Mój ogród....
Re: Mój ogród....
Agnieszka
Miło, że wpadłaś. Oczko wodne ok 5X4m, najprostszej konstrukcji : wykopałem dół, wyłożyłem czarną folią, obłożyłem kamieniami,. a zasilane jest deszczówką Latem wygląda ciekawie, prawie całą toń pokrywają liście grzybieni i grążela. Kiedyś kombinowałem coś ze skalniakami, paprociami wokół niego, ostatecznie brzeg opanowała żubrówka, świetnie maskująca fragmenty wystającej folii. W przyszłym roku marzą mi się irysy japońskie i to cała zgraja w wodzie. Pozdrawiam
Miło, że wpadłaś. Oczko wodne ok 5X4m, najprostszej konstrukcji : wykopałem dół, wyłożyłem czarną folią, obłożyłem kamieniami,. a zasilane jest deszczówką Latem wygląda ciekawie, prawie całą toń pokrywają liście grzybieni i grążela. Kiedyś kombinowałem coś ze skalniakami, paprociami wokół niego, ostatecznie brzeg opanowała żubrówka, świetnie maskująca fragmenty wystającej folii. W przyszłym roku marzą mi się irysy japońskie i to cała zgraja w wodzie. Pozdrawiam
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przyleciała się przywitać i życzyć miłego dnia! Fotki urzekające... ja tez spróbuję coś dzisiaj podpatrzyć o ile rzecz jasna wygramolimy się z domu na ogródek... 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Adam fajne jesienne zdjęcia , ale jakoś tak smutno się zrobiło .
Powiedz co to za kwiat na 3 zdjęciu z 31 października z 22.20 ;
Powiedz co to za kwiat na 3 zdjęciu z 31 października z 22.20 ;

- Agniesia
- 500p
- Od: 31 sie 2009, o 01:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Trzymam kciuki za wysiew magnolii
, nigdy nie widziałam zawiązanych owoców - wygląda to bajecznie, cóż za kolorystyka
piękne barwy jesieni i piękne kompozycje, całośc fantastyczna - powtarzam się, ale co mogę na to poradzic, że mi się u Ciebie podoba?
a czy naleweczka aroniowa pracuje? bo my tu już grupką się szykujemy...

piękne barwy jesieni i piękne kompozycje, całośc fantastyczna - powtarzam się, ale co mogę na to poradzic, że mi się u Ciebie podoba?
a czy naleweczka aroniowa pracuje? bo my tu już grupką się szykujemy...

pzdr. Agnieszka
http://agniesia71.posadzdrzewo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO

- Greta
- Od: 4 mar 2007, o 20:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Adamian
Wpadłam z rewizytą i z zapartym tchem chodziłam i chodziłam i ... na chwalić się nie mogę.
Ślczny , klimatyczny ogród i piękne foty.
Serdecznie pozdrawiam i będę odwiedzać te piękne zakątki.
Wpadłam z rewizytą i z zapartym tchem chodziłam i chodziłam i ... na chwalić się nie mogę.
Ślczny , klimatyczny ogród i piękne foty.
Serdecznie pozdrawiam i będę odwiedzać te piękne zakątki.
Greta
Dziękuję i cieszę się, że podoba Ci się u mnie. To motywuje.
MMe33
Jaka tam bomba. Jeszcze tyle pracy, ale miło
Agniesia
Zobaczę czy coś z nasion wyrośnie, magnolia zaowocowała pierwszy raz i teraz kusi by ich było więcej, chcesz podzielę się
Naleweczka się klaruje
Geniu
Miło że wpadłaś okaz o który pytasz kupiłem na targach ogrodniczych i ponoć jest to grzebieniasta forma Przetacznika kłosowego Veronica spicata "Cristata", taki oryginał. Co ciekawe nie wszystkie kwiaty wykazują cechy staśmienia. Pozdrawiam
-- Cz 05 lis 2009 23:51 --
Dziękuję i cieszę się, że podoba Ci się u mnie. To motywuje.
MMe33
Jaka tam bomba. Jeszcze tyle pracy, ale miło
Agniesia
Zobaczę czy coś z nasion wyrośnie, magnolia zaowocowała pierwszy raz i teraz kusi by ich było więcej, chcesz podzielę się

Naleweczka się klaruje

Geniu
Miło że wpadłaś okaz o który pytasz kupiłem na targach ogrodniczych i ponoć jest to grzebieniasta forma Przetacznika kłosowego Veronica spicata "Cristata", taki oryginał. Co ciekawe nie wszystkie kwiaty wykazują cechy staśmienia. Pozdrawiam
-- Cz 05 lis 2009 23:51 --
Magda widzę że zawzięłaś się na zdjęcia detali.
Miło że wpadłaś, zapraszam

o rany!! gratuluję!
masz niemożliwie piękny ogród!!
oglądam i oglądam i oglądam
a ta elewacja porośnięta winobluszczem mnie powaliła... uwielbiam takie elewacje, chętnie zobaczyłabym większy fragment a nawet cały dom
gratuluję, jest bosko
masz niemożliwie piękny ogród!!

oglądam i oglądam i oglądam

a ta elewacja porośnięta winobluszczem mnie powaliła... uwielbiam takie elewacje, chętnie zobaczyłabym większy fragment a nawet cały dom

gratuluję, jest bosko

muszę się tyyyle nauczyć jeszcze...
moje zmagania: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=26564
moje zmagania: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=26564
Witaj Potfoor . Swym nickiem to mnie rozbawiłaś
Nieżle
Dzięki za miłe słowa. Elewacja budynku w większości pokryta jest pnączem, a poza tym że świetnie sę na niej prezentuje ocienia ściany przez co latem w domu panuje miły chłód. Namawiam może skusisz się i posadzisz winobluszcz również u siebie
W twoim ogrodzie za to taki ład:) Pięknie

Dzięki za miłe słowa. Elewacja budynku w większości pokryta jest pnączem, a poza tym że świetnie sę na niej prezentuje ocienia ściany przez co latem w domu panuje miły chłód. Namawiam może skusisz się i posadzisz winobluszcz również u siebie

W twoim ogrodzie za to taki ład:) Pięknie
- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
jarmuż cudo
jeśli miskant ma nasionka to też się piszę ;)

- Agniesia
- 500p
- Od: 31 sie 2009, o 01:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
pewnie, że chcę, taka magnolia z nasion, ho ho, rarytasadamian pisze: Agniesia
Naleweczka się klaruje

naleweczką też nie pogardzę

mój miskant kwitnienie sobie odpuścił, może za młody, za mały - kilka źdźbeł, dopiero pierwszy rok u mnie. a to Forum ma to do siebie, że podglądamy i... też chcemy, zdobywamy, gromadzimy, i... chcemy jeszcze i jeszcze

pzdr. Agnieszka
http://agniesia71.posadzdrzewo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

adamian znów mnie rozbroiłeś kolejną porcją fantastycznych fotek
Dostrzegasz podobne detale jak ja
A ogród w szacie jesiennej wygląda u Ciebie imponująco

Dostrzegasz podobne detale jak ja

A ogród w szacie jesiennej wygląda u Ciebie imponująco