Mały ogród rekreacyjny - grazynarosa22
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mały ogród rekreacyjny - grazynarosa22
a u mnie zaczyna padać drobny śnieg życzę smacznego
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Na Pomorzu śnieżek? nono...to i do nas przyjdzie....muszę te dynie wywieźć bo potem to będzie straszna paćka 

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Uważaj ,żebyś rodzince spalonych garów nie zaserwowała .grazynarosa22 pisze:Hehehe....właśnie gotuję obiad....na klawiaturze....

Podziwiam dyniowe dekoracje. Niesamowite! Gratuluję pomysłu i siły! Kiedys próbowałam wydrążyć taką wielką dynię i zasapałam się przy tym nieźle 

Witaj Grażynko - Twoje helloween'owe dynie to dzieła sztuki. Ja w tym roku nie wycinałam, ale za to dużo wrzuciłam w słoiki na zupkę dyniową - oczywiście z przepisu z forum z niewielkimi modyfikacjami - moje dziewczyny uwielbiają
.

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
[quote="grazynarosa22Elu-żebyś wiedziała jak się mylisz
żadna zdolniacha....nie umiem pieć ciast wcale....biszkopt wyciągam chudszy niż wsadziłam
sernik mi opada za każdym razem
a wszystkie ciasta są białe od spodu
nie mam pieczenia dolnego i nie moge dopieć....nie wiem co jest źle
i wkurza mnie to
A wzorki to z netu ....na dynie....dziś już są kiepskie....a jutro bedzie paćka....na taczki i na gnój pójdą,niestety
[/quote]
Grażynko ja też mam taki piekarnik, że tylko z góry grzeje. A serniki zwykle opadają to jest normalne
.
Spróbuj upiec ciasta drożdżowe albo piaskowe....są proste i szybko się robią zwłaszcza piaskowe.
Może jakieś z jabłkami ..teraz są na czasie. Na pewno się uda. Ja będę robiła na niedzielę ciasto z jabłkami i orzechami nr 5
Jest fajne szybko się robi i szybko znika
.
Pozdrawiam.

A wzorki to z netu ....na dynie....dziś już są kiepskie....a jutro bedzie paćka....na taczki i na gnój pójdą,niestety

Grażynko ja też mam taki piekarnik, że tylko z góry grzeje. A serniki zwykle opadają to jest normalne

Spróbuj upiec ciasta drożdżowe albo piaskowe....są proste i szybko się robią zwłaszcza piaskowe.
Może jakieś z jabłkami ..teraz są na czasie. Na pewno się uda. Ja będę robiła na niedzielę ciasto z jabłkami i orzechami nr 5
Jest fajne szybko się robi i szybko znika

Pozdrawiam.

- tara
Grażynko mam sprawdzony swój stary przepis na sernik, modeluje go np.jako makowiec lub sero-mak i nie ma siły ze padnie. Drożdżowe to mi lubi wyjść klucha, tego diabła trzeba dobrze obić a ja mam słabe łapki
a ciasto która Elżbietka proponuje muszę zrobić, dzięki.
Dziś spacerki z dziećmi, zakupy to ogródka nie wpadasz?

Dziś spacerki z dziećmi, zakupy to ogródka nie wpadasz?
- grazynarosa22
Dzięki za odwiedzinki WAM wszystkim
Taruś....ja drożdżowego jeszcze nie robiłam
a o gródku nie byłam....jak wróciłam-to już ciemno było

Taruś....ja drożdżowego jeszcze nie robiłam

a o gródku nie byłam....jak wróciłam-to już ciemno było

Elizabetko jest prosty sposób, jak ciasto na górze zaczyna się rumienić trzeba położyć papier do pieczenia dopasowany do foremki skutek jest taki że spód dłużej się piecze a góra jest nie spalona. Tylko trzeba pilnować. Kiedyś miałam starą kuchenkę która tak piekła, górna część była podpalona a dolna biała niedopieczona.
- grazynarosa22
Aniu-wypróbowałam właśnie tydzień temu na serniku....nie działaAnna11 pisze:Elizabetko jest prosty sposób, jak ciasto na górze zaczyna się rumienić trzeba położyć papier do pieczenia dopasowany do foremki skutek jest taki że spód dłużej się piecze a góra jest nie spalona. Tylko trzeba pilnować. Kiedyś miałam starą kuchenkę która tak piekła, górna część była podpalona a dolna biała niedopieczona.

Grażynko sernik to się długo piecze, ponad godzinę. Ja ty możesz wytrzymać z takim piekarnikiem... stary piekarnik jak mi się przepalił, wyobraź sobie co mój M miał w domu.... Mam już nową kuchenkę z bajerami ale zanim nauczyłam się na niej piec różnie to było, biszkopt miał 1,5 cm

- grazynarosa22
No jak ja miałam starą kuchenkę-wsio na gaz to biszkopty mi wychodziły rewelka
wyciągałam cieńsze niż wlałam
a teraz mam nową kuchenkę...tzn. ma jakieś kilka lat-góra 5,więc to chyba nie taka staroć
.................................................................................................
Zrobiłam dziś kluski śląskie a do środka dałam pasztet domowy którego nikt nie chciał jeść....super...ze skwareczkami i cebulką...mniam
I rano ugotowałam kompot z dyni wg. przepisu Elizabetki....rewelka
A teraz kończę powidła z dyni i ananasa....chyba też mniam będą

a teraz mam nową kuchenkę...tzn. ma jakieś kilka lat-góra 5,więc to chyba nie taka staroć

.................................................................................................
Zrobiłam dziś kluski śląskie a do środka dałam pasztet domowy którego nikt nie chciał jeść....super...ze skwareczkami i cebulką...mniam

A teraz kończę powidła z dyni i ananasa....chyba też mniam będą

- tara
Grażynko wymieniałam kuchenkę gazową już dwukrotnie ale zawsze żałuję mojej pierwszej tam to był piekarnik nie było siły żebym coś spaprała. Nawet wystawiłam pamiętam przed piwnicą bo chciałam zabrać ja na działkę ale nim w domu podłączyli nową to sprzątnęli mi starą. Mamy coraz nowsze ale niby lepsze ale trzeba je dobrze rogryzć a to trwa.
Będę jutro może robiła drożdżowe czekam na przepis ponoć nawet moja wnusia pomagała synowej, prosty, super sprawdzę podrzucę.
Grażynko doszłaś co zrobić z nasieniem białej magnolii?
Będę jutro może robiła drożdżowe czekam na przepis ponoć nawet moja wnusia pomagała synowej, prosty, super sprawdzę podrzucę.
Grażynko doszłaś co zrobić z nasieniem białej magnolii?
Grażynko ale smaku narobiłaś, co do kuchenek to powoli można się przyzwyczaić i wypieki wychodzą normalne, gorzej że nieraz produkty są złe. Nie każda margaryna i mąka nadaje się do danego ciasta.
Kluseczki też nieraz robię ale z innym nadzieniem. Dzisiaj mam natchnienie na pasztet, już prawie przygotowałam
może dzisiaj skończę pomiędzy wizytami na forum.

- grazynarosa22
Wsadziłam do doniczki.....
a coś nie tak....kurczę ....

.........................................................
O właśnie...a macie przepis na zupę z dyni???? a można zamrozić dynię??????

a coś nie tak....kurczę ....

.........................................................
O właśnie...a macie przepis na zupę z dyni???? a można zamrozić dynię??????