Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp

Post »

Dobry wieczór wszystkim :)
Właśnie godzinkę temu wróciam z ogrodu .Pogoda bardzo brzudka dzisiaj :( cały dzień mrzawka i mgła.
Ja musiałam w końcu posadzić róże z rosarium i mimo pluchy poszłam do ogrodu.Jestem okropnie zmęczona bo M znowu nie miał czasu i sadziłam sama przy czym musiałam jeszcze wykopać dość dużego jaśmina w miejsce którego posadziłam różę.Posadziłam też 2 rododendrony , które od lata czekały na swoje miejsce ale nie udało mi się wsadzić 3 szt azali też jeszcze letnich :) czas... czas... i jeszcze raz czas. Nie zdążyłam niestety posadzić wykopanego jaśmina i żylistka w miejsce którego wsadziłam rododendronai. Cebulki od Sylwka też się nie doczekały swojej kolejki .Niestety brakło mi już sił , bo ziemia bardzo mokra i ciężka a sztychówka ważyła chyba tone mimo , iż co chwilkę ją czyściłam . O butach to nawet już nie wspomnę , bo stopy miałam oblepione ziemią i ledwie je za sobą wlokłam :).Przesadziłam też białą krzewuszkę i zostały jeszcze dwie , jedna bordowa i jeszcze taka krasiasta do przesadzenia ale jeszcze nie wiem gdzie je wcisnę :)Tego roku niestety też chyba już nie posadzę zakupionych tuj :( pogoda popsuła mi plany:( Cała tylna część rozkopana , ogrodzenia nie zdążyliśmy zropić i wszystko jakoś tak do niczego. Nie wiem jak postapić z tujami ppodczas zimy .Są w doniczkach więc chyba zagrożenia dużego nie ma , ale chyba będe musiała poukładać je leżąco prawda ?

No dobrze to tyle na dziś .Padam z sił .Pooglądam troszkę jeszcze wasze ogrody i zmykam wypoczywać;)

dobranoc:)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

U mnie dziś w miarę ładna pogoda więc będę kończyć prace w ogrodzie :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

cześć Kochana!

U mnie tez przebija się słonko. Wczoraj posadziłam cebulki, prawie wszystkie :-)
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Witaj Anusia
właśnie byłam u ciebie i... tamaryszek faktycznie wspaniały ,altana ładna mimo iż mała jej tylko odsłona :) Aniu piszesz że posadziłaś cebulki a ja zaczynam się martwić o moje posadzone bo nie wiem co się dzieje koszyczki zaczynają wyłazić mi na wierzch mimo iż były dobrze zadołowane .Nie wiem czy ziemia się uległa czy jak ? Problem mam teraz bo ziemia bardzo mokra i nie mam czym nadsypać :(
Ja dzisiaj mam zamiar wyjść koło 12.00 rozmawiałam już z szefem że muszę podgonić pracę w ogrodzie :) obiecał że się zastanowi .Muszę jeszcze pojechać do centrum kupić gumowce bo bez tego to raczej ani rusz:( , kupię też agrowłókninę i kije bambusowe do podpór. Jak juz to załatwię to śmigam do domu i .....do pracy :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Najpierw szkody w ogrodzie, straszne to, że pogoda potrafi tak dokuczyć człowiekowi. Tyle wysiłku się wkłada a potem bum.
Ale cebulki wyglądają wspaniale, jest się z czego cieszyć mimo wszystko.
Słoneczka Iwonko życzę i oby pogoda dopisała bo też muszę dokończyc prace w ogrodzie :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Jagusia dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Podziękujesz jak zakwitną :heja
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
potfoor
200p
200p
Od: 21 maja 2009, o 12:27

Post »

podziwiam Twój ogród :) bardzo mi się podoba...
taką ławeczkę z pergolą też mam w planie :) czy tam masz posadzony powojnik jako pnącze?
pozdrawiam :)
muszę się tyyyle nauczyć jeszcze...
moje zmagania: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=26564
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

