Moje zacisze.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje zacisze.

Post »

grzech77 pisze: Obrazek
Grześ, czy to Twoje ulubione miejsce w jesiennej szacie? ;) Mrówki już pewnie poszły spać i można spokojnie przysiąść pod wierzbą :D

Super fotorelacja :!:
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p
Od: 29 maja 2008, o 10:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Grzesiu Zgadza się mrówki poszły spać , a miejsce to, to pod wierzbą... a raczej koło wierzby bo ją śnieg złamał... Cieszę się, że Ci się spodobało ... Coś dokleję, ale najpierw idę wziąć gorący prysznic zmarzłem wnosząc dalie i kanny.
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grzech włości imponujące :!: :!: :!:
Coś mi nie daje spokoju , jak ja walczyłam z daliami i kannami to się spociłam :roll:
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

Olu wszystko się zgadza, jak je wykopywałem i potem zwoziłem na taczce 300 m (300m x 3 taczki x 2 bo tam i z powrotem = 1 km ) to się spociłem, ale zmarzłem jak je wnosiłem z pola do piwnicy ;) Pozdrawiam ciepło

-- Wt 03 lis 2009 21:37 --

Moja gunnera, poszła już spać. Jak zrobi się zimniej to jeszcze dostanie jakiś "kocyk"

Obrazek Obrazek
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki za ciepłe pozdrowienie , przyda się bardzo . Właśnie spadł pierwszy śnieg i mamy ok.-2.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Piękne te Twoje jesienne fotki ,zwłaszcza majestatyczne brzozy . :P
Do mnie już zawitała zima . :( Dobrze ,że zdążyłam z wszystkimi pracami . :shock:
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Grzesiu, raz jeszcze wróciłem do Twoich jesiennych fotek i dostrzegłem totem ;) Jak mogłem go przeoczyć, pewnie te kolory w tle przykuły moją uwagę :D Faktycznie puszcza zielone pędy, ciekawe jak minie mu zima, bo one to chyba tak nie do końca zdążą zdrewnieć :? Ale skoro żyje, to pewnie wiosną ruszy z uśpionych pączków i będzie git :D
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

Witajcie!

U mnie dla odmiany, było dziś ciepło i wietrznie. A słońca tak na lekarstwo. Ale śnieg... dajcie spokój, kto to widział :wink: U mnie już był w tym roku, 14.października, następny to koło 20. grudnia proszę.
A ja myślałem, że już nie zapytasz, a perfidnie wsadziłem tam zdjęcie z totemem w tle :wit . Na pewno, to co urosło, nie przetrwa zimy. Ale jest sporo innych pąków więc mam nadzieję, że do wiosny dotrwają i odbiją. A ja sobie zafundowałem na koniec pracowitego dnia, ognisko z kiełbaską. Pozbyłem się dwóch dzikich róż, rosły sobie na brzegu sąsiadki, a raczej tam miały tylko korzenie, reszta była u mnie. Przyszedł śnieg i wszystko znalazło się na moich jodłach. Wyciąłem, przerzuciłem na jej stronę a co było zbyt ciężkie i splątane spaliłem. Pokłułem się niemiłosiernie, więc na pocieszenie były kiełbaski.
A teraz zauważyłem coś co sprawia, że warto się czasem trudzić i czekać. W styczniu 2008. roku przywiozłem z Włoch nasionka. Leżały i udawały że kiełkują. Ale dziś przestały udawać ;:138 po prawie dwóch latach, dwukrotnej zimnej stratyfikacji w lodówce jedno wykiełkowało. Oto dowód.
Obrazek
P.S. Proponuję powiększyć zdjęcie, widać wtedy, że wokół kiełkują mchy
Moje zacisze.
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

A to ostatnie to nie są czasami kasztany jadalne?? Mówili o nich ostatniow Mai w ogrodzie - owoce są ponoć pyszne smażone w głębokim tłuszczu, tylko je należy naciąć w kształcie x

-- Śr 04 lis 2009 20:57 --

Kurcze, sorki nie doczytałam wątku do końca :oops:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

Iwonko no niestety to nie kasztany, te nasionka mają ledwo 5mm średnicy :D Ja jadłem kasztany we Włoszech. Były smażone na blasze i wcale mi nie smakowały, jakieś takie mączne i suche .. ogólnie to bez smaku. Dobrze, że było do popicia wino :heja
Moje zacisze.
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p

Post »

Grzesiu ja wiem, że na ostatnim zdjęciu ostatniej strony to nie kasztany. Chodziło mi o ostatnie zdjęcie na 21 stronie - ze swego roztrzepania nie zauważyłam, że jest jeszcze jedna strona wątku i ze już odpowiedziałeś Gosi na jej pytanie :oops:
Mówisz, że są nie dobre, a Maja je tak zachwalała :roll: ale cóż są gusta i guściki, ale najważniejsze żeby było czym zapić :;230
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

Iwonko :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 żeśmy się dogadali.... :D
Moje zacisze.
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p

Post »

Nooo :;230
Mój kawałek świata.
część 3
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Witam "prawie sąsiada". Piękne, jesienne zdjęcia na poprzedniej stronie. Może warto kilka wkleić do wątku "Jesienne barwy naszych ogrodów".
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

Prawie sąsiad dziękuję za odwiedziny i pozdrawia.... :wit
Moje zacisze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”