Kwiatki Grazki2211
- grazka2211
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiatki Grazki2211
Dusiu właśnie wzięła go ze względu na orginalność.Czekałam okrągły miesiąc aż go przecenią bo ostatnio stwierdziłam po co mam kupować po wyższej cenie jeżeli nikt ich nie kupi-jest tu mnóstwo takich przecen a że znajomi wiedzą co lubię to dają "cynk"
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- grazka2211
Ewelinko w Polsce nie było by mnie stać na tyle roślinek więc tłumy by nie groziły 

- -ewelina-
- 500p
- Od: 14 sie 2007, o 23:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko, nie wiem od kiedy jesteś na wyspie i jaką masz wiedzę na temat dostępności storczyków i ich cen w Polsce ...
Można je w tej chwili kupić w każdym markecie
, a " oferty " nie są tutaj rzadkością
Pozdrawiam,
Ewelina
Można je w tej chwili kupić w każdym markecie

Pozdrawiam,
Ewelina
- grazka2211
Witam w ten sobotni poranek.U mnie dzisiaj w nocy zimno więc po przyjściu z pracy pozbierałam swoje kwiatki z dworu
Ewelinko nie mieszkam tutaj długo bo tylko 3 lata i nie robię a siebie wielkiej pani bo nią nie jestem ale wydanie 20 złotych przy zarobkach jakie miałam i wynajęciu mieszkania to raczej byłby" majątek".Niestety w mojej mieścinie promocji 5 zł.nie ma
Ewelinko nie mieszkam tutaj długo bo tylko 3 lata i nie robię a siebie wielkiej pani bo nią nie jestem ale wydanie 20 złotych przy zarobkach jakie miałam i wynajęciu mieszkania to raczej byłby" majątek".Niestety w mojej mieścinie promocji 5 zł.nie ma

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Najważniejsze,żeby były zdrowe i dłuuuuuuuugo Ci kwitły!!!!
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko zajrzałam i
Po prostu piękne wszystkie, trudno wskazać ten najpiękniejszy. Gratuluje i niech dłuuuuugo kwitną. 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko, cudne to cymbidium, bardzo mi się podoba. Chciałabym takie mieć, ale boję się tej trudności w zaindukowaniu kwiatów. Może kiedyś...
Pozdrawiam!
Grażynko, najtańszy storczyk jaki widziałam u nas to zmęczony Phal. za 40zł! Pozostaje biedronka, ale dwa razy w roku, i chyba w kolejce trzeba od rana stać, by wybrać coś ciekawego. Ja we wrześniu kupiłam jednego Phal., ale zostałby w sklepie, gdyby Mama, się nie uparła. Ciężko było znaleźć coś zdrowego, a co dopiero wymarzonego!grazka2211 pisze:Niestety w mojej mieścinie promocji 5 zł.nie ma
Pozdrawiam!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- grazka2211
Kamilo wiem nie było mnie dawno w Miliczu ale widziałam w kwietniu ceny a i sama wiesz jak to wygląda-koszmar.Do biedronki raczej nigdy nie miałam czasu z rana wejść a co dopiero stać w kolejce.To są akurat uroki mieszkania w małym mieście(teraz też w takim żyję).Dziękuję w imieniu cymbidiów-zobaczymy co będzie dalej-stare stoi na razie w miejscu i nie myśli o ponownym kwitnieniu. 

- -ewelina-
- 500p
Grażynko, pogody to Ci nie zazdroszczę - byłam, widziałam ... ale Wielką Panią jesteś jak najbardziejgrazka2211 pisze:Witam w ten sobotni poranek.U mnie dzisiaj w nocy zimno więc po przyjściu z pracy pozbierałam swoje kwiatki z dworu

Chociażby z tego powodu, że powiodło Ci się na wyspie i domniemam, że nie tylko storczykowo

Pozdrawiam,
Ewelina
- grazka2211
Czyżby to była zazdrość Ewelinko że ktoś tutaj mieszka i pracuje?Na wielka panię trzeba mieć wygląd i pieniądze jak mówiła moja szefowa z Polski a mi jeszcze wiecheć z buta wychodzi.
A naprawdę to tutaj sie mieszka tak jak w każdym innym kraju o czym mogą powiedzieć osoby które wyjechały z własnego kraju(chyba że się mylę)
A czy mi się powiodło? Nie wiem.W końcu w Polsce żyłam tak samo jak tutaj-zarabiałam na wynajęcie mieszkania.

A czy mi się powiodło? Nie wiem.W końcu w Polsce żyłam tak samo jak tutaj-zarabiałam na wynajęcie mieszkania.
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Witaj Grażko masz przepiękną kolekcję
zachwycam się brzoskwiniowy śliczny, ciemne bordo zaskakujące, a te okno marzenie
jaki to kierunek okna? masz cudne dendrobium nobile
zakochałam się , w ogóle wszystkie dendrobia u ciebie marzenie...cóż ja mam patrząc na twoją kolekcję prawie nic...
i akwarium piękne

i akwarium piękne

- -ewelina-
- 500p
Grażynko, daleka jestem od zazdrości i chyba źle mnie zrozumiałaśgrazka2211 pisze:[Czyżby to była zazdrość Ewelinko że ktoś tutaj mieszka i pracuje?Na wielka panię trzeba mieć wygląd i pieniądze jak mówiła moja szefowa z Polski a mi jeszcze wiecheć z buta wychodzi.A naprawdę to tutaj sie mieszka tak jak w każdym innym kraju o czym mogą powiedzieć osoby które wyjechały z własnego kraju(chyba że się mylę)

Miałam na myśli Wielką Panią, której się udało, która ma piękną kolekcję storczyków, która jest dumna i szczęśliwa z tego powodu

Pozdrawiam,
Ewelina
- grazka2211
Bo bardzo długiej nie obecności znowu się odzywam.Moje storczyki strajkują.Nic nowego nie chce zakwitnąć a i ja sobie powiedziałam "po co przepłacać jak mogę kupić tańszego tylko bez kwiatków".Chodzę więc teraz po sklepach i wypatruje sobie co bym chciała kupić,czekam na przecenę i roślinka jest już moja za psie pieniądze-nie obrażając psów oczywiście.Tak w ostatnim czasie "dorobiłam się" 5 kwiatków w cenie jednego(2 oncidium,2 dendorbia,1 phalenopsis).Teraz tylko czekam na to aż mi się odwdzięczą.
Paphiopedilum które kupiłam w kwietniu coś zaczęło wypuszczać nie podobnego do liścia.Czyżby to był pąk kwiatowy?
W końcu mogę się czymś pochwalić.Mój sabotek wypuszcza coś takiego nie podobnego do liścia
.I w zbliżeniu

Paphiopedilum które kupiłam w kwietniu coś zaczęło wypuszczać nie podobnego do liścia.Czyżby to był pąk kwiatowy?
W końcu mogę się czymś pochwalić.Mój sabotek wypuszcza coś takiego nie podobnego do liścia

-
- 1000p
- Od: 17 cze 2008, o 19:02
Grażka cyknij jeszcze zdjęcie z góry , ale chyba pąk kwiatowy
.

Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki