Ogródkowe rozmaitości.
Re: Ogródkowe rozmaitości.
Nela, na przykurcz w szyi mnie narażasz 

- gagawi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nela- przyszłam podziwiać narzędzie pracy
, łopatkowanie to jest to
. Ja muszę kupić sekator, bo gdzieś zgubiłam w ogródku i nie mogę znaleźć
Chcesz szczepkę passiflory z wąsami-korzonkami?

Chcesz szczepkę passiflory z wąsami-korzonkami?
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Mariolu no to mnie ucieszyłaś,jak już masz doświadczenie z podobnym lub tym samym narzędziem..
Jutro wypróbuje .
Gosiu też tak myślałam ,że to nie odwrócone zdjęcie może mieć negatywny skutek na zdrowotność...
Danusiu bugenwilla jest wspaniała,koniecznie musisz załatwić i dla mnie sadzonkę,kolor jest po prostu jarzeniowy...
Szkoda ,że zmarzła ,była już pokaźnych rozmiarów...Ale ona dosyć szybko rośnie,czekam więc z utęsknieniem wiosny...
Grażynko to nie nowina dla mnie,potrafię nieraz przez godzinę szukać narzędzi,a tu prace zaplanowane...
Sekator kup najlepiej dobrej firmy,będzie Ci służył długo,długo...
Kochana z chęcią bym wzięła passiflorkę ,ale niestety nadal jestem otoczona zielenią bujną,domową i tarasową,mimo tego ,że trochę kwiatków porozdawałam ,wciąż mam pełno śmieci z liści opadających...,mszyce siedzą mi na tibuchinie,przechodzą na inne...
,pelargonie gubią płatki kwiatów...-chodzę z miotłą i zamiatam na okrągło... 
Ania chyba ma jeszcze trochę miejsca na parapecie...
W związku z tym ,że róż nigdy nie za wiele link słowackiego hodowcy http://rysroses.real-net.sk/

Gosiu też tak myślałam ,że to nie odwrócone zdjęcie może mieć negatywny skutek na zdrowotność...

Danusiu bugenwilla jest wspaniała,koniecznie musisz załatwić i dla mnie sadzonkę,kolor jest po prostu jarzeniowy...

Grażynko to nie nowina dla mnie,potrafię nieraz przez godzinę szukać narzędzi,a tu prace zaplanowane...
Sekator kup najlepiej dobrej firmy,będzie Ci służył długo,długo...
Kochana z chęcią bym wzięła passiflorkę ,ale niestety nadal jestem otoczona zielenią bujną,domową i tarasową,mimo tego ,że trochę kwiatków porozdawałam ,wciąż mam pełno śmieci z liści opadających...,mszyce siedzą mi na tibuchinie,przechodzą na inne...

Ania chyba ma jeszcze trochę miejsca na parapecie...

W związku z tym ,że róż nigdy nie za wiele link słowackiego hodowcy http://rysroses.real-net.sk/
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Nelu jak będę kupowała to na pewno kupię i tobie.Czy już wszystkie róże wysadziłaś.
- Alionuszka
Danko ,już wiesz Ania i Grażyna też chciałyby tę bugenwillę.
Róże na razie 3 wsadziłam ,dwie miniatury i jedną krzaczastą Lavender Lassie.W przyszłym tygodniu przyjdą z Czech,ale tylko parę sztuk...,nie za wiele...
Róże na razie 3 wsadziłam ,dwie miniatury i jedną krzaczastą Lavender Lassie.W przyszłym tygodniu przyjdą z Czech,ale tylko parę sztuk...,nie za wiele...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Neluś, ja nie straszę i nikomu nie zyczę srogiej ani wczesnej zimy!
Mam tylko obawy
Zdradź mi Neluś, gdzie Ty upychasz kolejne róże? W przeciwieństwie do wielu forumowiczów, Ty rzeczywiście nie masz już gdzie sadzić, o ile nie chcesz stracić tego kawałeczka trawnika, który Ci został. Co robisz? Wyrzucasz coś? Wymieniasz "stare" na "nowe"? A moze przesunęłaś granice?

Zdradź mi Neluś, gdzie Ty upychasz kolejne róże? W przeciwieństwie do wielu forumowiczów, Ty rzeczywiście nie masz już gdzie sadzić, o ile nie chcesz stracić tego kawałeczka trawnika, który Ci został. Co robisz? Wyrzucasz coś? Wymieniasz "stare" na "nowe"? A moze przesunęłaś granice?

Oooo... ja też ciekawa jestem, bo w najbliższej przyszłości sama znajdę się w podobnej sytuacji (tzn. niedoboru miejsca
), a apetyt rośnie
Antresolę zbudowałaś w ogrodzie?

Antresolę zbudowałaś w ogrodzie?

Nelu będę o Was pamiętać.Myślę że koniecznie będziesz musiała kupić dodatkową działkę.
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
---i żeby jeszcze na pilot były ---coma95 pisze:Nelu - chyba mamy takie same łopaty :P
Ona naprawdę sama w ziemię wchodzi ale w wilgotną to już nawet nie trzeba nogą naciskać

ciekawe czy doczekamy takowych

Na pilota... albo z przystojnym "operatorem" w pakiecie 

- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu ,,to chyba bym go zatrudniała jak M by był w pracy ,,,
no ciekawa myśl ,do zrealizowania
ale czy operator by chciał

no ciekawa myśl ,do zrealizowania

ale czy operator by chciał

- Alionuszka
Izuś zbyt krótko u mnie byłaś i nie dostrzegłaś wśród wyrośniętych bylin,te centymetry wolnej przestrzeni
,konieczna kolejna wizyta ku mojej i moich sąsiadek uciesze
Wszystko pod kontrolą ,w końcu istnieje sekator ,który minimalizuje rośliny,szczególnie krzaki ozdobne.Poza tym skupiłam się obecnie na miniaturach...
Gosiu antresola jak najbardziej wchodzi w grę ,na razie tworzę kaskady...
Grządki coraz wyższe...
Na pewno coś wymyślę ,gdy już naprawdę nie będę miała miejsca na przedostatnią różę

Wszystko pod kontrolą ,w końcu istnieje sekator ,który minimalizuje rośliny,szczególnie krzaki ozdobne.Poza tym skupiłam się obecnie na miniaturach...

Gosiu antresola jak najbardziej wchodzi w grę ,na razie tworzę kaskady...

Na pewno coś wymyślę ,gdy już naprawdę nie będę miała miejsca na przedostatnią różę

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Alionuszka
Danuś rozważam taką możliwość...,ale nie ma jednomyślności z moim Mdanutab pisze:Nelu będę o Was pamiętać.Myślę że koniecznie będziesz musiała kupić dodatkową działkę.

Bogusiu ,Gosiu ale Wam się marzy...ja mam w swoim domu 3 mężczyzn...jakoś nie marzy mi się 4,nawet jako pilot,nie zmieściłby się w moim ogrodzie...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości