Twoje storczyki i zdjęcia jak zwykle są przepiękne. Bardzo mi się ta Cattleya podoba. Jest taka delikatna, a jednocześnie barwna, jej warżka przypomina wiotką i bardzo pokręconą falbankę.
Witaj Madziu, dawno mnie u Ciebie nie było, a Ty takie piękności pokazujesz, Cattleya wygląda rewelacyjnie i wielkie dzięki dla M za historię jej rozkwitu, ja z dendrobium ostatnio mam jakiś problem, dwie sztuki puściły piękne pędy, po czym wszystkie paki odpadły, pierwszy raz mi się tak przytrafiło w dendrobium, u phal. tak czasem bywało, zastanawiam się co im nie spasowało, może w ostatnich dniach brak światła.
Madziu, zawsze będę powtarzać, że katlejki swą urodą rekompensują nam niezbyt długi okres kwitnienia.
A Twoja jest baaaardzo piękna !
Dendrobium, w takich secesyjnych kolorkach. Gardziołko w zbliżeniu z tą głębią fioletoej barwy - b. ciekawe
Dopiero takie zbliżenia pokazują szczegóły.
Wiesz, u mnie będzie wkrótce do pokazania ten sam zestaw: Cattleya i Dendrobium phal.
Dziękuję wszystkim za miłe odwiedziny i takież słowa
Renatko - u mnie też opadają pąki i kwiaty duuużo szybciej przekwitają. Pokazane wyżej Dendrobium Już zaczyna zrzucać kwiaty - po dwóch tygodniach (gdy zwykle trwa to dwa miesiące ). Też myślę, że to kwestia zbyt małej ilości światła. Byle do wiosny....
Piękna katlejka! Kolorki ma świetnie dopasowane, oj, wiedziała w co się ma ubrać Dendrobium phalaenopsis też śliczne, a szczególnie na tych cudnych zdjęciach, najpiękniejsze na zbliżeniach...
Aniu - mnie też ta falbaniasta sukienka bardzo się podoba
Dziś rozwinęła pierwszy kwiatekBrassavola nodosa- to jej debiut u mnie, więc zaskoczyło mnie, że z tak "chudego" pąka wyłania się tak przestrzenny kwiat