Mój ogród....
- Tacca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój ogród....
Adamie ogród masz piękny, pokaż proszę całe oczko,
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Adam piękne jesienne zdjęcia ,choć wolę wiosenne i letnie , ale co zrobić do wiosny jeszcze daleko . Ja też chętnie zobaczyłabym oczko .
Genia
Genia
MagdaMagdaMisia pisze:jarmuż cudojeśli miskant ma nasionka to też się piszę ;)
Warzywny akcent da Ciebie. Miskant dopiero co zakwitł jak zapisał w encyklopedii Mariusz Surowiński, kwitnienie w Polsce jest zjawiskiem rzadkim, bez problemu może być rozmnażany przez podział kłącza.
Dzięki Uwielbiam "wyciągać detale z niekoniecznie najpiekniejszego tła,kiedyś może usiądę na ławeczce i pomyślę: zrobiłem wszystko tak by było pięknie...mme33 pisze:adamian znów mnie rozbroiłeś kolejną porcją fantastycznych fotek![]()
Dostrzegasz podobne detale jak ja![]()
A ogród w szacie jesiennej wygląda u Ciebie imponująco
AgnieszkaAgniesia pisze:pewnie, że chcę, taka magnolia z nasion, ho ho, rarytasadamian pisze: Agniesia
Zobaczę czy coś z nasion wyrośnie, magnolia zaowocowała pierwszy raz i teraz kusi by ich było więcej, chcesz podzielę się
Naleweczka się klaruje
;:83
naleweczką też nie pogardzę, a jakby do tego jarmuż, pychotka... piękny ten czerwony, jeszcze takiego nie widziałam!
mój miskant kwitnienie sobie odpuścił, może za młody, za mały - kilka źdźbeł, dopiero pierwszy rok u mnie. a to Forum ma to do siebie, że podglądamy i... też chcemy, zdobywamy, gromadzimy, i... chcemy jeszcze i jeszcze![]()
![]()
Porcja nasion zabukowana dla Ciebie:) Miskant to kapryśne zielsko, u mnie kwitnienie pewnie zostało indukowane letnią suszą, która przyhamowała wzrost liści na korzyć kwiatostanów, a i u nas sezon wegetacyjny dłuższy niż u Ciebie

z Pinotage czemu nie

Geniu, Danusiu
Dziękuję za odwiedziny, niestety musze Was zmartwić ale zdjęcia oczka mam kiepskiej jakości, podobnie mam mało zdjęć ogrodu z innych pór roku. Od kiedy jestem tu z Wami będzie dużo fot
:}
- Greta
- Od: 4 mar 2007, o 20:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Adanian.
Tak patrzę i patrzę i ...to są moje klimaty , a Twój ogród jest jednym z moich ulubionych.
Wspaniałe prowadzony , naturalistyczny ... supppper!
A te jesienne widoczki och ... u Ciebie jesień powinna trwać cały rok.
Tak patrzę i patrzę i ...to są moje klimaty , a Twój ogród jest jednym z moich ulubionych.
Wspaniałe prowadzony , naturalistyczny ... supppper!
A te jesienne widoczki och ... u Ciebie jesień powinna trwać cały rok.
Dziękuję Greto
Cieszę się, że spodobało Ci się u mnie. Faktycznie jesień jest moją ulubioną porą roku, to jest czas podsumowania ogrodniczego roku, zbioru winogron
i... nowych aranżacji na przyszły rok. Układ mojego ogrodu z początku mojego eksperymentowania był zupełnie inny, z czasem wyszło na to że rzędowe nasadzenia zostały przełamane luznymi rabatami , pojawiło się oczko wodne. Na wiosnę pewnie będzie trochę "odpustowo" na przyszły rok przygotowałem rabaty z roślin cebulowych, pustynników, liliowców i irysów bródkowych najbardziej marzą mi się jednak trawy, bardzo, bardzo dużo traw... Dokupiłem już zebrinusy ale to dopiero początek 
Cieszę się, że spodobało Ci się u mnie. Faktycznie jesień jest moją ulubioną porą roku, to jest czas podsumowania ogrodniczego roku, zbioru winogron

- Greta
- Od: 4 mar 2007, o 20:32
Adamian
coś jest magicznego w trawach... jeszcze wiosną tego roku byłam stanowczo na NIE dla traw wszelkiego rodzaju, bo jak kupiłam ogród , to była ich masa , zwłaszcza pampasowych i innych ogromnych , z którymi walczylam zaciekle , a teraz bardzo tego żałuje
... a to wszystko przez Twoje piekne foty i forumkowych trawiastych maniaków.
coś jest magicznego w trawach... jeszcze wiosną tego roku byłam stanowczo na NIE dla traw wszelkiego rodzaju, bo jak kupiłam ogród , to była ich masa , zwłaszcza pampasowych i innych ogromnych , z którymi walczylam zaciekle , a teraz bardzo tego żałuje

... a to wszystko przez Twoje piekne foty i forumkowych trawiastych maniaków.
- e-genia
Geniu, Danusiu
Dziękuję za odwiedziny, niestety musze Was zmartwić ale zdjęcia oczka mam kiepskiej jakości, podobnie mam mało zdjęć ogrodu z innych pór roku. Od kiedy jestem tu z Wami będzie dużo fot
:}[/quote]
Adam trudno poczekamy do przyszłego roku , mam nadzieję że wytrzymasz z nami .
:}[/quote]
Adam trudno poczekamy do przyszłego roku , mam nadzieję że wytrzymasz z nami .
Geniu
No nie wiem czy ze Forumowicze ze mną wytrzymają
Pozdrawiam
No nie wiem czy ze Forumowicze ze mną wytrzymają

Pozdrawiam
- e-genia
Wytrzymają ,Wytrzymają ,spoko.adamian pisze:Geniu
No nie wiem czy ze Forumowicze wytrzymają![]()
Pozdrawiam
A ja jakoś do traw nie mam przekonania , Jedyne które mi się podobają to trawy pampasowe .
No i może dobrze że jeszcze mi się nie podobają bo i tak nie miałabym gdzie sadzić .
Genia

- ursulka
- Od: 2 paź 2009, o 23:12
Adasiu - Twoje zdjęcia są po prostu GENIALNE! To Ty mi tu słodzisz w moim ogrodzie, a u Ciebie ..mmmmm... piękne rośliny (i rzadkie!), piękne kompozycje, a do tego mistrzowskie zdjęcia.
Strasznie mi się podobają
Nawet niepozorna (i niezbyt przeze mnie lubiana trzykrotka) wyglada jak gwiazda!
To zdjęcie z pierwszej strony (chyba trzecie), tam gdzie sosna z perspektywy "żabiej" - toż to wyglada jak krajobraz mezozoiczny. Niemal słychać jak dinozaury nadchodzą...
A z tej samej strony zdjęcie (chyba siódme) z modrzewiami na pieńku! Zjawiskowy krajobraz nie wiadomo skąd. A co to za roślinka na pieńku po prawej stronie tego samego zdjęcia - strzyżona (chyba) na kulkę? Czyżby żywotnik "sznurkowiec"?
Co do reszty - jestem zachwycona Twoim postrzeganiem świata. Przyznaj się, rośliny to tylko pretekst?
Czuję się podpuszczona do robienia lepszych zdjęć! Pozdrawiam serdecznie i podziwiam
Ula
Strasznie mi się podobają

To zdjęcie z pierwszej strony (chyba trzecie), tam gdzie sosna z perspektywy "żabiej" - toż to wyglada jak krajobraz mezozoiczny. Niemal słychać jak dinozaury nadchodzą...
A z tej samej strony zdjęcie (chyba siódme) z modrzewiami na pieńku! Zjawiskowy krajobraz nie wiadomo skąd. A co to za roślinka na pieńku po prawej stronie tego samego zdjęcia - strzyżona (chyba) na kulkę? Czyżby żywotnik "sznurkowiec"?
Co do reszty - jestem zachwycona Twoim postrzeganiem świata. Przyznaj się, rośliny to tylko pretekst?
Czuję się podpuszczona do robienia lepszych zdjęć! Pozdrawiam serdecznie i podziwiam

Ula
Dziewczyno, takich recenzji to w życiu bym się nie spodziewał tym bardziej że fotografią jak i ogrodnictwem zajmuję się amatorsko. Dziękuję serdecznie, to takie miłe.
Roślinka na pieńku to T.occidentalis "Filiformis", a formę jej podpatrzyłem w szkółce w Dobrzeniu koło Brzegu Opolskiego. Cudowne miejsce z ogromną kwaterą różnokolorowych iglaków.
Dziewczyno, takich recenzji to w życiu bym się nie spodziewał tym bardziej że fotografią jak i ogrodnictwem zajmuję się amatorsko. Dziękuję serdecznie, to takie miłe.
Roślinka na pieńku to T.occidentalis "Filiformis", a formę jej podpatrzyłem w szkółce w Dobrzeniu koło Brzegu Opolskiego. Cudowne miejsce z ogromną kwaterą różnokolorowych iglaków.
Witaj, wspaniały ogród, ciekawie dobrane rośliny i wiele moich ukochanych iglastych
sośnica to młody okaz
, zdjęcie tylko fragmentaryczne.

Sławek
Sośnica pierwszy rok, trochę blada i nie wiem czy moja ziemia gliniasta jej odpowiada,zobaczę jak przezimuje, Twoja wygląda na zdrowy okaz. Dzięki za odwiedziny Pozdrawiam
Sośnica pierwszy rok, trochę blada i nie wiem czy moja ziemia gliniasta jej odpowiada,zobaczę jak przezimuje, Twoja wygląda na zdrowy okaz. Dzięki za odwiedziny Pozdrawiam
- ursulka
- Od: 2 paź 2009, o 23:12
Adasiu i Sylwesterku - wyszło zabawnie, bo my tu własnie dyskutujemy w moim wątku, jak nazywa się ten "sznurkowiec", co to rośnie u mnie przy bramce - a tu proszę! idetyko taki sam, tyle, że szczepiony na pieńku! I do tego nazwany z imienia i nazwiska! Thuja occidentalis "Filiformis". I jeszcze wiadomo, gdzie kupić! Super
Sylwek, co Ty na to? Kupujemy?

Sylwek, co Ty na to? Kupujemy?