Storczyki Storczykowej
- Danutka55
- 1000p
- Od: 5 lut 2009, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Storczykowej
Dusia...świetna półeczka.Myślę,że zwolniło ci się trochę miejsca i możesz spokojnie spełniać kolejne swoje marzenia.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
Fajna półeczka... i storczyków wejdzie więcej
I popieram to, co napisała Agita o sznureczku, ja bym się tak bez niego bała 

-
- 1000p
- Od: 17 cze 2008, o 19:02
Dusiu półeczka pomysłowa , współczuję Ci tylko zdejmowania tylu storczyków do mycia okien , ja mam dużo mniej na oknie ale jak zabieram się do ich mycia to jest koszmar z zestawianiem kwiatów
.

Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-ewelina- pisze:Fajnie, że doczekałaś się półeczki![]()
Tatko stanął na wysokości zadania, a Ty tylko delikatnie ją teraz zmodernizujesz ;)
Więcej miejscaStorczykowa pisze:Cieszę się, że półeczka się podoba. Trochę więcej miejsca będzie, jak jest.![]()
Pewnie do następnej wystawy ;)
Pozdrawiam,
Ewelina
No po wystawie pewnie jak zwykle mi coś przybędzie, bo ja nie potrafię wyjść z pustymi rękami nawet z najmniejszej wystawy. Może kupię sobie Vandę jakąś, o ile będzie w przyzwoitej cenie. Ostatnio były po 160, chyba ich pogięło.
Kilka się zmieści. Bez sznureczka też się boję, ale nie mam żadnego ładnego. Mam ino kolorowe wełenki, ale one nie pasują. Ale ta półeczka jest dość stabilna, jak drugi parapet, bo się opiera o szybę. A parapet też nie jest zabezpieczony.Fajna półeczka... i storczyków wejdzie więcejI popieram to, co napisała Agita o sznureczku, ja bym się tak bez niego bała
![]()
Ja i tak sama nie myję okien, bo mam lęk wysokości, a poza tym to zbyt męczące. Ale jak chcą mi umyć, to storczyki trzeba ściągnąć. Najchętniej to bym ich cały rok nie ruszała, bo trochę tego jest.Dusiu półeczka pomysłowa , współczuję Ci tylko zdejmowania tylu storczyków do mycia okien , ja mam dużo mniej na oknie ale jak zabieram się do ich mycia to jest koszmar z zestawianiem kwiatów .
Pędziki rosną. Vandzi zaczynają się pokazywać pąki. Teraz mało storczyków kwitnie, bo tylko 6.
półeczka świetny pomysł, troszkę się na niej pomieści.
tych storczyków to masz naprawdę dużo, ja tam lubię jak jest każdy wyeksponowany ale ja mam ich tylko 11 w doniczce. reszta w akwarium,wazonie albo na korze ale przy 60 to już zawrót głowy jest.
na którym piętrze mieszkasz że masz lęk wysokości?
tych storczyków to masz naprawdę dużo, ja tam lubię jak jest każdy wyeksponowany ale ja mam ich tylko 11 w doniczce. reszta w akwarium,wazonie albo na korze ale przy 60 to już zawrót głowy jest.

- Storczykowa
axela pisze:półeczka świetny pomysł, troszkę się na niej pomieści.
Na pierwszym ;) . A storczyków mam 70 (w tym. ok. 61 Phalaenopsis). Stoją ciasno ściśnięte, ale i tak każdy jest dobrze widoczny. A tym, co są na półkach, może nie będę podpierać pędów, cudnie będą wyglądać, jak im będą pędy wisieć z tej półki.
- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Och ile storczyków i jak pięknie wyglądają na nowej półeczce.
- Storczykowa
A jeszcze ładniej będą wyglądać, jak zakwitną ;) . Trochę im podciągnęłam roletę, żeby miały więcej światła. Światło jest bardzo ważne dla pędów.
- śnieżka
No to życzę, żeby jak najszybciej i jak najobficiej kwitły no i czekam na fotki.
- Storczykowa
Jak coś zakwitnie to na pewno porobię zdjęcia. Ale z tych w pędach chyba najszybciej będzie Vanda, bo pędy Phal. jeszcze malutkie. Większość ma do 1 cm, parę ma trochę więcej.
- śnieżka
Oj z przyjemnością zobaczę kwitnąca Vandę, bo kwitnienia swoich raczej szybko się nie doczekam.
- Storczykowa
Ta Vanda będzie mieć duże, niebieskofioletowe kwiaty w kratkę. Piękna jest. Już mi w tym roku kwitła, ale moje kwitnienie było 100 razy piękniejsze niż kupne. Inne nie mają pędów. Martwię się o różową, bo ma plamki na górnych liściach, ale na szczęście nic nowego się nie pojawia.
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
jak się nie pojawiło będzie dobrze trzymam kciukiStorczykowa pisze:Martwię się o różową, bo ma plamki na górnych liściach, ale na szczęście nic nowego się nie pojawia.

Halo Dusia, poleczka cacy. Pomysl ze spuszczaniem pedzikow bardzo mi sie podoba, bedzie wygladalo przepieknie 

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
A mi się podoba Twój nowy avatorek...Hihi...a na nim hmmm...moje marzenie 
Półeczka extra ;) I na fotce tej wspólnej dopiero widać, ile Masz storczyków...cała masa normalnie...

Półeczka extra ;) I na fotce tej wspólnej dopiero widać, ile Masz storczyków...cała masa normalnie...