Moje miejsce na ziemi - Agnieś
Re: Moje miejsce na ziemi - Agnieś
Witaj Agnieszko
Wpadłem z rewizytą i urzekły mnie ciekawe kompozycje z drzew i krzewów. To od ciebie można czerpać pomysły na ogrodowe aranżacje. Aż miło pomyśleć jak będzie wyglądał Twój ogród gdy nabierze trochę patyny...
Wpadłem z rewizytą i urzekły mnie ciekawe kompozycje z drzew i krzewów. To od ciebie można czerpać pomysły na ogrodowe aranżacje. Aż miło pomyśleć jak będzie wyglądał Twój ogród gdy nabierze trochę patyny...
- Agniesia
- 500p
- Od: 31 sie 2009, o 01:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
no tak, sadzic, czekac z niecierpliwością, aż urosną, a potem bez drgnięcia powieki sekator w dłoń... eh...Agnieś pisze:Przeglądałam właśnie zdjęcia i nie mogę uwierzyć jak szybko rosną moje roślinki. Na przykład cyprysiki i krzewuszka. Zdjęcie z wczesnej wiosny 2008 i pełni wiosny 2009. Teraz są jeszcze większe. Na wiosnę zaatakuję cyprysy sekatorem. Wreszcie![]()

piękne te Twoje trzy kolorowe krzewuszki, kiedy moje dwie takie urosną?

śliczne barwy jesieni pokazujesz, taki masz już dojrzały ogród, a co będzie za parę lat, jak wszystko jeszcze bardziej się rozrośnie? dżungla

pzdr. Agnieszka
http://agniesia71.posadzdrzewo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO

Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO
- Alima2
- 1000p
- Od: 16 sie 2009, o 22:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Agnisiu 
Wpadłam w poszukiwaniu...fiołków....
Masz cudowną architekturę ogrodu i bardzo zadbane roślinki.....GRATULUJĘ
Chyba będę miała nową chorobę....Yuki
Pozdrawiam

Wpadłam w poszukiwaniu...fiołków....

Masz cudowną architekturę ogrodu i bardzo zadbane roślinki.....GRATULUJĘ

Chyba będę miała nową chorobę....Yuki

Pozdrawiam
Agnieszko masz rację, pewnie jeszcze będę narzekać na stosy gałęzi do wycięcia, ale jakie cuda można wycinać z iglakówAgniesia pisze:
no tak, sadzic, czekac z niecierpliwością, aż urosną, a potem bez drgnięcia powieki sekator w dłoń... eh...![]()
![]()
![]()
piękne te Twoje trzy kolorowe krzewuszki, kiedy moje dwie takie urosną?![]()
śliczne barwy jesieni pokazujesz, taki masz już dojrzały ogród, a co będzie za parę lat, jak wszystko jeszcze bardziej się rozrośnie? dżunglawtedy sekator nie wystarczy, trzeba będzie wspomóc się maczetą
![]()
![]()

Na razie przycinamy tylko sosny i wyglądają super. Są gęste i niewysokie. Czekam aż urośnie bouleward i cisy - wtedy będzie dopiero wycinanka

Alinko, moje fiołki są takie najzwyklejsze, na razie nie ma się czym chwalić. A juki...same rosną, jak szaloneAlima2 pisze:Witaj Agnisiu
Wpadłam w poszukiwaniu...fiołków....![]()
Masz cudowną architekturę ogrodu i bardzo zadbane roślinki.....GRATULUJĘ![]()
Chyba będę miała nową chorobę....Yuki![]()
![]()
![]()
Pozdrawiam

Agnieszko jestem zachwycona Twoim ogrodem. Jak Ty to wszystko robisz kobieto i kiedy? Ja mam chyba 1/3 Twojego terenu i 1 dziecko i czuję, że nie daję rady.
Masz prześliczne córki, piękny dom i ogród i dużo kamieni, które uwielbiam. U siebie mam tylko te, które sami zdołaliśmy przytargać z polnych dróg.

