Działka Pestki - 2009 zapraszam
- LILA 51
- 1000p
- Od: 14 maja 2008, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka Pestki - 2009 zapraszam
Tereniu, ten kwiatek na pierwszym zdjęci to co to? Nigdy takiego nie widziałam 

pozdrawiam Lila
Zapraszam
Zapraszam
- pestka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witaj LIlu ten kwiat dostałam od M wiesz z jakiej okazji u nas moda na ten kwiat wszędzie są w kwiaciarniach a nazwa jego to
Tillandsja po polsku oplątwa to jest szara eminęcja z tropików
Tillandsja po polsku oplątwa to jest szara eminęcja z tropików
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pesteczko, świetna ta kapusta
Rh zadołuj w ogrodzie, w domu nie przetrzymają- wszystko napisałam w swoim wątku.

Rh zadołuj w ogrodzie, w domu nie przetrzymają- wszystko napisałam w swoim wątku.
- pestka
qqq
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Witaj Pestko!
O nasionkach pamietam, jakby co to mi przypomnij, bo ja od urodzenia mam sklerozę. Chciałabym Cię tak gorąco prosić, jakby co i kiedy, to pisze się na maleńką szczepkę Twojej chryzantemy. Pozdrawiam serdecznie, pa stasia109

O nasionkach pamietam, jakby co to mi przypomnij, bo ja od urodzenia mam sklerozę. Chciałabym Cię tak gorąco prosić, jakby co i kiedy, to pisze się na maleńką szczepkę Twojej chryzantemy. Pozdrawiam serdecznie, pa stasia109

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- pestka
Witaj Stasiu nie ma sprawy przypomnę na wiosnę chodzi ci o tę różową czy żółtą ta różowa to ma nawet piękny zapach
nawet sama nie wiedziałam ze pachnie dopiero jak przyniosłam do domu to poczułam zapach dzięki że pamiętasz o nasionkach to chyba już na wiosnę prawda dam ci zaszczepki na wiosnę zgoda okej pozdrawiam
nawet sama nie wiedziałam ze pachnie dopiero jak przyniosłam do domu to poczułam zapach dzięki że pamiętasz o nasionkach to chyba już na wiosnę prawda dam ci zaszczepki na wiosnę zgoda okej pozdrawiam

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Dobry wieczór Pestko
Skorzystałam z zaproszenia i przyszłam w odwiedziny do Twojego ogrodu.
Pestko przeczytałam, że jeszcze sadzisz rośliny - czy nie późno?
Skorzystałam z zaproszenia i przyszłam w odwiedziny do Twojego ogrodu.
Pestko przeczytałam, że jeszcze sadzisz rośliny - czy nie późno?
- stasia109
Ja tez sadzę, bo muszę. Dziś byłam w ogrodniczym, wypatrzylam wyprzedaz i się skusiłam. Jak jutro nie będzie padać, co Daj Boże, to mam pracy na cały dzień. Miłej i spokojnej nocy, pa

Adresy do moich wątków
- pestka
dzięki Goryczko143 że przybyłaś zwiedzić moją działkę dostałam zamówioną paczuszkę z roślinkami
i musiałam je wsadzić muszą kilka dni posiedzieć w ziemi a póżniej ich zabezpieczyć przed większymi mrozami
to że dzisiejszej nocy był mrozek do minus 4 stopni myslę ze im się nic nie stało pod koniec tygodnia ma wrócić jesień
to wtedy ich przykryję igliwiem lub trocinami i zobaczymy ale już koniec dosadzania to już wszystko zaplanowane co chodzi o sadzenie pozdrawiam

-- Wt 03 lis 2009 14:37 --
Stasiu
ja już wszystko posadziłam myślę że w tym roku sporo roślinek dosadziłam i na razie koniec w tym roku nasadzeń
pozdrawiam
i musiałam je wsadzić muszą kilka dni posiedzieć w ziemi a póżniej ich zabezpieczyć przed większymi mrozami
to że dzisiejszej nocy był mrozek do minus 4 stopni myslę ze im się nic nie stało pod koniec tygodnia ma wrócić jesień
to wtedy ich przykryję igliwiem lub trocinami i zobaczymy ale już koniec dosadzania to już wszystko zaplanowane co chodzi o sadzenie pozdrawiam

-- Wt 03 lis 2009 14:37 --
Stasiu

pozdrawiam

- stasia109
Pestka, ja dziś sadziłam co się tylko dało. Jeszcze nie wszystko w ziemi. Jak marzłam, szłam do domciu, na herbatkę, godzina przerwy i znowu do ogrodu. Tak cztery razy. Może jutro zakończę. Poobsypywałam korzonki róż i krzewów a nawet drzewek liśćmi i ziemią. Muszę jeszcze coś zrobić z liśćmi, które przywiozłam z opola i z tymi co mi spadają z grusz, jabłonki i kaliny. Tak, jak widzisz roboty jeszcze trochę mam. Idę pod kołdrę się trochę ogrzać, bo zmarzłam w rzyć.
Do usłyszenia potem (potem, nogi śmierdzą!
). pa

Do usłyszenia potem (potem, nogi śmierdzą!

Adresy do moich wątków
- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Witaj Pestko.
Po raz pierwszy trafiłam do Twojego ogrodu.
Piękne zdjęcia, zadbana działeczka i piękne kwiaty.
Buziaki dla "szkodników na dwóch nóżkach" .

Po raz pierwszy trafiłam do Twojego ogrodu.
Piękne zdjęcia, zadbana działeczka i piękne kwiaty.
Buziaki dla "szkodników na dwóch nóżkach" .

"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- stasia109
Niestety, dziś z sadzenia nici. Spadł pierwszy śnieg, ale w sobotę ma byż 1o ciepła,i czeka mnie jeszcze troche roboty. 

Adresy do moich wątków
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
Witaj Pestko
.
U forumowej koleżanki przeczytałam że pytałaś o tą roślinkę

To Houtunia sercowata czasem mówią o niej tułacz pstry.
Podobno druga nazwa jest bardzo trafna-po zimie lubi wyrastać w różnych miejscach.
A wątek zamknełam ponieważ prace na działce wstrzymane do wiosny.
Myślę że zacznę kolejną część jak tylko krokusy i przebiśniegi się pokażą.
Ale bardzo mi miło że zajrzałaś do mnie

U forumowej koleżanki przeczytałam że pytałaś o tą roślinkę

To Houtunia sercowata czasem mówią o niej tułacz pstry.
Podobno druga nazwa jest bardzo trafna-po zimie lubi wyrastać w różnych miejscach.
A wątek zamknełam ponieważ prace na działce wstrzymane do wiosny.
Myślę że zacznę kolejną część jak tylko krokusy i przebiśniegi się pokażą.
Ale bardzo mi miło że zajrzałaś do mnie

- pestka
Agnieszkobardzo dziękuję za odpowiedz
pozdrawiam

pozdrawiam

- pestka

domyśliłam się że nie pójdziesz do ogrodu ze względu na pogodę ale dzisiaj już będzie lepiej bo nie będzie już takiego wiatru jak wczoraj a od poniedziałku obiecują jesień zobaczymy no to dzisiaj możesz pędzić na działeczkę miłego dnia ci życzę bo ja od wnusi nie mogę odejść żeby sobie iść na działeczkę
ale tego nakupiłaś jeszcze