Poza działkę, to mało powiedziane. Genia ze swymi roślinamy 'wyszła' w całą Polskęcoma95 pisze:Tadeuszu nie tylko ty się temu dziwisz ale Genia wychodzi już ze swoimi kwiatami poza działkętadeusz48 pisze:GENIU, ale powiedz Ty mi tak " na ucho" , ile hektarów naprawdę liczy Twój ogród, bo coś mi się zdaje że zaniżasz swój areał ogrodu.
Kolorowy Ogród Geni cz.10
- Grzesik
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 sty 2009, o 15:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni cz.10
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Janusz ja mam mały skromny ogródek . Sama zastanawiam się gdzie to wszystko siędrozd pisze:Zajrzałem tak cichaczem na chwile do Twojego ogrodu i już mija druga godzina a ja dopiero dotarłem do 80 st. 1 cz.
i już mi się głowa zakręciła od tych wszystkich piękności jaki pokazałaś. Chyle czoło przed Twoją pracowitością pomysłowością a przede wszystkim przed pięknym zbiorem wspaniałych roślin.
u nie znajduje.
W tej części chcę zrobić skrót roślin które kwitną u mnie w ogrodzie żeby nie trzeba było tak się,męczyć .
Januszu poczekaj jeszcze troszkę i wszystko będzie w tej 10 części .
Genia
- e-genia

artam zapiszę do zeszytu na te nasiona orlików
Tadeusz,Mariola , Grześ chciałabym mieć taki ogród jak Ty Tadeuszu . Już widzę jak by to wszystko wyglądało w większym ogrodzie .
Ciągle wydaje mi się że posądzacie mnie o kłamstwo ,że chwalę się a zdjęcia nie są z mojego ogrodu .
Nic nie poradzę ale te kwiaty rosną w moim ogrodzie , malutkim 500 m.
Oczywiście ciągle są jakieś zmiany w ogrodzie .
N.p rabata pod drzewami zmieniła się w ostatnich latach całkowicie 3 razy , mam nadzieję że ta zostanie na dłużej .
No i poza działką też są roślinki z którymi szkoda mi się rozstać a w ogrodzie nie ma już na nie miejsca .
Genia
Tadeusz,Mariola , Grześ chciałabym mieć taki ogród jak Ty Tadeuszu . Już widzę jak by to wszystko wyglądało w większym ogrodzie .
Ciągle wydaje mi się że posądzacie mnie o kłamstwo ,że chwalę się a zdjęcia nie są z mojego ogrodu .
Nic nie poradzę ale te kwiaty rosną w moim ogrodzie , malutkim 500 m.
Oczywiście ciągle są jakieś zmiany w ogrodzie .
N.p rabata pod drzewami zmieniła się w ostatnich latach całkowicie 3 razy , mam nadzieję że ta zostanie na dłużej .
No i poza działką też są roślinki z którymi szkoda mi się rozstać a w ogrodzie nie ma już na nie miejsca .
Genia
Witaj porannie Geniu
Przyprawiłaś mnie o azaliowy zawrót głowy
Na wiosnę marzyły mi się, zakupiłam 2 azalie i jednego rh, z myślą, że co rok będę dokupować... minęło 5 miesięcy... i chyba zabraknie miejsca, bo tyle innych roślin nasadziłam
Przyprawiłaś mnie o azaliowy zawrót głowy
Na wiosnę marzyły mi się, zakupiłam 2 azalie i jednego rh, z myślą, że co rok będę dokupować... minęło 5 miesięcy... i chyba zabraknie miejsca, bo tyle innych roślin nasadziłam
- e-genia

