Baryczkowe kaktusiki
Re: Baryczkowe kaktusiki
Widzę ,że dodałaś jeszcze kilka zdjęć. Ale fajny ma kształt ten listek gruboszka który się ukorzenia.Ciekawe kto to? A szesnastolatek ile ma wzrostu?
A co do nawozu to kupuję nawóz do kaktusów.
A co do pełnego słońca w ogrodzie to jednak najpierw by trzeba popróbować z jednym.Bo moje mają słonko do 12 i potem dalej świeci ale chowa się za murem.
A co do nawozu to kupuję nawóz do kaktusów.
A co do pełnego słońca w ogrodzie to jednak najpierw by trzeba popróbować z jednym.Bo moje mają słonko do 12 i potem dalej świeci ale chowa się za murem.
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ile ma wzrostu? Nie wiem
Nigdy go nie mierzyłam, ale sięga wyżej niż połowa okna, więc ze 60 cm może mieć. Byłby wyższy, gdybym go nie przycinała.
A mój ogród to istna patelnia, kilka drzew robi cień, ale to za mało. Zawsze jednak mogę grubosze ustawić pod krzewami, mam kilka trzmielin, pigwowców i jaśminowiec.
Kilka gruboszy, dokładnie te, które są u mojego Piotra, całe lato są na tarasie od strony wschodu, jednak jest on zadaszony i najjaśniejszy do południa. W tym roku grubosze przeszły tam dwie wichury, ale nic im nie było (plus dla ciężkich ceramicznych osłonek), ładnie zmężniały tam i nabrały zdrowych kolorków.
Dodałam jeszcze kilka, choć miałam kłopot z fotosikiem. Poprzednio wrzucałam fotki bez logowania się na fotosiku, teraz trzeba pierw dodać zdjęcia na fotosik, a później kopiować stamtąd kody. Dla mnie to rozwiązanie jest beznadziejne...

A mój ogród to istna patelnia, kilka drzew robi cień, ale to za mało. Zawsze jednak mogę grubosze ustawić pod krzewami, mam kilka trzmielin, pigwowców i jaśminowiec.
Kilka gruboszy, dokładnie te, które są u mojego Piotra, całe lato są na tarasie od strony wschodu, jednak jest on zadaszony i najjaśniejszy do południa. W tym roku grubosze przeszły tam dwie wichury, ale nic im nie było (plus dla ciężkich ceramicznych osłonek), ładnie zmężniały tam i nabrały zdrowych kolorków.
Dodałam jeszcze kilka, choć miałam kłopot z fotosikiem. Poprzednio wrzucałam fotki bez logowania się na fotosiku, teraz trzeba pierw dodać zdjęcia na fotosik, a później kopiować stamtąd kody. Dla mnie to rozwiązanie jest beznadziejne...
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Kamilo ale masz piękne gruboszki
.U mnie niestety kaktusy w tym roku będą stały na parapecie bo mam ich za dużo aby wstawić to malutkiego pomieszczenia chyba że zdążę kupi jeszcze zielony dom dla roślinek taki z foli.Na dworze powinny zimę przetrwać bo u mnie nie ma takich temperatur jak w Polsce.Szkoda że mieszkam tak daleko to bym się do Ciebie o jednego takiego okaza uśmiechnęła.
Życzę udanego i spokojnego weekendu.

Życzę udanego i spokojnego weekendu.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- Baryczka
Grażynko, będziesz w PL to daj znać, chętnie się podzielę 
A kaktusy zostawisz na zimę na dworze? W sumie, gdyby je zakryć przed deszczem, to by się nawet sprawdziło

A kaktusy zostawisz na zimę na dworze? W sumie, gdyby je zakryć przed deszczem, to by się nawet sprawdziło

Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
To prawda z tym fotosikiem teraz.Wczoraj chciałam wrzucić u siebie parę zdjęć ale skończyło się na jednym.
Teraz będę czekać na nowe zdjęcia

