakwitną i będziemy robić fotki i porównywać jak kwitną w różnych klimatach :)
Witaj Zenku dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie .Ja zaraz wybieram się na spacer do ciebie :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

Cześć Słoneczko, w końcu sie zjawiłaś w ogródku, a własnie miałam Cię szukać :-)

U nas przez weekend była śliczna pogoda. W sobote porobiłam trochę porządków, posadziłam już wszystkie cebule i kupione lilie :-)

Okrywać jeszcze nic nie okrywałam, za ciepło. Myślę że kołderki porobię dopiero grudzień - styczeń :-)

Miłego dnia! :wit
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Aniu u mnie było bardzo mroźnie i dlatego postanowiłam okryć ale tylko północną część , bo południowa jest osłonięta domem, więc tam było znacznie cieplej i nie osłaniałam jeszcze.Teraz pogodę mamy mocno dodatnią i ładną to też biegałam i odsłaniałam :) Tak bardzo przeżyłam straty nagłego ataku zimy , że teraz biegam i chucham . Obecnie roślinki są jedynie osłonięte od wiatru, bo ogród na pełnym przewiewie ze względu na wzniesienie co można było zauważyć na wielu moich fotkach :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

Witaj! Iwonko fotek to chyba nie będzie bo ja już okryłam na zimę a miałam co okryć mam dwie figi guanare olbrzymią i nową magnolię żółtą ale tą nie okryłam ta co mi tak kwitła na wiosnę to chyba padła z nadmiaru wody ale m jest uparty i posadzil o wiele większą obok,poszperam może znajde fotki fig
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Witaj Zosiu .Czekam na twoje fotki i bardzo jestem ciekawa twojej żółtej magnolii.Wiesz też mi ona po głowie chodzi .Marzyła mi się grandiflora ale nie mogę trafić nigdzie na sadzonki , są tylko nasiona w sprzedaży , więc nie wiem czy nie zakupię żółtej .Już raz w szkółce trzymałam taką , już miałam kupić piękny okaz był ale w ostatniej chwili jeszcze się zawahałam i nie wzięłam:)Żółta też ma piękne duże kwiaty i to w nich mi się podoba , a tę co trzymałam była kwitnąca i miała takie piękne mocne przebarwienie .

U mnie dzisiaj jest ciepło ale pogoda brzydka , deszczowa.
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko - kiedy pokażesz jakies fotki, tak lubię pglądać Twój ogródek.

A jak tam z różami, kupiłaś, jakie?, bo chyba mi coś umknęło :oops:
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

witaj Aniu
Hmmm fotki jakieś tam mam zrobione , ale nie mam czasu wrzucić je na kompa. Jakoś ciągle brakuje mi czasu a róże owszem kupiłam w rosarium i posadziłam :)
oto lista :)
Chippendale?
Nostalgie?
Abraham Darby?
Eden Rose 85?
The Pilgrim?
Alchymist
Aloha
Cottage Rose
Elfe? - 2 szt
Graham Thomas?
Teasing Georgia
Tip Top
Potrzebuję teraz trzy pergole :) Jedna będzie na wzór pergoli bishopa , druga łukowa z zastrzałami lub coś w tym rodzaju, a trzecia musi być z lekką furtką.Rozmawiałam już z kolegą , który by mi to wykonał , bo myślałam , że tata mi zrobi ale on stwierdził , że jego wiek niestety nie pozwoli mu na to :( Kolega powiedział , że się podejmie ale nie mam kiedy podjechać do niego ze szkicami :(. U mnie tak właśnie wszystko niestety wygląda .Plany,plany ,plany a potem wszystko to się odciąga , bo czasu albo mnie brak albo komuś :( Potem bywa, że w czasie upływu czasu koncepcja się zmienia i w kółko to samo.Miałam mieć w tym roku ogrodzenie i wzdłuż niego posadzone tuje :).Ogrodzenie i tuje kupione ale praca nie ruszyła z miejsca i zastała mnie zima :( Nie wiem jak wy to robicie , że nadążacie za waszymi pomysłami :) Faktem jest , że nie mam pomocy męskiej , bo M pracuje od świtu do bardzo późnej nocy i wiele prac przez to mam wstrzymane :(Niestety nie potrafię wykonać ogrodzenia ;:98 hahaha i ..........tak to wygląda :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Iwonko, no plany masz ambitne, ależ to będzie pięknie wyglądać :uszy

A róże śliczne zamówiłaś, ja chcę dokupić jeszcze tylko Eden Rose 85 i Piano, ale to już chyba dopiero wiosną.
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Wiesz..Aniu m,nie jeszcze kusiła pienna papagena u bogusia i ma jeszcze taki ozdobny głóg - drzewko ale zrezygnowałam w tym roku dość na ten sezon. widziałam też żarnowca piennego u nas w szkółce :) ale ......też sobie odpuściłam było ciężko wyjść bez żarnowca :( ale dałam rady hihi trochę drogi bo 55 zł jak dobrze pamiętam a nie miałam konkretnego miejsca na 100% dla niego . Zawsze mi sie marzył ale co tam nie tym to innym razem :) A jak u ciebie ? zakończyłaś już sezon ?
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko sezen sadzenia to w zasadzie już zakońzcony, zostało mi jeszcze trochę sprzątania i grabienia liści ;-)
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Pospacerowałam po ogrodach , zrelaksowałam się a teraz biorę się za pracę :oops:
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

iwonaxp pisze:witaj Aniu
Hmmm fotki jakieś tam mam zrobione , ale nie mam czasu wrzucić je na kompa. Jakoś ciągle brakuje mi czasu a róże owszem kupiłam w rosarium i posadziłam :)
oto lista :)
Chippendale?
Nostalgie?
Abraham Darby?
Eden Rose 85?
The Pilgrim?
Alchymist
Aloha
Cottage Rose
Elfe? - 2 szt
Graham Thomas?
Teasing Georgia
Tip Top
gdzie konkretnie kupiłaś? w necie zamawiałaś czy gdzieś masz koło siebie jakiś sklepik?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”