Gosiu ja już dawno nie powinnam mieć miejsca ale zawsze wszystko się mieści ,żeby zrobić rabatę azaliową i Rh musiałam wykopać duży jałowiec płożący i przekopać kawał trawnika i teraz jestem bardzo zadowolona a za kilka lat to dopiero będzie widok.
Genia
Genia
-
x_P-42
Szkoda,że nie doszła do mojego ogroduGrzesik pisze:Poza działkę, to mało powiedziane. Genia ze swymi roślinamy 'wyszła' w całą Polskęcoma95 pisze:Tadeuszu nie tylko ty się temu dziwisz ale Genia wychodzi już ze swoimi kwiatami poza działkętadeusz48 pisze:GENIU, ale powiedz Ty mi tak " na ucho" , ile hektarów naprawdę liczy Twój ogród, bo coś mi się zdaje że zaniżasz swój areał ogrodu.;)
- e-genia

Pola może dojść nigdy nic nie wiadomo .
Czego nie masz a ja mam w nadmiarze .
Czego nie masz a ja mam w nadmiarze .
- Grzesik

- Od: 20 sty 2009, o 15:49
Geniu, jak spisuje Ci się Primula viali?
-
x_P-42
Piękna ta prymula fioletowo - czerwona. Czy to ta, o którą pyta Grzesiu?
-
tadeusz48

- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
GENIU- jestem ostatnim który by Cię posądził o " kłamstwa ogrodowe".Tadeusz,Mariola , Grześ chciałabym mieć taki ogród jak Ty Tadeuszu . Już widzę jak by to wszystko wyglądało w większym ogrodzie .
Po prostu imponujesz mi organizacją wykorzystania miejsca w ogrodzie. Nie jest problemem rozmieszczenie roślin w takim ogrodzie jak mój, ale takie rozplanowanie ogrodu, że w nim rosną "prawie" wszystkie rośliny , przy czym jedne drugim nie przeszkadzają, oraz to że są wspaniale wyeksponowanie. Uważam że jesteś po prostu mistrzem w wykorzystaniu małych ogrodowych przestrzeni.
- e-genia

Polu, Grzesiu na razie Viola sprawuje się dobrze ,ale zobaczymy czy przetrzyma zimę , jeżeli nie to kupię po raz drugi kwitła długo i sprawiła mi tyle radości .
Genia
Genia
- e-genia

Tadeusz dziękuję troszkę się droczę z Wami .tadeusz48 pisze:GENIU- jestem ostatnim który by Cię posądził o " kłamstwa ogrodowe".Tadeusz,Mariola , Grześ chciałabym mieć taki ogród jak Ty Tadeuszu . Już widzę jak by to wszystko wyglądało w większym ogrodzie .
Po prostu imponujesz mi organizacją wykorzystania miejsca w ogrodzie. Nie jest problemem rozmieszczenie roślin w takim ogrodzie jak mój, ale takie rozplanowanie ogrodu, że w nim rosną "prawie" wszystkie rośliny , przy czym jedne drugim nie przeszkadzają, oraz to że są wspaniale wyeksponowanie. Uważam że jesteś po prostu mistrzem w wykorzystaniu małych ogrodowych przestrzeni.
A jeżeli o mistrzostwo w wykorzystaniu przestrzeni to jak to się mów .
potrzeba czyni mistrza .
Pogodziłam się już z tym że nie będę miała dużego ogrodu .
Choć z trudem i jeszcze nie raz kiedy wchodzę do takiego ogrodu jak Twój ,czy tadeo to jest mi bardzo smutno ,ponieważ wyobrażam sobie jak mogły by wyglądać te roślinki moje w większym ogrodzie .
Genia
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
A taaaammm - gadasz.
Mnie w tym roku rozbolały zęby na widok mojego ogrodu - jedno na drugim bez ładu i składu.
Już się ciebie podpytywałam jak ty to robisz ale jesteś jak dla mnie zbyt tajemnicza...
I nadal nie wiem jak zaplanować nasadzenia by cały czas było pięknie w ogrodzie ?
Mnie w tym roku rozbolały zęby na widok mojego ogrodu - jedno na drugim bez ładu i składu.
Już się ciebie podpytywałam jak ty to robisz ale jesteś jak dla mnie zbyt tajemnicza...
I nadal nie wiem jak zaplanować nasadzenia by cały czas było pięknie w ogrodzie ?