U mnie w domu szpial tylko ja jakoś się trzymam choć nie do końca :( Mimo złego samopoczucisa wyotulałam róże i inne krzewy., pograbiłam liście pownosiłam resztę roślin do mieszkania i posadziłam tulipany od Sylwka :).Zostały jeszze do owinięcia rośliny południowej czesci ogrodu - może jutro ? hmmm jak mnie nie rozłoży całkiem i nie dołączę do pozostasłych domowników:(

-- Wt 03 lis 2009 12:16 --
Jagusia pisze:Podziękujesz jak zakwitną :heja
Jagusia mam je w kotłowni w temp. zimą ok 10-15 stopni tylko zastanawiam się bo poukładałm je w tym samym kartoniku czy to źle ? czy przełożyć je do koszyczka i obsypać np. trocinami ? zero doświadczenia :(proszę odpowiedz

-- Wt 03 lis 2009 12:19 --
potfoor pisze:podziwiam Twój ogród :) bardzo mi się podoba...
taką ławeczkę z pergolą też mam w planie :) czy tam masz posadzony powojnik jako pnącze?
pozdrawiam :)
Przy pergoli mam posadzone róże pienne Rosarium U po dwie z każdej strony , nie wiem czy nie zagęsto .... ale na razie wyglada to nie źle :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Ja moje dalie przechowuję w piwnicy nieogrzewanej, więc mają temp. ok 1-5 stopni. Leżą w jednej warstwie, przysypane lekko piachem [a właściwie kiepską bardzo ziemią] co chroni je przed ususzeniem a jednocześnie przed zbytnią wilgocią :D W razie czego piasek wchłonie nadmiar wilgoci.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Witaj Iwonko. Bardzo dawno mnie u ciebie nie było, właśnie korzystam z tego, że jestem na L4 i mam więcej czasu. Jeszcze do wczoraj nie byłam nawet w stanie czegokolwiek czytać, tak bolała mnie głowa, oczy zęby... wszystko. dziś już znacznie lepiej, ale jestem na antybiotyku.

Bardzo mi przykro z powodu strat jakie poniosłaś przez ten szalony atak zimy - czy coś odratowałaś?
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Witaj Jadziu i dziękuję za odpowiedź:)Tak zrobię :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

iwa27 pisze:Witaj Iwonko. Bardzo dawno mnie u ciebie nie było, właśnie korzystam z tego, że jestem na L4 i mam więcej czasu. Jeszcze do wczoraj nie byłam nawet w stanie czegokolwiek czytać, tak bolała mnie głowa, oczy zęby... wszystko. dziś już znacznie lepiej, ale jestem na antybiotyku.

Bardzo mi przykro z powodu strat jakie poniosłaś przez ten szalony atak zimy - czy coś odratowałaś?
Witaj i miło że mnie jednak odwiedzasz :)
Ja też jestem w domu .U mnie wszyzscy chorujemy :( grypa żołądkowa .Ja jakoś się trzymam choć kiepsko .

Co do strat to... hmmm z robini chyba jeszcze coś będzie bo ma trzy maleńkie gałązki nienaruszone więc ona się rozrośnie i raczej nie powinnam na to długo czekać bo robinia ta rosła mi w oczach.
Róża pienna ta żółta :( przepadała nic nie da się zrobić , pozostałe podreperowaliśmy ale okaże się na wiosnę czy efekt bedzie pozytywny czy nie
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

Witaj Słoneczko!!!!!

Wpadłam tylko się przywitać, bo jestem zawalona robotą :-(
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Iwonko :D
Dawno u Ciebie nie byłam :oops:
Grypa szaleje wszędzie, mój młody leży cały tydzień.
Twoje tulipany cudowne, bajkowe po prostu , ciekawe, czy będą taki, jak na opakowaniach.
Życzę zdrówka dl całej rodzinki iszybkiego uporania się z resztą robót w ogrodzie.
Pozdrawiam. :D :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”