Złamałam się, kupiłam Irysy mentol (takie lubiłam) i odpaliłam... Nie uwierzycie - nie smakował mi papieros!!! Nawet nie wiecie jak mój mąż się ucieszył (ale i tak przez tydzień mi dogryzał z powodu tej połówki, jaką wypaliłam).RoksiSK pisze:Ja zaczęłam palić w liceum i paliłam też chodząc do studium - chociaż mniej i co jakiś czas "rzucałam". Po ślubie przestałam, bo starałam się o dziecko. Moje starania, aby zajść w ciążę trwały trzy lata - dwa razy w tym czasie poroniłam i podpalałam wtedy wieczorami po jednym.
Będąc z Krzysiem w ciąży nawet nie pomyślałam o papierosie. Teraz, gdy od kilku dni nie karmię piersią, to zaczynam mieć ciągotki... Mąż nie pali i tylko się krzywo patrzy, gdy ja wspominam o papierosach. Może się to wam wyda śmieszne, ale papieros czy dwa dziennie by mi wystarczył. Łamię się ...
Dziś skończyłam 25 lat, a przy mamie bym nie zapaliła :P :P :P
Jak najlepiej rzucić palenie papierosów - 4cz.(2006-2011)
- FIGA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja bym bardzo chciała :P
Nikt w domu nie pali
więc wszyscy mnie ścigają
Próbowałam już dwa razy :P
Pierwszy raz rzucałyśmy razem z koleżanką :P najpierw ona zaczęła
ja wytrzymałam 3 tygodnie
drugi raz wytrzymałam tylko 2 tygodnie
Teraz bym chciała i odwlekam kiedy będzie ten ostatni
Jeszcze paczka , a jeszcze jedna , w przyszłym tygodniu, a może od pierwszego
Chyba boję się kolejnej porażki
Sama nie wiem może jeszcze nie mam tak silnego postanowienia i dlatego przegrywam
Pozdrawiam wszystkich kopciuchów i życzę Wam powodzenia :P
Będę śledzić ten temat może wreszcie nadejdzie ten upragniony dzień :P
Nikt w domu nie pali

Próbowałam już dwa razy :P
Pierwszy raz rzucałyśmy razem z koleżanką :P najpierw ona zaczęła

ja wytrzymałam 3 tygodnie

drugi raz wytrzymałam tylko 2 tygodnie

Teraz bym chciała i odwlekam kiedy będzie ten ostatni

Jeszcze paczka , a jeszcze jedna , w przyszłym tygodniu, a może od pierwszego

Chyba boję się kolejnej porażki

Sama nie wiem może jeszcze nie mam tak silnego postanowienia i dlatego przegrywam

Pozdrawiam wszystkich kopciuchów i życzę Wam powodzenia :P
Będę śledzić ten temat może wreszcie nadejdzie ten upragniony dzień :P
- Józef
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Pani Sahić już nie pali
(fot. AFP)
Najstarsza mieszkanka Czarnogóry 113-letnia Huljka Sahić przez prawie całe swoje życie paliła papierosy, ciesząc się doskonałym zdrowiem.
W ubiegłym roku po raz pierwszy poważnie zachorowała i postanowiła zerwać z nałogiem - poinformowały czarnogórskie media.
Pani Sahić od 50 jest wdową, ma czwórkę dzieci, 13 wnucząt i 38 prawnucząt. (al)
..i kto tu mówi że palenie szkodzi.
(fot. AFP)
Najstarsza mieszkanka Czarnogóry 113-letnia Huljka Sahić przez prawie całe swoje życie paliła papierosy, ciesząc się doskonałym zdrowiem.
W ubiegłym roku po raz pierwszy poważnie zachorowała i postanowiła zerwać z nałogiem - poinformowały czarnogórskie media.
Pani Sahić od 50 jest wdową, ma czwórkę dzieci, 13 wnucząt i 38 prawnucząt. (al)
..i kto tu mówi że palenie szkodzi.
- nemo56
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 sie 2005, o 15:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dla wszystkich niezdecydowanych dot. palenia:
DLACZEGO WARTO RZUCIĆ PALENIE?
Czy chcesz dołączyć do 3 mln ludzi, którzy umrą w tym roku na choroby związane z paleniem tytoniu?
http://www.monadith.com.pl/rzuc_palenie ... EAodLAtxMw
BICOM 2000 ::.:: MONADITH® BIOMED® REGUMED® ::.:: BICOM 2000 - Zapraszamy ::.::
DLACZEGO WARTO RZUCIĆ PALENIE?
Czy chcesz dołączyć do 3 mln ludzi, którzy umrą w tym roku na choroby związane z paleniem tytoniu?
http://www.monadith.com.pl/rzuc_palenie ... EAodLAtxMw
BICOM 2000 ::.:: MONADITH® BIOMED® REGUMED® ::.:: BICOM 2000 - Zapraszamy ::.::
Jakub . . . . .
- Siedmiokropka
- 100p
- Od: 11 maja 2007, o 13:16
A ja wiem,ze swojego doświadczenia, że rzucając palenie trzeba znaleźć zajęcie dla rąk, np dłubanie w ogródku:)to jest nawyk, że się pali, kojarzy się z chwilą relaksu, dlatego tak trudno jest rzucić.
Zawsze jest kilka takich papierosów w zyciu, których wolelibyśmy nigdy nie zapalić: pierwszy:)), w towarzystwie niepalących, czy pierwszy po próbie rzucenia:)
Jak się ma zajęcie i nie myśli o paleniu, bądź nie ma na nie czasu, można rzucić.Ja tak rzuciłam. W bardzo stresowych momentach żułam gumy nikotynowe, ale okropne były, bleee, więc i z nich szybko zrezygnowałam.Ale warto - inny smak potraw, lepszy węch i ubranko nie śmierdzi.
3mam kciuki za wszystkich rzucających. I nie liczcie dni, nie myślcie o tym.Żyjcie bez smrodka papierochów.
Zawsze jest kilka takich papierosów w zyciu, których wolelibyśmy nigdy nie zapalić: pierwszy:)), w towarzystwie niepalących, czy pierwszy po próbie rzucenia:)
Jak się ma zajęcie i nie myśli o paleniu, bądź nie ma na nie czasu, można rzucić.Ja tak rzuciłam. W bardzo stresowych momentach żułam gumy nikotynowe, ale okropne były, bleee, więc i z nich szybko zrezygnowałam.Ale warto - inny smak potraw, lepszy węch i ubranko nie śmierdzi.
3mam kciuki za wszystkich rzucających. I nie liczcie dni, nie myślcie o tym.Żyjcie bez smrodka papierochów.
Boże spraw by nam się chciało, tak jak nam się nie chce!