Działka korzo_m 2009
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka korzo_m 2009
Pięknie wyglądają te kapusty...
Ja nie mam już cierpliwości do uprawiania ich od podstaw.
Gdyby były flance w sprzedaży, to pewnie bym kupiła kilka.
Ja nie mam już cierpliwości do uprawiania ich od podstaw.
Gdyby były flance w sprzedaży, to pewnie bym kupiła kilka.
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Dorotko ślicznie wyglądają te kapusty ozdobne.
Teraz już wiem,dlaczego bardzo chciałam je mieć.
Teraz już wiem,dlaczego bardzo chciałam je mieć.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Dziewczyny, u mnie na grobach stoją drugi tydzień i mają się świetnie!
Są naprawdę piękne!
Gabrysiu można kupić flance ale za 1 czy 1,10 można kupić całą paczkę nasion, które wschodzą w 100%.
Są naprawdę piękne!
Gabrysiu można kupić flance ale za 1 czy 1,10 można kupić całą paczkę nasion, które wschodzą w 100%.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
masz rację nasionka wschodzą bardzo ładnie, miałam przez dwa lata pięknie wygląda, to takie kapuściane karbowane różyce, zresztą fotki w pełni oddają ich piękno.
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gabrysiu empauza ma rację ne ma problemu z ich kiełkowaniem, możesz spokojnie wysiewać wiosną w tunelu. Tylko trzeba przy pikowaniu pamiętać, że porzebują dużo miejsca jak rosną, ja tego nie przewidziałam i jedne wchodziły na drugie. Mają tendencję pod wpływem ciężaru do pokładania się , więc wskazane jakieś podpórki.
Aniu a ja przez te paskudne gąsieniczki ich nie posadzę , chyba ,że dostanę nasionka i żal będzie wyrzucić :P
Agnieszko to ja teraz mogę się przyznać, postawiłam dwie kapusty mojemu dziadkowi do flakonu, pięknie odznaczały się swoją orginalnością wśród chryzantem. Rok temu widziałam na 2 grobach wykonane z nich wiązanki, tego roku również sprzedawano kapustki pod cmentarzem. Naprawdę mają bardzo dużo uroku, kolorystyka liści niepowtarzalna.
Tara witam Ciebie w moim ogrodzie. Masz rację to takie kapuściane karbowane różyce, ładnie to ujęłaś
Aniu a ja przez te paskudne gąsieniczki ich nie posadzę , chyba ,że dostanę nasionka i żal będzie wyrzucić :P
Agnieszko to ja teraz mogę się przyznać, postawiłam dwie kapusty mojemu dziadkowi do flakonu, pięknie odznaczały się swoją orginalnością wśród chryzantem. Rok temu widziałam na 2 grobach wykonane z nich wiązanki, tego roku również sprzedawano kapustki pod cmentarzem. Naprawdę mają bardzo dużo uroku, kolorystyka liści niepowtarzalna.
Tara witam Ciebie w moim ogrodzie. Masz rację to takie kapuściane karbowane różyce, ładnie to ujęłaś

- korzo_m
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Dzisiaj ?
To chyba musiałaś zdjęcia robić zaraz po wschodzie słońca.....
To chyba musiałaś zdjęcia robić zaraz po wschodzie słońca.....
- korzo_m
coma aż popatrzyłam o której wysyłałam posta, więc zdięjcia robiłam 15 min wcześniej :P :P . U mnie o godzinie 8 jeszcze było -3st. Do tej pory jest mgła, a słoneczko niedawno zaczęło się przebijać, miejscami w cieniu jeszcze roślinki są pięknie zmrożone 

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
śliczne te fotki co to natura nie zrobi, super !
może odbiegnę od tematu, przepraszam ale pamiętam z dzieciństwa sople lodów i okna na których mróz malował swoje obrazy, nie wiem tego mi brakuje albo oczy nie te
może odbiegnę od tematu, przepraszam ale pamiętam z dzieciństwa sople lodów i okna na których mróz malował swoje obrazy, nie wiem tego mi brakuje albo oczy nie te

