Danusiny miszmasz
Re: Danusiny miszmasz
Dzięki wielkie, rzeczywiście wygląda super 

- ktoś
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zapiszę sobie ,że ją chcesz

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu
Piękny ten ciemiernik czy coś mu pomieszało, że teraz kwitnie?
Piękny ten ciemiernik czy coś mu pomieszało, że teraz kwitnie?
Widzę jakieś nowe nasadzenia paprociowe. To nowe nabytki? Powiększasz swoja kolekcję.
A ten ciemiernik , to teraz kwitnie u Ciebie? Cudeńko.

A ten ciemiernik , to teraz kwitnie u Ciebie? Cudeńko.
Pozdrawiam , Elżbieta
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Danusiu Droga, wszystkie kwiatuszki piękne, ale ciemiernik, to po prostu poezja !!!
Mam do nich słabość

Ależ on cudny !!!
Mam do nich słabość

Ależ on cudny !!!
Danusiu, jak mniemam, u Ciebie nawet w środku zimy mnóstwo roślin będzie kwitło
Ciemiernik teraz? U Ciebie - czemu nie?
Dziękuję za propozycję zakupu tych bucharyjskich, za późno zajrzałam, ale i tak bym Cię nie fatygowała, jakoś bez nich jeszcze przeżyję, nakupowałam za to innych śliczności

Dziękuję za propozycję zakupu tych bucharyjskich, za późno zajrzałam, ale i tak bym Cię nie fatygowała, jakoś bez nich jeszcze przeżyję, nakupowałam za to innych śliczności

-
DANUSIU
Piwonia skończyła siedem latek - na wiosnę miała urodziny.
Piwonia skończyła siedem latek - na wiosnę miała urodziny.
-
- Od: 20 sie 2008, o 20:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
W tak bogatym ogrodzie zawsze będzie coś do wsadzania.
jarek
jarek
- Jany-15
- 50p
- Od: 25 maja 2005, o 13:41
- Kontakt:
Ładnie u Ciebie rośnie, najważniejsze że kwitł. Nie wiem co mam robić ze swoim, rośnie u mnie ok. 5 lat i nie kwitł mi w ogóle. Zmieniłam mu stanowisko, posadzonkowałam (rozrasta się przyzwoicie) a ten nie ;:103 ... Co robić?
pozdrawiam
Wiesia -Jany
Wiesia -Jany
- ktoś
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Elu mam taką kochaną koleżankę co się ze mną podzieliła kilkunastoma paprociami
i tym sposobem w jeden dzień zostałam kolekcjonerką tych zielonych roślin
Już mam około 30
Postaram sie jutro policzyć .
Halinko sama jestem zdziwiona , ale i zadowolona zachowaniem ciemiernika . Mocno mu się pomieszało skoro teraz kwitnie właściwym kwiatem
.
Artam byłam po te irysy na drugi dzień , ale dopiero wieczorem i już były wykupione
Jarku ten ogród to taki mały ,że trzeba dobrze się nagimnastykować , aby coś upchnąć . Najgorzej ,że nie ma jak dokupić kilku arów
Goryczko ta Twoja piwonia to rewelacja . Postaram się swoje też ostro nawozić w przyszłym roku
Wiesiu ten ophiopogon rośnie w dwóch miejscach , kwitł tylko jeden , ten który ma bardziej sucho . Nie mam pojęcia od czego zależy kwitnienie
. Kwiatuszek był tylko jeden , a ja nie ścinam w żadnych kwiatach nasion , bo nie mam na to czasu i tak mi się sieją i te co chcę i te co nie .

Halinko sama jestem zdziwiona , ale i zadowolona zachowaniem ciemiernika . Mocno mu się pomieszało skoro teraz kwitnie właściwym kwiatem

Artam byłam po te irysy na drugi dzień , ale dopiero wieczorem i już były wykupione

Jarku ten ogród to taki mały ,że trzeba dobrze się nagimnastykować , aby coś upchnąć . Najgorzej ,że nie ma jak dokupić kilku arów

Goryczko ta Twoja piwonia to rewelacja . Postaram się swoje też ostro nawozić w przyszłym roku

Wiesiu ten ophiopogon rośnie w dwóch miejscach , kwitł tylko jeden , ten który ma bardziej sucho . Nie mam pojęcia od czego zależy kwitnienie

- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
Danusiu, ja też jeszcze ciągle coś sadzę, jutro mam do posadzenia hiacynty. Kiedyś wykopane dla znajomej irysy wrzuciłam do miednicy i tak zostały na zimę. Jak zobaczyłam, że stoją w zamarzniętej wodzie to byłam pewna, że już nic z nich nie będzie ale wiosną znajoma je zabrała, posadziła i nawet kwitły. To wytrzymałe rośliny.

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Danusiu, ładne rabaty porobiłaś. Teraz widać niewiele ale w przyszłym roku będzie co podziwiać.
A ja do tej pory ciemierniki kojarzyłem z kwiatami zimy, bo jedyne, jakie miałem - biały i cuchnący właśnie zimą kwitną. Więc sie nie zdziwiłem, że i u Ciebie kwitnie.
A ja do tej pory ciemierniki kojarzyłem z kwiatami zimy, bo jedyne, jakie miałem - biały i cuchnący właśnie zimą kwitną. Więc sie nie zdziwiłem, że i u Ciebie kwitnie.
-
- Od: 20 sie 2008, o 20:57
- Kontakt:
Jany-15 konwalnik by wszedł w fazę kwitnienia powinien ładnie się zadomowić. Dzielenie osłabia roślinę. Moje konwalniki rosną na stanowisku słonecznym posiadają luźną glebę i zasobną w skladniki pokarmowe.
jarek
jarek
- Jany-15
- 50p
- Od: 25 maja 2005, o 13:41
- Kontakt:
Dziękuję za podpowiedź, myślę że mojemu w takim razie mogło zabraknąć składników pokarmowych, nie zadbałam dostateczniewesoly pisze:Jany-15 konwalnik by wszedł w fazę kwitnienia powinien ładnie się zadomowić. Dzielenie osłabia roślinę. Moje konwalniki rosną na stanowisku słonecznym posiadają luźną glebę i zasobną w skladniki pokarmowe.

pozdrawiam
Wiesia -Jany
Wiesia -Jany
-
Danusi!
Dziękuję za wszystko.
Czekam aby przestał padać deszcz .
Miłego wieczoru.