W ogrodzie Wioli na południu Polski.......

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W ogrodzie Wioli na południu Polski.......

Post »

Janinko Kochana, ale Ty masz dobre serduszko, ;:167 nie martw się i dla mnie starczy tej trawki od Wili, a ja mam do Wioli po sąsiedzku, mieszkamy w Nowym Sączu, a ogrody mamy w Starym Sączu i w każdej chwili możemy się wymieniać :D

Miłego dnia życzę ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
wiolettaaa
100p
100p
Od: 21 cze 2009, o 17:02

Post »

Janinko tak podzielę żeby i dla Halinki starczyło :D
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu, byłam dzisiaj na działeczce, posadziłam trzmielinę oskrzydloną i szybciutko zmykałam do budynku, bo w Starym Sączu dzisiaj też pada :( Chyba, to był mój ostatni dzień wyjazdu na działkę w celach ogrodniczych :oops:
Ciekawa jestem, czy byłaś dzisiaj w Starym Sączu ?
Wiolu, zobacz kto do nas wczoraj dołączył :D ...Bajkowy ogródeczek Aliny...
wiolettaaa
100p
100p

Post »

Halinko nie byłam dzisiaj w Starym Sączu jeżdżę tam w soboty :D bardzo chciałabym już mieszkać w domku może na wiosnę :tan Dzięki że podałaś mi link do Alinki ona też jest na moim forum :D
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu, wiem, wiem, wiem ... ja Alinkę poznałam na forum ogrodniczym na nk, potem ją spotkałam na Twoim Forum, a potem na Grzesie Forum iii namawiałam ją, żeby zarejestrowała się na tym Forum :D Bardzo się cieszę, że do nas dołączyła, bo to bardzo fajna, utalentowana, zdolna, sympatyczna, skromna i baaardzo pracowita dziewczyna ... taka jak Ty :D
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

potwierdzam , wszystko prawda co pisze Halinka , wymieniliśmy się nawet milinami , dostałam od niej czerwony a dałam żółty ... jestem zauroczona jej pomysłami w ogrodzie ...
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janeczko, Ty masz żółty milin i czerwony od Alinki, a Alinka odwrotnie ;:138
Ja jestem zakochana w milinie, mam trzy: od Tadeusza48, BogdanaSz z naszego forum i Danusi S. z nk, ale nie wiem jakie mam kolory :lol: ... będę wiedziała, jak zakwitną :D
Już wiem, że one potrzebują solidnej podpory, a ja przed sadzenie o tym nie pomyślałam :oops: ... muszę przez zimę coś wymyślić i wiosną się poprawić :oops:
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale macie fajnie dziewczyny tak blisko siebie :lol: Ja kupiłam Zebrinusa w pażdzierniku i ten pan mi powiedział żeby obciąć jedną gałązkę i wstawić do wazonu bez wody. Że tak się ładnie poskręca. ;:138 Tak zrobiłam i ciekawy efekt prawda :?: :?:
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a ja swojego żółtego posadziłam przy słupie elektrycznym , stoi w ogródku więc niech się do czegoś przyda a drugi przy pozostałości po brzozie , specjalnie tak ścięłam aby pozostała podpora tam posadziłam milim od Alinki ...a pomarańczowy rośnie przy płocie na żelaznym drągu z kołem . w tym roku już ładnie kwitł ..
Mój album
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janeczko, ja mój milin, ten największy od Tadeusz48 posadziłam obok jarzębiny czerwonej, przekonana, że to starczy, ale specjalistka od tych spraw, nasza Olunia, stwierdziła, że potrzebuje solidniejszej podpory i będę musiał coś wymyślić, albo zrobić solidną podporę, albo posadzić obok ogrodzenia :D

Romciu, mamy z Wiolą super ;:138 ;:138 ;:138 zawsze dwa razy w roku wymieniamy się roślinkami, dobrze, że nasze ogrody takie wielgachne i zawsze się znajdzie miejsce na posadzenie :lol:
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja też Halinko posadziłam pnącą róźe i malino -jeżynę i teraz myślę o podporze. ;:138 ;:138 ;:196
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiolu, miło mi, że czytasz moje afrykańskie opowieści :) Niebawem ciąg dalszy, a wątek z pewnością nabierze tempa po mojej zaplanowanej na styczeń podróży do Afryki... Jadę z bratem w sentymentalną podróż do Angoli i Namibii :) Cóż może być piękniejszego od poszukiwania młodzieńczych wzruszeń?? :wink: :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
wiolettaaa
100p
100p

Post »

Halinkoja ogromnie się cieszę że mamy tak blisko do siebie ;:196 jak się nam drzewa i krzewy rozrosną to się pogubimy w ogrodach :;230 Milin też mam czerwony od Basi z mojego forum a żółty kupiłam mają podporę z drutu zbrojeniowego niestety też za słabą :( Halinko ogrodzenie też musi być mocne ,bo druciana siatka nie wytrzyma ciężaru i zniszczy się.Podpory robi mi małżoś :D i to bardzo chętnie zwłaszcza jak powiem że muszę kupić :;230 :;230 :;230
W ogrodzie Alinki czuję się jak w zaczarowanej krainie kolory bardzo dobrze na mnie działają zwłaszcza jak za oknem deszcz leje się z nieba :D
Monia opowieści piszesz fascynujące ;:138 czytam i marzę ;:132 Czekam na ciąg dalszy,zwiedzaj,fotografuj i wracajcie cali i zdrowi :D
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja też wsadziłam malino-jeżynę i jeżyny całoroczne a teraz mam całą zimę aby pomyśleć o ładnych podpórkach .. nawet dla clemantisów bo rosną na razie przy drewnianych podpórkach drewnianych .. zabieram się do czytania pamiętników z Afryki pisanych przez Monikę ... początek fascynujący ....jestem też ciekawa dalszych wątków oraz powrót do dawnych miejsc i jakie zmiany tam zastaną ,,,
Mój album
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu, ;:167 ja podobnie jak Ty, w ogrodzie Alinki czuję się, jak w zaczarowanym - bajkowym ogrodzie. Jestem zakochana w całym ogrodzie, a w szczególności w strumyku i tych przepięknych kompozycjach !!!

Zdjęcie strumyka - kaskady z ogrodu Alinki, mam nadzieję, że Alinka się nie pogniewa :D
Obrazek

Pomysł, zrobienia podpory przez męża super !!! ... też muszę ten sposób zastosować :lol:
Nooo, a na razie muszę podpatrzyć w innych ogrodach, jak to ma wyglądać :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”