polecam. Fantastyczny środek, tylko musujący nie w tabletkach. Szybciej trafia do krwiobiegu. Przy Mojej migrenie tylko to się sprawdzaMirabilis pisze:Na migreny dobra jest oliwa z oliwek. Mój M. cierpiał na nią notorycznie. Odkąd zaczęliśmy używać oliwy do różnych potraw, migrena jest tylko wspomnieniem.
Ostatniko na ból głowy w aptece polecono nam solpadeine. Faktycznie ból przechodzi po kilku minutach.
Mój mały parapetowy ogródek :)
- AGA Z
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2009, o 11:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re:
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
- DieSte
- 200p
- Od: 14 wrz 2008, o 13:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój mały parapetowy ogródek :)
Niech mnie ktoś uświadomi, czy skrętniki są mocno grymaśne, jeśli chodzi o uprawę? Chciałam wymienić nieco kwiatów z tych, które mam - i myślałam właśnie o skrętnikach.
Zapraszam do mojego spisu wątków
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Paulinko bardzo podobają mi się Twoje małe kakatusowe ogródeczki. 

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Ten spory fiołek jest fantastyczny,wywarł na mnie ogromne wrazenie! Po mimo zwykłego wyglądu jest boski 

- DieSte
- 200p
Zeberka, pomyśl, że to już po wyjęciu rozetek - na wcześniejszych stronach są zdjęcia sprzed, to dopiero był widok.
Paulinko, widzę, że żwirku jednak do ziemi chyba nie dodałaś. Zdejmij chociaż ten keramzyt, gdyż pochłania on wodę, przez co ziemia dłużej utrzymuje wilgoć. Jest to dobre dla innych roślin, lecz nie dla sukulentów. Bardzo dobrze zrobiłaś nie sadząc do jednej doniczki kaktusów wraz z innymi sukulentami. Jest to ważne szczególnie zimą, gdyż kaktusów należy teraz w ogóle nie podlewać, natomiast inne sukulenty wymagają minimalnego podlewania.
Takie doniczki są dobre do robienia kompozycji i można w nich uzyskać wspaniały efekt. Tu jest wątek o kompozycjach: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=1846
Takie doniczki są dobre do robienia kompozycji i można w nich uzyskać wspaniały efekt. Tu jest wątek o kompozycjach: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=1846
- DieSte
- 200p
Po żwirek musiałabym robić osobną wyprawę, więc póki co nie zamierzam dodawać, może na wiosnę. Ja zamiast podlewania kaktusów preferuje spryskiwanie ich - to bardzo źle? Zdejmę keramzyt, jak tylko niektóre roślinki się ukorzenią i będą stabilniejsze - po to on w sumie tam jest 

Zraszanie nie jest złe
wprost przeciwnie. Kaktusy w naturalnych warunkach, gdy ziemia jest zupełnie sucha, w mgliste dni potrafią pobierać wodę cierniami. Sama już to wypróbowałaś i przekonałaś się, że to im służy. Jesteś dobrą praktyczką. 

- m@jk@
- 500p
- Od: 9 wrz 2009, o 03:23
- Kontakt:
Paulinko świetne domki sprawiłaś kaktusikom
uroczo to wygląda. A skrzydłokwiaty mają chyba to do siebie, że dość długo kwitną- u mojego też zawsze dosyć długo utrzymują się kwiatuszki
obecnie mój nie kwitnie dlatego kwiatki będę podziwiać u Ciebie 

Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
- DieSte
- 200p
Władku, to prawda, uczę się najczęściej w praktyce - pamiętam, jak kiedyś starałam się zrobić wszystko według tego, jak radziły książki i kwiaty tylko marniały - od tamtej pory stawiam na praktykę, no, chyba że coś wybitnie nie chce kwitnąć ;)
M@jko, moje skrzydłokwiaty w ogóle szaleją - obracam tego nie kwitnącego co kilka dni inną stroną do światła, żeby równo rósł, ale on uparciuch nic z tego sobie nie robi...
M@jko, moje skrzydłokwiaty w ogóle szaleją - obracam tego nie kwitnącego co kilka dni inną stroną do światła, żeby równo rósł, ale on uparciuch nic z tego sobie nie robi...
Po przeczytaniu całego wątku od deski do deski, doszłam do wniosku, że jesteś pozytywnie "zielono" zakręcona. Brawo. Super roślinki.
Pozdrawiam
Kaśka
Pozdrawiam
Kaśka
- AGA Z
- Od: 14 paź 2009, o 11:20

Skrętniki, maja prawie takie same wymagania, jak fiołki. U Mnie na razie nie sprawiają kłopotów.

Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
- Taccanivea
- 1000p
- Od: 24 cze 2009, o 12:49
Cześć Paulinko
Co słychać?