Ogród Igi cz.6
- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Igi cz.6
Iga, fajne żurawki, może zidentyfikuję niektóre moje przez porównanie. Cafe Ole wygląda chyba jakoś inaczej niż moja. 

- zanna
- Od: 24 maja 2008, o 22:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Eeee... Majko, moja Cafe Ole też wygląda trochę inaczej niż Igi....
Iguś, szukałam w sieci "Pewter Veil", To ta żurawka, którą kupowałyśmy razem w Powsinie i do tej pory nie była zidentyfikowana. Ucieszyłam się, że masz ją nazwaną... ale to chyba znowu pomyłka
... vitroflora sprzedaje pod inną nazwą?
Zresztą podobnie jest przy tiarelii Mystic Mist i Herenswood Mist - to przecież jedna i ta sama...
Zamieszanie przy żurawkach takie samo jak przy hostach, a wydawałoby się, że powinno być łatwiej, bo jest ich mniej
P.S. Zakochałam się w Melting Fire

Iguś, szukałam w sieci "Pewter Veil", To ta żurawka, którą kupowałyśmy razem w Powsinie i do tej pory nie była zidentyfikowana. Ucieszyłam się, że masz ją nazwaną... ale to chyba znowu pomyłka

Zresztą podobnie jest przy tiarelii Mystic Mist i Herenswood Mist - to przecież jedna i ta sama...
Zamieszanie przy żurawkach takie samo jak przy hostach, a wydawałoby się, że powinno być łatwiej, bo jest ich mniej

P.S. Zakochałam się w Melting Fire

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dziewczyn Cafe ole, posadzona na pełnym słońcu pięknie się wybarwiła, przedtem była bardziej zielona.To na pewno ona , bo mam sporo sadzonek.
Z Melting Fire na razie pas, mam kilka sadzonek odciętych ale poszły na wymianę, zostaje matka. Nie mam szans na kupno, bo ona jest z Hortulusa.Kupiłam tylko jedną, bo cena była zaporowa.
Z Melting Fire na razie pas, mam kilka sadzonek odciętych ale poszły na wymianę, zostaje matka. Nie mam szans na kupno, bo ona jest z Hortulusa.Kupiłam tylko jedną, bo cena była zaporowa.
- zanna
Iga, mnie nie chodziło o kolor tylko o kształt liścia. Liście wywinięte raczej pod spód, takie zaokrąglone...
Moja wygląda tak (zdjęcie takie sobie, bo wykadrowane z szerszego punktu widzenia)

Moja wygląda tak (zdjęcie takie sobie, bo wykadrowane z szerszego punktu widzenia)

- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Jak dobrze zajrzeć do Igusi
to ja swoje roślinki też jeszcze przetrzymam- niech się hartują, a żurawki trochę przykryję - niektóre będę miały u mnie swoją pierwszą zimę...

-
- Kontakt:
Witaj Ewuniu, na przykrywanie roślinek jeszcze czas.Stare żurawki rosną nawet na skalniaku, nigdy nie przykrywane, nie wiem jak ta młodzież przezimuje. 

- zanna
Nie, Iguś, kupiona w Wawce.iga23 pisze:Aniu, masz ją ode mnie?
Zwidziałam pierwszą i ostatnią część moje gratulacje. Igo masz chyba wszystkie z możliwych roślin dostępnych na rynku
Jestem pod wrażeniem wszędzie coś się dzieje żurawki, trawy, skalniak kamienie o jakich mogę tylko pomarzyć i drzewa. Dziwię się jak taka ilość roślin mieści się obok siebie i nie zagłusza, wspaniale skomponowane. Życzę dużo 

-
- Kontakt:
Na różnych stronach sprawdzałam, i raczej ta moja jest właściwa.A co Ty masz - nie wiem.zanna pisze: Nie, Iguś, kupiona w Wawce.
-- Wt 03 lis 2009 14:04 --
Dziękuję Aniu.

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Okryj te cudności na zimę ,żal było by je stracić .
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Witaj, Igo
Wpadłam popatrzeć na Twoje żurawki 
Za oknem zimno i ponuro...

Za oknem zimno i ponuro...
-
- Kontakt:
Jolu, już zbieram liście i iglaki.
Witaj Moniko.
Nie było mnie , bo spaliłam kompa w pracy i musiałam wziąć z domu. Ale już przewiozłam i mogę latać po forumowych ogródkach.
Witaj Moniko.

Nie było mnie , bo spaliłam kompa w pracy i musiałam wziąć z domu. Ale już przewiozłam i mogę latać po forumowych ogródkach.

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Witaj, Igo
Dobrze, że jesteś
Po pracy będziesz zabierać komputer do domu?

-
- Kontakt:
Nie, w domu coś sklecimy ze starego i tego spalonego.Czeka na syna , bo poszła płyta główna, a ja na dysku mam wszystkie tegoroczne zdjęcia.Podobno je odzyska.