Moja działka - danutab cz.2
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działka - danutab cz.2
Nieźle ozdabiałaś okna,naokoło i w środku...a kiedy zakiełkowała myśl o działce?
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- gagawi
- Od: 20 gru 2007, o 21:57
Danusiu- następnym razem przy zamawianiu róż poprawimy się, tzn damy ci cynka czy też bys coś chciała.
Zdrowiej nam szybciutko

Zdrowiej nam szybciutko

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Danusiu, wracaj szybciutko do zdrówka
ale miałaś ukwiecone parapety

ale miałaś ukwiecone parapety

Grażynko kuruję się ale mnie rozsadza to siedzenie w domu od niepamiętnych czasów
siedzę już 4 dzień w domu.Dostałam od Gosi zamówioną różę i trzeba by ją posadzić.
Andrzeju tobie też zdrówka życzę.
Nelu to była decyzja jednego dnia.Nigdy nie myślałam o działce nie miałam na to czasu.
Pewnego razu koleżanka w pracy powiedziała że chce sprzedać działkę,a ja powiedziałam że ja
ją kupię i tak stałam się działkowcem bez przemyślenia.To była moja jedyna nieprzemyślana decyzja
której nigdy w życiu nie żałowałam.
Grażynko tylko w przypadku róż Meillanda , ponieważ angielki które jeszcze chcę kupić mają w Rosarium i umówiłam się że na wiosnę złożę zamówienie bo są mi winni jeszcze Charles Austin.
W tym roku miałam 9 liliowców oto one a 8 kupiłam będą w przyszłym roku

siedzę już 4 dzień w domu.Dostałam od Gosi zamówioną różę i trzeba by ją posadzić.
Andrzeju tobie też zdrówka życzę.
Nelu to była decyzja jednego dnia.Nigdy nie myślałam o działce nie miałam na to czasu.
Pewnego razu koleżanka w pracy powiedziała że chce sprzedać działkę,a ja powiedziałam że ja
ją kupię i tak stałam się działkowcem bez przemyślenia.To była moja jedyna nieprzemyślana decyzja
Grażynko tylko w przypadku róż Meillanda , ponieważ angielki które jeszcze chcę kupić mają w Rosarium i umówiłam się że na wiosnę złożę zamówienie bo są mi winni jeszcze Charles Austin.
W tym roku miałam 9 liliowców oto one a 8 kupiłam będą w przyszłym roku

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
widzę Danuśka lepiej się czujesz i kusisz, pozdrawiam
- Andrzej Max
- Od: 15 lip 2009, o 15:35
- Kontakt:
Danuśka,
te liliowce śliczne!
U mnie tylko do tej pory takie podobne do lilii złotogłów, do tego roku myślałem że to one
, tak , nie odróżniałem lilii od liliowców
.
Od jednej koleżanki z forum, tak - tego forum - dostałem w lecie jeszcze 3 kolory - to będzie frajda jak zaczną wszystkie kwitnąć!!! na razie je posadziłem w takich koszach zrobionych przeze mnie z siatki -żeby ich nornice nie zeżarły. Już w lecie liście miały. To chyba przyjęte są.
Siedzenie w domu? To jest to! Teraz sobie do końca tygodnia posiedzę...
te liliowce śliczne!
U mnie tylko do tej pory takie podobne do lilii złotogłów, do tego roku myślałem że to one

Od jednej koleżanki z forum, tak - tego forum - dostałem w lecie jeszcze 3 kolory - to będzie frajda jak zaczną wszystkie kwitnąć!!! na razie je posadziłem w takich koszach zrobionych przeze mnie z siatki -żeby ich nornice nie zeżarły. Już w lecie liście miały. To chyba przyjęte są.

Siedzenie w domu? To jest to! Teraz sobie do końca tygodnia posiedzę...

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
kusi, kusi, jak nic muszę na wiosnę sie za liliowcami rozejrzeć 

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Danusiu, piękna kolekcja liliowców
Jestem ciekawa kolejnych.
Cieszę się, że masz lepsze samopoczucie

Cieszę się, że masz lepsze samopoczucie

Tarowszyscy kusimy się wzajemnie, ja lubię takie pokusy.
Widzisz Andrzeju jak to dobrze że założyłeś wątek, ile tu można się dowiedzieć, zobaczyć,
porównać i podpatrzyć nie mówić już o tym że można się również zaprzyjaźnić poprzez wspólne
zamiłowania.
Aniu parę liliowców zawsze się gdzieś zmieści więc śmiało szukaj.
Moniu ja też jestem ciekawa mojego nowego nabytku, a samopoczucie mi dopisuje tylko pogoda mnie dobija cały czas pada.
Moja kolekcja hibiskusów 4 pełne i 3 puste.

