Moje storczyki - Anna

Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje storczyki - Anna

Post »

Gratuluję :heja Sprawdzałam w internecie, jakie będzie miał kwiatki - niepowiem, piękne, ale bardziej zaskoczyła mnie obfitość kwitnienia :shock:
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anusska mi kwiatek się bardzo podoba :heja
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Mi też się podoba, ładnie żółcutki jest, tylko bardziej zaskoczyło mnie, jak obficie kwitnie :wink: Na przykład TUTAJ :shock:
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Aniu, mam nadzieję, że doczekasz tak pięknego kwiatostanu, jaki potrafi mieć ten gatunek Dendrobium.
Ja z dendrobiami skromniutko...
Zanim mi nie zkwitnie Dendrobium Phal., nie porywam się na żadne inne spośród tych piękności :roll:
Ważne to co piszesz, że po zakupie obserwujesz jakiś ruch ze strony nabytej rośliny. To znaczy, że będzie dobrze :heja
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

A mnie ostatnio wzięło i zakupiłam aż 3 dendrobia ciekawe jak im u mnie będzie...Jedno kwitnie cudnie więc może akurat się uda :) ale to jest cudowne
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu to dendrobium powinno pokazać kwiatki w przyszłym roku, bo jest to młoda roślinka. Mam nadzieję zobaczyć choć jeden kwiatuszek na początek. :D Życzę Ci szybkiego kwitnienia dendrobium phalaenopsis. :D
trzynastko fajnie, że kupiłaś 3 dendrobia ;:3 każdy ma inny kolor kwiatów czy nie wiesz do końca :?: :P
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dwa to niespodzianki :) zobaczymy jakie powiem ci że jak jedno mi dało taką radochę ta mam cichą nadzijeze te też mnie nie zawiodą ..marze jeszcze o dendrobium nobile ale u nas ceny są z kosmosu :( i chyba szybko się go nie dorobię :( a wprost mnie urzeka
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam , bo rozsadzałam swoje dendrobium nobile o pachnących kwiatach to bym Ci podesłała. :wink:
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chcę pokazać Neofinetie falcate- malusieńką sadzoneczkę, którą dostałam 2 miesiące temu jako dodatek do zakupów w pewnym sklepie internetowym Obrazek. Trochę się niepokoiłam co może być w środku doniczki. Mój niepokój był i jest związany z tym storczykiem a to dlatego, że za pośrednictwem forumowej koleżanki stałam się posiadaczką dorosłej Neofinetia falcata. Niestety nadal z nią jest żle, mimo zastosowania pewnego sposobu ratowania nie wiem czy roślina przeżyje-brązowieją jej listki i odpadają. Moja młodziutka sadzoneczka ma się wspaniale - oto zdjęcie jej korzonków Obrazek :heja Chyba rekompensuje mi żal i smutek z powodu swojej dorosłej siostrzyczki :?: :P
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnnaL pisze:Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam , bo rozsadzałam swoje dendrobium nobile o pachnących kwiatach to bym Ci podesłała. :wink:
buuu szkoda :( ale może kiedyś :)
AnnaL pisze:Chyba rekompensuje mi żal i smutek z powodu swojej dorosłej siostrzyczki
ale maleństwo , ale widac że ma silne zdrowe korzonki to teraz niech szybko rośnie i odwdzięczy się cudnymi kwiatami :)
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

O, jakie śliczniusie maleństwo. Życzę żeby ładnie się zaaklimatyzowało i pięknie rosło.

Znam ten niepokój, bo sama w tym tygodniu stałam się właścicielką dwóch malusich sabotków- Też mam nadzieję, że sobie poradzą i przeżyją, a po trzech latach może zakwitną?
bogumila
1000p
1000p
Od: 17 cze 2008, o 19:02

Post »

O kurcze jakie śliczne maleństwo :shock: :shock: :shock: . Niech Ci zdrowo rośnie.
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Aniu Neofinetie falcate piękniutka :D Zupełnie tak maleńka jak mój Saphronitis coccinea - ja tam bym się bała w łapkę wziąć :lol:
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko każdy maluszek wywołuje jakiś niepokój większy czy mniejszy. Ale jak postępujemy właściwie i delikatnie to rosną i odwdzięczają się kwitnieniem. :D

Bogusiu dziękuję :P

Gosiu obejrzałam Saphronitis coccinea - jest śliczny. Takie maleństwa troche strach brać w łapki ale czasami trzeba. :D
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Ależ maluszek :shock:
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”