Izo, bardzo Ci dziękuję za miłe słowa
, chociaż pewnie każdy z nas ma takie samo poczucie, że nie daje rady. Ja przynajmniej mam. Tak z własnego doświadzenia wnioskuję, że im więcej się ma na głowie, tym lepiej gospodaruje się czasem, którego zawsze brakuje.
Moja przyjaciółka kiedyś miała opis na GG "jak można wykorzystać czas poza czasem?" hmm ... z perspektywy kosmologicznej to całkiem interesujące pytanie. Może przy pewnym tempie życia będziemy w stanie zakrzywić czasoprzestrzeń i na przykład przeskoczyć wstecz?
Może moje wynurzenia są zupełnie nie na temat, ale w pewnym sensie jest to opowiedź dlaczego kocham pracę w ogrodzie. Skoro czasu mamy tak mało, to trzeba go poświęcać na to, co ma sens, a tworzenie ogrodu na pewno ma

Moja przyjaciółka kiedyś miała opis na GG "jak można wykorzystać czas poza czasem?" hmm ... z perspektywy kosmologicznej to całkiem interesujące pytanie. Może przy pewnym tempie życia będziemy w stanie zakrzywić czasoprzestrzeń i na przykład przeskoczyć wstecz?
Może moje wynurzenia są zupełnie nie na temat, ale w pewnym sensie jest to opowiedź dlaczego kocham pracę w ogrodzie. Skoro czasu mamy tak mało, to trzeba go poświęcać na to, co ma sens, a tworzenie ogrodu na pewno ma

W Twoim ogrodzie widać ogrom pracy
. Ja też zauważyłam to zjawisko u siebie jak pracowałam to było uprane, uprasowane a i pamiętnik dzieci w miarę na bieżąco. A teraz siedzę w domu i na nic nie mam czasu - zgroza.

- Reni4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj...zgadzam się z Twoja wypowiedzią co do czasu..im mniej go mamy tym intensywniej wykorzystujemy
Zakończyła wstawianie mojego alfabetu;)))
Wiesz masz też rację co do ciecia im więcej się tnie tym lepsze efekty ...podziwiam nadal Twoje włości..Pięknie wyglądasz z dziewczynkami:))Pozdawiam

Zakończyła wstawianie mojego alfabetu;)))
Wiesz masz też rację co do ciecia im więcej się tnie tym lepsze efekty ...podziwiam nadal Twoje włości..Pięknie wyglądasz z dziewczynkami:))Pozdawiam
- Reni4
Dziękuję ślicznie..wiesz ja chciałabym jeszcze parę roślinek dokupić..dosadzić..pozmieniać..to chyba choroba każdego kto ma ogród...Postaram się wklejać inne zdjęcia związane z ogrodem..
)Pozdrawiam

- Reni4
Witaj 
Agnieszko ja przez pierwsze lata osłaniałam agrowłókniną...zawsze mi się wydaje że te jego kwiaty obmarzną):
Teraz kiedy zapowiadają większe mrozy też wypadam i owijam
)
Co do Słońca..pojawia się i znika ale cieplutko jest:))))

Agnieszko ja przez pierwsze lata osłaniałam agrowłókniną...zawsze mi się wydaje że te jego kwiaty obmarzną):
Teraz kiedy zapowiadają większe mrozy też wypadam i owijam

Co do Słońca..pojawia się i znika ale cieplutko jest:))))
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Agnieszko! Piękne kolory jesieni pokazujesz. Te czerwienie liści na tle soczystego trawnika - świetna kompozycja
I wpadła mi w oko trawa o bordowych liściach. Co to? A imperatę polecam - robi wrażenie.

Jacku odpowiedziałam Ci na Twojej stronie. A imperata Red Baron będzie u mnie już na wiosnę
. Obsadzenie oczka już zaplanowane w 90% 

to może trochę wiosennego słońca w ponure dni? Magnolie z Powsina. Ja się zaraziłam i mam posadzone już trzy odmiany, a w planach conajmniej jedna

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Agnieszko!
Piękny młody ogród widać jak w oczach rośnie i pięknieje.
Bardzo podoba mi się Twoje oczko wodne.
Najbardziej jednak urokliwe to Twoje córeczki.
A na północ od Rzeszowa to w którą stronę.
Piękny młody ogród widać jak w oczach rośnie i pięknieje.
Bardzo podoba mi się Twoje oczko wodne.
Najbardziej jednak urokliwe to Twoje córeczki.
A na północ od Rzeszowa to w którą stronę.