Moje zielone - rośliny AGI Z
- aledra7
- 1000p
- Od: 21 paź 2008, o 14:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje zielone - rośliny AGI Z
A ja ukorzeniam w akwarium z bojownikiem
temperatura wody 27 stopni, ukorzeniają się najwyżej tydzień

-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguniu,czy ja mogłabym podnieść rękęAGA Z pisze:Witajcie![]()
Elu za zielistkę płaciłam 8 zł. Dzisiaj widziałam ją w przecenionych. Być może kosztowała 1 zł.Stały 3 wielkie wózki różnych roślinek. Nie miałam za wiele czasu, żeby dokładnie popatrzeć, ale zielistka stała na brzegu.
APe też jestem z tego zadowolona. Chociaż robi się zimno i nie chce Mi się chodzić na pieszo. A nikt Mnie nie chce zawieźć.

Gratuluję zaHojowania!!!

- pingu
- 1000p
- Od: 23 maja 2009, o 22:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nowości niech zdrowo i bujnie rosną. 

Patrycja Moje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
o ile nowości niech szybciutko puszczają korzonki i rosną jak szalone

- AGA Z
- Od: 14 paź 2009, o 11:20
Witajcie dziewczyny
Figo zrobiłam tak, jak radzisz. Na łodyżce jest taki mikro punkcik. Może to zaczątek korzonka.
Jest tak mały,że nie mogę zrobić foto. Stoi w kuchni koło pieca. Tam jest najcieplej.
Aledro7 byłby kłopot z akwarium. Kiedyś miał go Mój M., ale wyniósł ryby do pracy na wczasy i już nie wróciły. Zresztą co to za akwarium. Same pyszczaki. Żadnej roślinki (bo zżerają
), sam piach i kamienie. Dla Mnie Akwarium musi być kolorowe, dużo rybek i roślinek.
Krysiu, oczywiście jak będę na giełdzie przed Bożym Narodzeniem i będą zielistki to kupię.
Wczoraj widziałam sztukę przecenioną, ale transportu chyba by nie przetrzymała.
Pingu, Koniczynko dziękuję

Figo zrobiłam tak, jak radzisz. Na łodyżce jest taki mikro punkcik. Może to zaczątek korzonka.

Aledro7 byłby kłopot z akwarium. Kiedyś miał go Mój M., ale wyniósł ryby do pracy na wczasy i już nie wróciły. Zresztą co to za akwarium. Same pyszczaki. Żadnej roślinki (bo zżerają

Krysiu, oczywiście jak będę na giełdzie przed Bożym Narodzeniem i będą zielistki to kupię.

Pingu, Koniczynko dziękuję

Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
- aledra7
- 1000p
- Od: 21 paź 2008, o 14:17
Ja mam w akwarium tylko jedną rybkę
bojownika. No i hojki które ukorzeniam 

- AGA Z
Każdy sposób jest dobry, jeśli w efekcie daje dobry skutek 

Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
-
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Witaj Agnieszko
ale u Ciebie zielono
Piękne skrętniki
I widzę też ładną kolekcję hippeastrów z rodziny amarylkowatych. Ten nieznajomy to odmiana Pecotee- mam też takiego. Jestem "zbieraczem" namiętnie kolekcjonującym hippeastra i storczyki. Hippków mam około 45.
Pokutuje niestety u nas nieprawidłowa nazwa tych pięknych cebul: amarylis, a amarylisy tak naprawdę to całkiem inne cebule- rzadko u nas sprzedawane.
Bardzo spodobał mi się Twój pomysł na mini szklarnię.
Pozdrawiam Ewa

ale u Ciebie zielono

Piękne skrętniki

I widzę też ładną kolekcję hippeastrów z rodziny amarylkowatych. Ten nieznajomy to odmiana Pecotee- mam też takiego. Jestem "zbieraczem" namiętnie kolekcjonującym hippeastra i storczyki. Hippków mam około 45.
Pokutuje niestety u nas nieprawidłowa nazwa tych pięknych cebul: amarylis, a amarylisy tak naprawdę to całkiem inne cebule- rzadko u nas sprzedawane.
Bardzo spodobał mi się Twój pomysł na mini szklarnię.
Pozdrawiam Ewa
- AGA Z

Witam Cię w Moich skromnych progach.
Dziękuję za nazwanie mojego hipka. Gdzieś czytałam, że różnica tkwi w liściach. Jedne mają zwisające a drugie sztywne, stojące do góry. Mam je dopiero niedawno i za długo je podlewałam. Teraz dopiero powolutku zasychają liście. Mam trochę problem z tym gdzie je schowam na "spoczynek". Chyba schowam je do lodówki. Mam nadzieję, że M. nie doda ich do sosu. Wtedy będzie wieczny spoczynek.

Ale 45 szt...

Z tą szklarenką to był spontaniczny pomysł. Latem, Pani ze sklepu (tam gdzie mamy działkę) zostawiała mi puste pudełka. Wykorzystywałam je na mąkę, cukier itp. Wzięłam kilka do domu i przydały się.
Dzięki za odwiedzinki i wpadaj kiedy tylko chcesz

Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
- Kasia.N
- 1000p
- Od: 10 cze 2009, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jestem pod wrażeniem twoich zielonych! Oczywiście najbardziej urzekły mnie skrętniki, ja też je uwielbiam
Przepięknie ubarwione
Kolekcja hoi niesamowita
Pozostałym roślinkom również niczego nie brakuje
Z pewnością będę do Ciebie zaglądać 
Mam nadzieję, że Syn wrócił już całkowicie do zdrowia. Na szczęście nic się poważnego nie stało, a to najważniejsze. Niestety nie da się takich szkrabów upilnować, mój 3-latek to chodzący iskra i często sił brakuje, żeby za nim nadążyć

Mam nadzieję, że Syn wrócił już całkowicie do zdrowia. Na szczęście nic się poważnego nie stało, a to najważniejsze. Niestety nie da się takich szkrabów upilnować, mój 3-latek to chodzący iskra i często sił brakuje, żeby za nim nadążyć

Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Moje domowe
-
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Witaj Ago ponownie
Najprostszy test na to, czy ten kwiat wyrastający z cebuli jest hippeastrum czy amarylisem to taki,że : Hippek łodygę kwiatową w środku ma pustą, a amarylis pełną 
Miłego wieczoru i dzięki za ciepłe przywitanie

Miłego wieczoru i dzięki za ciepłe przywitanie

- AGA Z

Wszystkim życzę dobrej nocki. Do jutra

Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
- AGA Z
Witam
Ale z Ciebie Figuniu ranny ptaszek.
Ja dzisiaj później niż w ciągu tygodnia. Rano zakupy, oporządzić dzieci. A teraz biorę się za sprzątanko. Nie cierpię odkurzać
Do zobaczenia na łączach

Ale z Ciebie Figuniu ranny ptaszek.
Ja dzisiaj później niż w ciągu tygodnia. Rano zakupy, oporządzić dzieci. A teraz biorę się za sprzątanko. Nie cierpię odkurzać

Do zobaczenia na łączach

Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści