Jolu, witam Cię bardzo serdecznie na naszym sympatycznym forum. Miło, że do nas dołączyłaś
Ogród masz piękny i taki już dopracowany
Widzę, że zdjęcia swojego ogrodu masz w Fotosiku, więc pozwoliłam sobie zaprosić Cię do znajomych Fotosika
Bardzo wszystkim dziękuje za mile słowa, rosnę w oczach z dumy.
Ogród znajduje się w połowie drogi miedzy Nałęczowem a Lublinem.Ma powierzchnie ok 50 arów z czego część zajmuje dom i parking.Obydwoje z mężem uwielbiamy zajmować się zielenią chociaż żadne z nas nie ma wykształcenia w tym kierunku. Założyliśmy naszą oazę zieleni w 1996r i co roku coś dosadzamy, teraz są to już raczej rzeczy wyszukane ale dobrze rosnące w naszym klimacie.Całość zaprojektowaliśmy sami. Teraz bardzo dużo w pracach pomagają nam nasi synowie.Bardzo nas cieszy każda roślinka, a wiosna to czas kiedy ciągle chodzimy , obserwujemy i prześcigamy się w odkryciach która roślinka ile urosła.Nasza zieleń daje nam masę radości.
Witaj, Jolu, na forum Bardzo ładny ogród Widzę, że doczekałaś się dorodnego szczodrzeńca. U mnie, niestety, już pięć wymarzło. Lubię te krzewy, więc w tym roku posadziłam kolejny
Moniu mój szczodrzeniec był już usunięty po przemarznięciu ale w ziemi został kawałek korzenia i z tego korz4enia wyrósł obecny krzak.Miałam jeszcze cztery sztuki w innych kolorach ale nie chciały rosnąć.
Tak Jolu to jest pustynnik, w tym miejscu rośnie na skarpie ale miałam też w miejscu gdzie po deszczu utrzymywała się woda i też dawały sobie radę chociaż nie kwitły tak dorodnie.