Minismoku nie ma mowy abym swój wymarzony leśny ogród przerobił od linijki, wszak lubię smoki

A patrząc się na Twój dom to wygląda mi na to, że mieszkasz gdzieś na południe ode mnie. No i ilość tego śniegu też tylko troszkę większa od tej co spadła u mnie.
Iwonko to południe takie przereklamowane... ja bywam w Fabriano (patrz google maps) Kalabria to to w prawdzie nie jest ale południe to jednak południe. A żeby nie być gołosłownym to patrz :
A co do budki ... trzeba pamiętać o kilku prostych zasadach , nie wieszać niżej niż 3 metry od ziemi, unikać wieszania budek na zbyt cienkich pniach, nie wieszać budek otworem wlotowym na zachód. Jeżeli budka ma zbyt mały lub zbyt duży otwór też możesz mieć problemy ze znalezieniem lokatora. Dla sikor bogatek wystarcza 3,3cm (dla pozostałych sikor 2,7cm) a odległość od otworu do dna to 21 cm, dla szpaków od 4,7 cm i odpowiednio odległość 26 cm/ale te zadowolą się wszystkim , jak tylko wejdą

/. Ja na wiosnę powiesiłem trzy, sikorki zajęły tylko jedną, dwie zostały puste. Ale moje były powieszone zbyt późno. Dla sikorek wiesza się jesienią gdyż sikorki zajmują je przed zimą i do wiosny spędzają w nich noce. A ja powiesiłem w kwietniu.
Grzesiu Roślinki są NN ale do czasu, będzie tak jak z myszopłochem, rok mi zajęło znalezienie nazwy ale znalazłem

Co do trzmieli ... chyba sobie zadam trochę trudu i dowiem się co i jak... wszak takie pracusie w ogrodzie to majątek, są lepsze od pszczół bo zaczynają zbierać nektar wcześniej niż one i latają też w dni deszczowe i chłodne, a pszczoły nie

A co do zdjęć, tak lata lecą i lepiej mieć podkładkę w postaci zdjęć, pamięć zawodzi czasem. Poza tym co byś u mnie oglądał