W.o...Psach - 3cz.(07.05-07.10)
- nemo56
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 sie 2005, o 15:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
smutne to co piszą o tych psiakach.
Więcej optymizmu!!!
Nowofundland jest psem łagodnym i wyrozumiałym. Kochającym i opiekuńczym w stosunku do swojej rodziny i właścicieli. Nie oznacza to jednak, że ten majestatyczny, radosny i przedsiębiorczy o wrodzonej delikatności i łagodności pies nie stanie na wysokości zadania, gdy ktoś lub coś zagrozi bezpieczeństwu jego rodziny.
Jego zrównoważony charakter i duża inteligencja predysponują go do roli wspaniałego psa.
więcej:
http://www.arkadiapolonia.republika.pl/index2.html
NOWOFUNDLAND - Hodowla Nowofundlandów *ARKADIA POLONIA*
Więcej optymizmu!!!
Nowofundland jest psem łagodnym i wyrozumiałym. Kochającym i opiekuńczym w stosunku do swojej rodziny i właścicieli. Nie oznacza to jednak, że ten majestatyczny, radosny i przedsiębiorczy o wrodzonej delikatności i łagodności pies nie stanie na wysokości zadania, gdy ktoś lub coś zagrozi bezpieczeństwu jego rodziny.
Jego zrównoważony charakter i duża inteligencja predysponują go do roli wspaniałego psa.
więcej:
http://www.arkadiapolonia.republika.pl/index2.html
NOWOFUNDLAND - Hodowla Nowofundlandów *ARKADIA POLONIA*
Jakub . . . . .
- nemo56
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 sie 2005, o 15:16
Dodam jeszcze do mojej wypowiedzi, że sąsiedzi mieszkający opodal nas mają nowofunlanda chyba od zawsze, bo jak pamiętam, to zawsze jego pani chodzi z nim na spacery. A robi to (pies) tak majestatycznie, że mógłby grać za księcia.
Jedyne czego nie lubi to wchodzić na schody. Przesympatyczny "piesek"
No, dawno już nie wkleiłem swoich ulubieńców:

Jedyne czego nie lubi to wchodzić na schody. Przesympatyczny "piesek"
No, dawno już nie wkleiłem swoich ulubieńców:

Jakub . . . . .
Oczywiście, że tak. Miałam w swoim życiu do czynienia z dwoma wodołazami i można je porównać do bernardynów pod względem charakteru. Podczas zabawy z dziećmi bardzo delikatne, bardzo poczciwe i niewiarygodnie pojętne.nemo56 pisze:smutne to co piszą o tych psiakach.
Więcej optymizmu!!!
Nowofundland jest psem łagodnym i wyrozumiałym. Kochającym i opiekuńczym w stosunku do swojej rodziny i właścicieli.

p.s. Monros - po ujrzeniu tej fotki po prostu mnie zatkało

-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 31 lip 2007, o 15:29
- Kontakt:
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Ale śliczny, krąglutki, błyszczący, cały mięciutki i ma przecudny kształt pyszczka
Tylko dlaczego jest taki smutny? Na ostatnim zdjęciu jest taki jakiś zrezygnowany, czy tak?

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Dawno tu nie byłam,pokazaliście dużo ślicznych piesków.Ja też chciałabym pokazać kilka nowych fotek mojej ukochanej suni-Tinki.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Znam to uczucie - to mój trzeci piesek. Najpierw jest czarna rozpacz / gorzej niż umarłby ktoś z rodziny/ potem wspomnienia i wzdychanie a na koniec tęsknota za czymś co stale merda ogonem na nasz widok. Tak jest z każdym psiarzem. To tylko kwestia czasu.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt: