Kolorowy ogród Geni -Cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aloj42
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 26 lip 2009, o 20:48

Re: Kolorowy ogród Geni -Cz.9

Post »

Geniu dech mi zaparło !!!! twój ogród jest dla mnie marzeniem !!!! ja uprawiam działeczkę od kilku miesięcy,ale tak kolorowo to nigdy chyba nie będę miała!!!! pozazdrościć tylko !!!! Pozdrawiam cieplutko :D
Działka Jolanty !!! Pozdrawiam !!!!!
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Chciałoby się przeskoczyć zimę i trafić choć na początek takich klimatów. :roll:
Ale zima też ma prawo istnieć, tylko dlaczego jest taka długa i upierd.........?
Grażyna.
kogro-linki
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przyznam się szczerze, że nie przepadam za geometrycznymi nasadzeniami z oklepanych roślin jednorocznych. Zastanawiam się czasem czego boją się projektanci takich instytucji jak "zieleń miejska", że od 40 czy 50 lat używamy tych samych wzorców i roślin. Czy chociazby użycie szałwii w kolorze fioletowym czy ecru wykracza poza wszelkie możliwości? Czemu szałwie na rabatach miejskich zawsze muszą być czerwone? O kompozycjach z bylin (które prezentują się przecież wspaniale) to już w ogóle nie wspomnę, bo to chyba temat tabu. Naprawdę widać, że coraz bardziej się u nas w kraju dba o zieleń i przestrzenie publiczne - ale jest niewiele miejsc, gdzie robi się to z odrobiną pomysłu i z niestandardowego "materiału".

Jednym z miast gdzie w ciekawy sposób robi się takie rzeczy jest Ustroń (południe województwa śląskiego). W publicznych parkach można tam spotkać piękne kępy bylin takich jak tawuły, funkie, żurawki, języczki. Do tego kępy ciekawych krzewów, małe wrzosowiska - a wszystko wspaniale uzupełnione roślinami jednorocznymi i dwuletnimi. Łącząc walory różnych grup roślin uzyskuje się fascynujące efekty.
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piotruś W Sopocie tez są ciekawe nasadzenia, trawy, szałwia omączona, zimozielone. :D :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Arturdzięki
Aniu wiesz dobrze że masz piękny ogród i sama wiesz ile pracy już teraz jest w nim. A żurawki w przyszłym roku też będą i zawsze będzie mogła dokupić.
Masz rajcę chryzantemy teraz zdobią gród i nawet przymrozek nic im nie zrobił i oby tak dłużej było.
Jolu witaj cieszę się że zawitałaś na mój wątek .
Myślę że nie pisałaś o tych ostatnich zdjęciach bo one są robione w Ciechocinku .
Piotr, Agnieszka troszkę zmian pewnie by się przydało ,ale ja i tak jestem tym wszystkim oczarowana uwielbiam taką masę kolorowych kwiatków a jeszcze jak długo kwitną .
Ale są nie tylko bryły geometryczne ale pawie ,sowy ,kosze z kwiatami wozy z kwiatami . Ale pewnie kiedyś ktoś pomyśli nad innym projektowaniem zieleni miejskiej .
Ja ciągle myślę że dobrze że i tak zdobią .
Grażynko ja myślę że zima musi być żebyśmy wiosną znowu z taką niecierpliwością czekali na pierwsze kwiaty w naszych ogrodach no i żeby cieszyły nas jak nic wcześniej .

Genia
Awatar użytkownika
aloj42
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 26 lip 2009, o 20:48

Post »

Geniu oczywiście że nie pisałam o tych ostatnich zdjęciach !!!! obejrzałam twoje forum od początku i komentarz dotyczył twojego ogródeczka !!! ;:25 ;:25
Działka Jolanty !!! Pozdrawiam !!!!!
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Geniu coś mi się wydaje że masz większą kolekcję żurawek ode mnie :lol: .
Ja też się bardzo cieszę że je posadziłam , o tej porze w ogrodzie tworzą piękne barwne plamy .
Miłego dzionka
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Gieniu, widzę,że tak jak ja cieszysz się kolorami żurawek.Są nadal piękne, i nawet przymrozki im nie szkodzą. :lol:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aloj42 pisze:Geniu oczywiście że nie pisałam o tych ostatnich zdjęciach !!!! obejrzałam twoje forum od początku i komentarz dotyczył twojego ogródeczka !!! ;:25 ;:25
Dzięki Jolu a już myślałam że pisałaś o tych ostatnich zdjęciach bo rzeczywiście tam jest pięknie i kolorowo .
Mój ogródek jest malutki no i od czasu do czasu jest kolorowy .
Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, Igo żurawki rzeczywiście pięknie się trzymają .
Cieszę się że dzięki forum mogłam podejrzeć i zrobić sobie tak atrakcyjną rabatę

Usunęłam sporo malin koło kompostownika za domem i tam chyba stworzę piękną rabatę hostową w przyszłym roku .
Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Brakuje mi takich klimatów i trzeba będzie czekać tak długo
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Wreszcie piękny słoneczny dzień , więc rozpoczełem sprzątanie po ataku zimy. A jest co sprzątać , bo i strat w niektórych drzewach spore. Geniu wstawiłem własnie część zdjęć.
Pozdrawiam Zenek
x-d-a

Post »

Geniu, witam Cię w pierwszy pogodny dzień :!: U mnie paskudna pogoda utrzymywała się przeszło tydzień i już miałam tego szczerze dość :evil:
Teraz trzeba będzie popracować trochę w ogrodzie, bo wichury i deszcze narobiły sporo szkód.
Miłego wieczorku :lol:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zenku, Dalu cieszę się że w końcu macie lepszą pogodę i będziecie mogli zrobić sobie porządki w ogrodzie .
Ja dziś wykopałam kanny i begonie . Zostało m tylko zabezpieczyć róże ,hibiskusy i magnolie .
Ale na to to chyba mam jeszcze troszkę czasu . U mnie jeszcze na drzewach w ogrodzie liście są piękne zielone ,więc z grabieniem też muszę poczekać .
Genia :|

Zapraszam wszystkich do mojego nowego wątku:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=28135
Pozdrawiam
Genia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”