- korzo_m
Ja też pamiętam szyby pomalowane przez mróz, piękne widoki. A na brak sopli (ogromnych) zeszłej zimy nie narzekałam , miałam ich dużo musiałam chodzić z kijem i miejscami strącać bo mogły być niebezpieczne :P
Wydaje mi się ,że będąc dzieckiem inaczej odbierałam pory roku, nadejście zimy, pierwszy śnieg cieszyły, a teraz jak pomyślę, że trzeba szuflować i ten śnieg taki brudny, jeszcze zimno wokół, wolałabym wtedy zapaść w spokojny zimowy sen
Wolę z pór roku wiosnę i lato.
Wydaje mi się ,że będąc dzieckiem inaczej odbierałam pory roku, nadejście zimy, pierwszy śnieg cieszyły, a teraz jak pomyślę, że trzeba szuflować i ten śnieg taki brudny, jeszcze zimno wokół, wolałabym wtedy zapaść w spokojny zimowy sen

Wolę z pór roku wiosnę i lato.
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Pięknie się prezentują takie oszronione roślinki ,ale ja też wolę wiosnę i lato . :P
- korzo_m
Jolu witam Ciebie, tak jak ja lubisz te same pory roku. Masz rację oszronione rośinki wyglądają wspaniale, matka natura tak piękne potrafi je ozdobić. Ja zimę lubię obserwować przez okno z ciepełka 

- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
piękne fotki
a te lilie prawie kwitnące to na banknie są św Józefa - jak chcesz to mogę poszukać jakichś cebulek zbytecznych - trochę ich mam :P
a i na wiosnę musimy się zgadać z Twoim M bym paczkę naszykował z chryzantemkami - nie będziesz miała 2 tylko 8 przynajmniej ...

a te lilie prawie kwitnące to na banknie są św Józefa - jak chcesz to mogę poszukać jakichś cebulek zbytecznych - trochę ich mam :P
a i na wiosnę musimy się zgadać z Twoim M bym paczkę naszykował z chryzantemkami - nie będziesz miała 2 tylko 8 przynajmniej ...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- korzo_m
Karolu ja jak zobaczyłam wygląd liści lilii od razu zorientowałam się ,że zostałam oszukana
Doniczki wykopałam stoją w chłodniejszym pokoju, lilie rosną ładnie, może w przyszłym tygodniu doczekam się ich kwiatów, sama jestem ciekawa co mam.
Z chęcią przyjmę od Ciebie cebulki lilii Św, Józefa, no i chryzantemki, już na samą myśl buzia mi się raduje :P :P
Z miłą chęcią umówię mojego męża z Tobą , tylko wiesz on jest zawsze przejazdem.
Karolu nie wiem czy widziałeś, udało mi się zagospodarować rabatkę przy chodniku. Tak długo nad nią myślałam ,a wystarczyła chwila , wizyta w ogrodniczym , kupiłam rododendrony, przesadziłam ciemierniki, może wiosną dosadzę trochę wrzosowatych, nie chciałabym zbyt tej rabatki zapełniać. Polubiłam rabatki przejrzyste
widoczne co na nich rośnie, do tej pory mi się to nie udawało, żal było wyrzucać roślinki, więc chodziłam i przesadzałam z jednej rabatki na drugą
Zobacz jak teraz wygląda

Z chęcią przyjmę od Ciebie cebulki lilii Św, Józefa, no i chryzantemki, już na samą myśl buzia mi się raduje :P :P
Z miłą chęcią umówię mojego męża z Tobą , tylko wiesz on jest zawsze przejazdem.
Karolu nie wiem czy widziałeś, udało mi się zagospodarować rabatkę przy chodniku. Tak długo nad nią myślałam ,a wystarczyła chwila , wizyta w ogrodniczym , kupiłam rododendrony, przesadziłam ciemierniki, może wiosną dosadzę trochę wrzosowatych, nie chciałabym zbyt tej rabatki zapełniać. Polubiłam rabatki przejrzyste

Zobacz jak teraz wygląda

- korzo_m