Jak rozdrobnić korę z ogrodu ?
-
- 50p
- Od: 25 paź 2009, o 19:27
Jak rozdrobnić korę z ogrodu ?
W jaki sposób można rozdrobnić grubą korę z różnych drzew?
Re: KORA OGRODOWA
Też nieopatrznie kupiłam taką korę grubą ale nie wiedziałam co znią zrobić to po prostu wyściółkowałam nią rododendrony i iglaki a już poraz drugi kupiłam mieloną. Nie miałam żadnego pomysłu na jej rozdrobnienie bo przeciez nie będziesz tłuc młotkiem.
Cieszmy się z każdego dnia
Re: KORA OGRODOWA
Grube płaty kory można przepuścić przez rozdrabniacz do gałęzi.
Re: Jak rozdrobnic korę z ogrodu
mirzan bardzo dobra rada tylko najpierw trzeba sobie kupić taki rozdrabniacz
Na giełdzie w Lubinie za stówkę,po sezonie może nawet taniej.
A ten rozdrabniacz to na prąd czy korbę
bo jak na prąd to najpierw trzeba go doprowadzić do działki.Myślę że jednak najtaniej kupić już zmieloną korę.

Ja mam rozdrabniacz na prąd, ale to rozdrabnianie tak powoli idzie...Wczoraj stałam chyba z 0,5 godziny i uskubałam raptem trzy duże wiadra.
Bardzo dobra wydajność.
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dać jakimś dzieciakom do rozdrobnienia ręcznego! Za parę złotych rozdrobnią Ci w drobny mak z dwie taczki! 

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Re: Jak rozdrobnić korę z ogrodu ?
Pola 42 w pół godziny 3 duże wiadra to chyba nieżle Gdybym miała prąd to rozdrabniała bym gałązki i miała bym czym ściółkować.Fajnie by było ale trudno nie mam ani prądu ani rozdrabniacza.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Ależ gruba kora jest lepsza, niż mielona!
Ma takie same właściwości ściółkujące, jak każda inna forma kory.
Wolniej się rozkłada i "znika", jest bardziej "przestrzenna", nie zbija się, nie miesza z ziemią, z daleka widać, że to kora, a nie cokolwiek innego, skutkiem tego mniej się jej kupuje / nie trzeba tak często dosypywać nowej. Same zalety
Ma takie same właściwości ściółkujące, jak każda inna forma kory.
Wolniej się rozkłada i "znika", jest bardziej "przestrzenna", nie zbija się, nie miesza z ziemią, z daleka widać, że to kora, a nie cokolwiek innego, skutkiem tego mniej się jej kupuje / nie trzeba tak często dosypywać nowej. Same zalety

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Ja też kupuję taka nierozdrobnioną. Naprawdę ładnie wygląda. Tej mielonej, co ją parę lat temu wysypałam juz dawno nie mam, wymieszała się, albo wygrabiłam ja z rozpędu pazurkami. Jak są duże kawałki, można nad nimi zapanować.
Miłka