jeszcze brakuje mi do kolekcji taki kolor pusty
Widzisz Andrzeju jak to dobrze że założyłeś wątek, ile tu można się dowiedzieć, zobaczyć,
porównać i podpatrzyć nie mówić już o tym że można się również zaprzyjaźnić poprzez wspólne
zamiłowania.
Aniu parę liliowców zawsze się gdzieś zmieści więc śmiało szukaj.
Moniu ja też jestem ciekawa mojego nowego nabytku, a samopoczucie mi dopisuje tylko pogoda mnie dobija cały czas pada.
Moja kolekcja hibiskusów 4 pełne i 3 puste.

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Danusiu,
hibiskusy cudne, w tym roku zakochałam się w nich, mam dwa, już wiem, że to puste i w takich kolorkach
wg mnie różowy

iii fioletowy

Jeżeli by Cię te kolorki interesowały, to z wielka przyjemnością, chętnie bym się nimi z Tobą podzieliła

wg mnie różowy

iii fioletowy

Jeżeli by Cię te kolorki interesowały, to z wielka przyjemnością, chętnie bym się nimi z Tobą podzieliła

- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Nieraz takie nieprzemyślane decyzje są najlepszeNelu to była decyzja jednego dnia.Nigdy nie myślałam o działce nie miałam na to czasu.
A liliowce masz super,ten najjaśniejszy chyba też jest w moim posiadaniu,jedyny ,który kupiłam w tym roku,niestety tylko jeden.One się rozrastają ,a wiesz jak jest u mnie...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Danusiu
Wracaj do zdrowia

To była wielka przyjemność oglądać takie hibiskusy i liliowce.Idę teraz do Kogry,żeby się całkowicie pogrązyć w smutku,ze ja mam ich tak mało.Ale poczatek zrobiony,więc od wiosny szaleństwo-może z 5 kupię

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
No i podziwiałam ,i liliowce i ketmie ,,mam ich cztery ,,2 już kwitły ,
a na 2 małe jeszcze muszę poczekać aż podrosną ,,,poczekam ,
a Ty Danko zdrowiej ,bo przy psiej pogodzie można jeszcze bardziej się rozchorować
,,,albo do baru
a na 2 małe jeszcze muszę poczekać aż podrosną ,,,poczekam ,
a Ty Danko zdrowiej ,bo przy psiej pogodzie można jeszcze bardziej się rozchorować
,,,albo do baru

Halinkowiem że podzieliłabyś się ze mną bo chociaż się nie znamy osobiście czuję że jesteś dobrą osobą i chętnie się dzielisz się roślinkami.Jednak bardzo Ci dziękuję jeśli natrafię gdzieś na pusty bordowy do sobie kupię, ale muszę widzieć kolor na żywo.Chciałam mieć pełnego czysto białego i w tym roku kupiłam ale będzie miał kwiaty dopiero w przyszłym roku.Nawiasem mówiąc ładne masz
kolorki.
Nelu to prawda nie masz za dużo miejsca a liliowce dosyć się rozrastaj i myślę że na pewno
wolisz w wygospodarowane miejsce wsadzić różę.
Olu staram się kurować i myślę że jestem na dobrej drodze.
Aniu nie pogrążaj się sadzimy tylko tyle ile nam się zmieści a nie tyle ile mogą sadzić inni, nie
wszystkie ogrody mają duże areały i musimy niestety wybierać wśród wszystkich piękności.
Bogusiuno więc kuruję się nie tylko czosnkiem ale i nalewką z malin i nalewką z cytryny
Moje lilie które kwitły w tym roku

kolorki.
Nelu to prawda nie masz za dużo miejsca a liliowce dosyć się rozrastaj i myślę że na pewno
wolisz w wygospodarowane miejsce wsadzić różę.
Olu staram się kurować i myślę że jestem na dobrej drodze.
Aniu nie pogrążaj się sadzimy tylko tyle ile nam się zmieści a nie tyle ile mogą sadzić inni, nie
wszystkie ogrody mają duże areały i musimy niestety wybierać wśród wszystkich piękności.
Bogusiuno więc kuruję się nie tylko czosnkiem ale i nalewką z malin i nalewką z cytryny
Moje lilie które kwitły w tym roku