Teraz będę czekać na nowe zdjęcia

- Baryczka
Oj, Kariniu, jeśli sposób wrzucania fotek się nie zmieni, to trochę sobie poczekasz. Brak mi cierpliwości...cała sprawa zajmuje dwa razy więcej czasu!
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- grazka2211
Kamilko sprawdź sobie tą stronę.Ja z Fotosika zrezygnowałam bo bym musiała pousuwać stare zdjęcia
http://tinypic.com/
to bezpłatny hosting obrazów. Chociaż ja jestem zarejestrowana to chyba nie musisz. Bo ja nigdy się nie loguję.
w plikach wybierasz ten folder i obojętnie jakie zdjęcie bo wyświetlać.Poleciła mi go All z naszego forum i jestem z niego zadowolona.
Tak mogłabym bo u mnie nAJniższa tem.jaka była to -7
http://tinypic.com/
to bezpłatny hosting obrazów. Chociaż ja jestem zarejestrowana to chyba nie musisz. Bo ja nigdy się nie loguję.
w plikach wybierasz ten folder i obojętnie jakie zdjęcie bo wyświetlać.Poleciła mi go All z naszego forum i jestem z niego zadowolona.
Tak mogłabym bo u mnie nAJniższa tem.jaka była to -7
- Baryczka
Grażynko, dziękuję za podpowiedź. 

Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- grazka2211
Nie ma za co.Tą stronę poleciła mi Alinka(All).
Do Polski na razie się nie wybieram-brak czasu,no i pieniędzy
A w maju mają rodzice przylecieć więc zaczyna się wielkie przygotowywanie na tą okazje.
Do Polski na razie się nie wybieram-brak czasu,no i pieniędzy

-
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
Kamila, ja odwiedziłam Twój kaktusowy świat. Piękności w nim masz ;:6
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- EWA K
- Od: 17 sty 2008, o 23:16
- Kontakt:
A tu Cię znalazłam Kamilo
Pięknie, pięknie. Podziwiam.
Znalazłam u Ciebie na drugiej stronie doniczkę z gasterią. Mam podobną, ale jednak nieco inną. Czy Twoja jest miniaturką?
Twoja gasteria :

i moja, genetyczny karzełek:

Znalazłam u Ciebie na drugiej stronie doniczkę z gasterią. Mam podobną, ale jednak nieco inną. Czy Twoja jest miniaturką?
Twoja gasteria :

i moja, genetyczny karzełek:

- Baryczka
Ewo, moja gasteria to też miniaturka, ale inna, bo Twoja ma gładkie i nakrapiane listki, a moja jak u brodawkowatej na listkach ma zgrubienia. Od kiedy ją kupiłam urosłą niewiele, ot, tyle co jedna rozetka wypuściła drugą, malutką jeszcze.
Fotka nie najlepsza, bo z dzisiaj, a pochmurno jest u nas i deszczowo
Mam podobną do Twojej, ale listki ma ostrzej zakończone, też miniaturkę.
A tak przy okazji, chciałabym spytać co to takiego rośnie na moim Senecio serpens?

Fotka nie najlepsza, bo z dzisiaj, a pochmurno jest u nas i deszczowo

Mam podobną do Twojej, ale listki ma ostrzej zakończone, też miniaturkę.
A tak przy okazji, chciałabym spytać co to takiego rośnie na moim Senecio serpens?

Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- eba
- Od: 22 lip 2008, o 14:51
- Kontakt:
Czyżby to była zapowiedź kwiatka
? O tej porze się zdecydował?

- Baryczka
Pączek u senecio jest coraz większy. Nie wiem czy rozkwitnie, ale i tak się cieszę, że roślinka zaaklimatyzowała się u mnie.
Gdy ją kupiłam rosła w podłożu prawie całkiem żwirkowo-piaszczystym, które bardzo szybko traciło wilgotność, a ja bałam się, że roślinę przeleję. Na początku września przesadziłam senecio do podłoża bardziej chłonnego. Od razu widać poprawę, a ten pąk jest na to dowodem!
Dziękuję wszystkim za zajrzenie do mnie
Gdy ją kupiłam rosła w podłożu prawie całkiem żwirkowo-piaszczystym, które bardzo szybko traciło wilgotność, a ja bałam się, że roślinę przeleję. Na początku września przesadziłam senecio do podłoża bardziej chłonnego. Od razu widać poprawę, a ten pąk jest na to dowodem!
Dziękuję wszystkim za zajrzenie do mnie

Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila