Moje kochane doniczkowce cz.2 :))

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje kochane doniczkowce :))

Post »

Asiu,roślinki wspaniałe,a w szczególności ten bieluśki Grudniczek!!! Jest wprost rewelacyjny!!! Dzięki za przepisy na rybki i za buziaki. Pozdrawiam serdecznie. :D :wit :wit Buźka. ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
m@jk@
500p
500p
Od: 9 wrz 2009, o 03:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Asiu bardzo spodobało mi się żółte kalanchoe :) Grudniczek kwitnie Ci identycznie jak mój :D
fiołeczek ma śliczne kwiatki (jakoś ja nigdy nigdzie nie mogę trafić na takie).
Noooo i te instrumenty... hmmm...mnie się bardzo spodobało pianino :) szkoda że nie możemy usłyszeć jak na nim pięknie grasz. Gratuluję zdolności muzycznych :)
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
Taccanivea
1000p
1000p
Od: 24 cze 2009, o 12:49

Post »

Asiu gratuluję wiolonczeli :D Pianino również piękne, prawdziwy rarytas :D
Pozdrawiam, Maryla
Pracuję nad kolekcją hoi, ficusów, storczyków i syngonium:)
Spis treści
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2009, o 14:28

Post »

Asiu, wiolonczela i harfa to dwa instrumenty, na których chciałabym grać. Ale to w sferze marzeń, bo niestety inne pasje i zajęcia wyparły muzyczne zapędy.
Tobie gratuluję niezwykłej pasji ;:63
Zapraszam
Moje wątki
magi
500p
500p
Od: 30 maja 2009, o 23:15

Post »

witaj Asiu :wit :wit

przejrzałam twój nowy wątek, naoglądałam się wspaniałości co prawda nei wszystkich bo częśc zdjęćmi się nei otwiera - mam bardzo wlny internet i za mało cierpliwości do niego :twisted: , ale i tak oko nacieszyłam ;)

spieszę też doniesc że biały grudnik od ciebie szaleje z pąkami - kwitnie wspaniale, szkoda tylko że zostawiłam go teraz u mamy ale bałam się go przeniesć żeby pąki nie opadły - i nawet nie mam kiedy zdjęcia zrobić :roll:

pozdrawiam serdecznie
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

No proszę nie tylko piękna, ale i utalentowana...
A na dodatek pasja ogrodnicza. :)
Gratuluję.
Pozdrawiam Ewa
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40

Post »

Asiu,mnie by się palce poplątały, gdybym miała na tych instrumentach grać. Podziwiam Cię. ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
pingu
1000p
1000p
Od: 23 maja 2009, o 22:50

Post »

Fajne instrumenty. Podziwiam. Mnie to słoń na ucho nadepnął i nawet "Wlazł kotek na płotek" zafałszuję. Był zawsze ubaw jak na muzyce w szkole kazali śpiewać każdemu po kolei i w końcu przychodziła moja kolej na "śpiewanie"... :;230
Patrycja Moje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
Awatar użytkownika
ewelina8005
1000p
1000p
Od: 24 lip 2009, o 12:50

Post »

Asiu gratuluję zdolności muzycznych ;:63 ;:63
ja chciałam nauczyć się grać na gitarze,kupiłam ją i służy jako dekoracja :;230 :;230 nie dla mnie
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Asiu jesteś nie dość że zdolna to jeszcze masz duże serducho dla wszystkiego :) fajna laska z Ciebie :)
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

Witaj Asiu :wit
Zaskoczyłaś Mnie tymi instrumentami. Kiedyś bardzo chciałam się nauczyć grać na pianinie. Potem przyszedł czas na gitarę. Finał jest taki, że nie umiem ani na jednym ani na drugim ;:224 .
Chciałaby usłyszeć jak grasz na wiolonczeli. Na pewno pięknie to robisz. ;:108
W Mojej rodzinie nikt nie przejawia zdolności muzycznych. Iza lubi tańczyć. :tan
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p
Od: 16 sie 2009, o 22:49

Post »

Witaj Asiu
Dawno mnie tutaj nie było.....cuda masz... a jak kwitną.Gratuluję.
Pasji grania trochę Ci zazdroszczę :)
Grzdyl

Post »

Asiu, widzę że u Ciebie po chorobie również już ślad nie został i wróciłaś do swej normalnej (czyt. aktywnej) formy. Wspaniale.:D Wiolonczela? czyli to takie większe skrzypce? Gdybym ja do niej zasiadł, to również bym grał, ale raczej innym na nerwach.:D Przyznaj się po dobroci, jakie jeszcze swoje ukryte talenty przed nami ukrywasz? ;:109
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Witajcie Kochani wieczorową a raczej już nocną porą :wit

I znowu mnie nie było parę dni, ja po prostu już nie ogarniam tego wszystkiego na forum :oops:
Mam jeszcze zaległości z czasu choroby i kolejne już z braku czasu na odpowiadanie co chwilę na powiadomienia o Waszych postach w różnych wątkach...
Wpadłam na pomysł, żeby założyć wątek storczykowy, bo moja kolekcja mieści już 22szt różnych, poza tym mogę tam znaleźć wiele porad dotyczących uprawy.
Niestety chyba muszę sobie to z głowy wybić ;:14 , bo wtedy już całkiem będę zawalona zaległościami :roll:
No, dosyć nudów, cieszę się bardzo, że nie tylko podoba się Wam moja pasja ogrodnicza ale i muzyczna :D
W zasadzie, gdyby nie kłopoty zdrowotne, jak i chęć posiadania rodziny, to byłabym z zawodu muzykiem, bo 12 lat chodziłam do szkoły muzycznej.
Niestety zostało to w sferze moich niespełnionych ambicji, czego czasem żałuję.
Lecz gdy tylko spojrzę na moje dwa Skarby, wiem, że dobrze zrobiłam :D

Władku, żadnych więcej talentów nie ukrywam, uwielbiam jedynie robić różne kompozycje szczególnie z kwiatów na różne okazje dla mojej rodzinki.
Czasem zdarza się własnoręcznie zrobiona jakaś ozdoba, stroik, itp.
W zeszłym roku miałam manię pakowania wszystkim prezentów zapakowanych w ozdobny papier z ozdobnymi przeze mnie dodatkami przyklejonymi pistoletem na klej.
Jak wywieszę na drzwiach moje własnoręcznie zdobione świąteczne wianki, to też wkleję fotki;)

No dobra, miało być o kwiatach a nie o bzdurach ;:14

Przede wszystkim chciałam pokazać moje nowości, wczoraj dostałam paczkę od Ani(Anaki).
Miałam dostać tylko dwa kolory grudnika a tu jeszcze niespodzianka: ukorzeniona sadzonka skrętnika i listek begonii z korzonkami :tan :tan :tan

Obrazek

Aniu Kochana, bardzo serdecznie Ci (nie) dziękuję za wspaniałą niespodziankę, ogromną radość sprawiłaś mi ta paczuszką ;:196 ;:196 ;:196

Moja Masdevallia przesadzona do sphagnum, mam nadzieję, że będzie miała lepiej, bo ponoć lubi lekko wilgotne podłoże.
Wyrasta jej nowy listek i bardzo bym chciała, żeby to zaznaczone to był pędzik, ale równie dobrze mogę się mylić.
To musi ocenić fachowiec ;)
Obrazek

A tutaj zauważyłam przedwczoraj takie "cosie" na moim Oncidium i Cambrii i nie wiem, czy to będzie przyrost, czy pędziki, co by graniczyło chyba z cudem, bo po roku czasu jeszcze ani razu nie zakwitły :evil:
Obrazek

Przy okazji pokażę Wam moją Vandę podczas dzisiejszej porannej kąpieli
Obrazek

A tu kwitnący różowy grudnik
Obrazek

Tym oto akcentem zakończę moją dzisiejsza wizytę na forum, synek dał mi dzisiaj w kość i jestem tak padnięta, że nosem prawie piszę...
Dobranoc, słodkich snów Kochani ;:19
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08

Post »

Asiu fajne nowości.
Śliczny kolorek grudnika.Fajnie,że ze storczyków coś wyrasta po rocznej przerwie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”