U Lesi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Agnieszka W.
200p
200p
Od: 23 wrz 2009, o 09:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: U Lesi

Post »

Witaj Joasiu,

Wentyl bezpieczeństwa, żeby nie dać się zwariować. Super. ;:180

Bogusiu jeszcze do tych róż okrywowych. Czy te pędy to nowe sadzonki? I odpisz proszę czy mogą rosnąć w pełnym słońcu?
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

U mnie tez sie nic nie otwiera :roll:
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No właśnie zupełnie nie wiem dlaczego nie widać zdjęcia, skoro było wklejane w taki sam sposób jak poprzednie ;:223
Plik źródłowy w komputerze w domu, więc mogę je wkleić ponownie dopiero po powrocie do domku. To jest to samo zdjęcie co zdjęcie rabaty różanej przed tarasem, tylko dla ułatwienia na fotce dałam strzałki.
A co do nieszkodliwości hobby ogrodniczego - hmm obawiam się, że nie wszyscy by się zgodzili z Tobą Moniko
(np. nasi mężowie, którzy miewają okresowe alergie na kopanie, wizyty w centrach ogrodniczych itp.)

Agnieszko - odpowiem za Bogusie (bo nie wiem kiedy do mnie zajrzy) - takie wybujałe pędy róż to nie sadzonki, ale można oczywiście próbować je ukorzenić. Róże okrywowe jak najbardziej mogą rosnąc w pełnym słońcu, cień dla róż jest niesprzyjający i nie wiele odmian go toleruje.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie - trochę długo mnie tu nie było :oops: ostatnio byłam tak zabiegana, zakręcona, że nawet nie miałam siły myśleć o forum. Wojtek aż zaczął się niepokoić, czy wszystko ze mną w porządku, skoro nawet na forum nie mam ochoty ;:224 Teraz mam trochę zwolnienia, mogę spokojnie pobuszować sobie w znajomych wątkach. Wojtek trochę choruje, a ja dzielnie staram się nie zarazić od niego.

Dogrzebałam się do zdjęcia, które nie chce się wyświetlać - jest niestety uszkodzone i nic chyba z tego nie da się zrobić, a zresztą chyba nie warto.
Z powodu pogody zupełnie nie zaglądam do ogrodu, jakoś smutno mnie ogród o tej porze nastraja...
Ostatnio jakoś dosłownie mi to obrzydło, bo w czasie ostatniej wizyty w ogrodzie natknęłam się (wdepnęłam obiema nogami) w psią kupę. Ogród jest ze wszystkich stron ogrodzony, my psa nie mamy, ale za to mają sąsiedzi z pierwszego segmentu - i urządzanie sobie toalety dla psa w cudzym ogrodzie, uważam za chamstwo...
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jeśli ogród masz ogrodzony to pies sąsiadów raczej nie wszedł. Może to kocia " mina". Dla kotów nie ma płotu...Ale sam fakt - nieprzyjemny.
Nie zarażaj się teraz choróbskami, nie warto :) Mimo ,że ogrody nie wyglądają już najlepiej można jeszcze skorzystać z resztek jesiennego słońca - jeśli oczywiście właśnie jest. Polecam mały wypad za miasto... Ja właśnie na kilka dni znikam - jadę z M. nad morze z wizytą turystyczno- towarzyską :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Joasiu, nie dawaj się choróbskom!!
Pozdrawiam Cię serdecznie :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Joasiu, jeszcze troszkę i spadnie śnieg, wówczas ogród będzie równie piękny w dostojnej bieli jak jest piękny gdy jest kolorowy ;:196

ja na swój też już nie patrzę... ;:224
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Witam,
Joasiu nie choruj wystarczy że ja cały czas choruję, pochwal M ten "wyciszać ogrodowy" jest super i pięknie się prezentuje z roślinkami ,no cóż musisz coś z tym psim problemem zrobic bo inaczej zniszczą Ci ogród, widziałaś co moje suki robią przed domem,
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pozdrawiam wszystkich gości :wit
Nie była mnie dwa tygodnie na forum a tu takie zmiany, teraz szybciutko muszę opracować wizytówkę mojego ogrodu, porozglądać co się co się pozmieniało w zaprzyjaźnionych ogrodach i w ogóle jestem w szoku jak FO się szybko zmienia...Trochę się namęczyłam, żeby wejść do własnego wątku.

Póki co czekam, aż przestanie padać aby zajrzeć i porobić parę fotek bo w zimowej otulinie ogródek jakoś wygląda. Tydzień temu nie mogłam wprost patrzeć na zaschnięte patyki bylin i krzewów. Może jednak taki tujowy płotek to nie głupi pomysł - cały rok coś jest zielonego, a u mnie mało jest zimnozielonych krzewów i późną jesienią jest smutno...

No i pochwalę się, za mną już zdany pierwszy egzamin na podyplomówce :heja
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zbliża się koniec roku - czas na podsumowania.
Wybrałam kilka zdjęć, aby pokazać jak w ciągu roku zmieniał się mój ogród.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
linki Lesi
aktualny
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Witaj :wit
Jak tak człowiek pracuje w ogrodzie to czesto nei zdaje sobie sprawy z ilości pracy wkładanej w jego przemianę. Dopiero takie fotki, jakie zamieściłaś powodują, że ból w plecach jest mniejszy, bo widać efekty :) A pierwszy sezon takich zmian to przecież dopiero preludium :) pierwszy rok po "odgruzowaniu" działki to prawdziwy hardkor, ale później to już z góry ;:63
Te Twoje róże ... Poezja!
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to dzisiejsze zdjęcia:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
linki Lesi
aktualny
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rispetto - bardzo dziękuję za miłe słowa. Dla mnie samej było niezłym zaskoczeniem fakt, jak niepostrzeżenie zmienia się ogród, powiększają się rośliny, niby to widać - ale jak zobaczyłam zdjęcia swoich miniaturowych nasadzeń, to dopiero nabrałam szacunku do Matki Natury. No i masz rację plecy jakby mniej bolą.
Właśnie porządkuję zdjęcia róż i chyba się sama nie oprę by przypomnieć jak pięknie kwitły.
linki Lesi
aktualny
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Nie opieraj się :) Sam w tym roku posadziłem ich trochę i czekam wiosny oraz lata, żeby zobaczyć jak zakwitną. Jeśli chodzi o róże to jestem laikiem, więc będę podglądał Twoje zmagania :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Najpiękniejsze w 2009 roku.
Alba Meiland
Obrazek
White Rose