Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 paź 2006, o 17:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:D Hej! Ta biała ketmia syryjska dosłownie zwaliła mnie z nóg! Cudo! :D :D
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

A ja nie mogę się nazachwycać montbrecjami, o liliowcach już nie wspominam, a ketmia rzeczywiście przepiękna!
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

A ja pochwalę krokosmię.Bardzo mi się podoba, ale u mnie nie chciała rosnąć.Może dostanę jakiś patent na to cudne kwiecie.
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja lubię złote kulki :D Są swojskie i wesołe, zawsze pięknie wyglądają, w każdym towarzystwie :)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
cappuccino
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 25 cze 2007, o 19:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja podziwiam Was wszystkich, że znacie wszystkie nazwy kwiatów. Ja mam ich wiele ale znam prawdziwą nazwę może kilku. Kiedy ja nadrobię te zaległości??????? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Elu, krokosmia to monbrecja czyli zachwycamy się tym samym :D A u mnie też nie chce rosnąć (a właściwie kwitnąć) :cry: Grażynko, zdradź nam jak to robisz, że u Ciebie taka ona piękna?
cappuccino pisze: Kiedy ja nadrobię te zaległości???????
Ja tu wsiąkniesz na trochę Gosiu, to bardzo szybko :lol: Ja prawie codziennie przyswajam jakąś wiedzę z forum, bo własnej mam bardzo niewiele :oops: :wink:
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

cappuccino pisze:A ja podziwiam Was wszystkich, że znacie wszystkie nazwy kwiatów. Ja mam ich wiele ale znam prawdziwą nazwę może kilku. Kiedy ja nadrobię te zaległości??????? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Ale kwiatki masz ładne? prawda. Czy musisz znać wszystkie nazwy? Zdarzyło mi się czasami /niezmiernie rzadko/ coś od kogoś dostać. Na moje pytanie co to jest, słyszę odpowiedź - to taki ładny kwiatek. No i wystarczy.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja pochwalę wszystkie kwiaty ;:224 bardzo mi się podobają ;:228 ;:215
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Macie wszystkie rację. Wszystkie kwiaty są piękne a najpiękniejsze to te, które same wypielęgnujemy. A ja na montbrecję się zawzięłam. Też nie chciała u mnie rosnąć. Posadzona w ziemi nigdy nie przezimowała. Więc zaczęłam sadzić w donicach. I udało się. Po okwitnięciu przycinam równo i do piwnicy razem z doniczką. Ziemię trzymam prawie na sucho. Wiosną dopiero wyciągam z donicy cebulki i przesadzam do nowej próchnicznej i przepuszczalnej ziemi. Zasilam 3- krotnie w ciągu sezonu i podlewam razem z innymi kwiatami. To wszystko. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Przeglądając zdjęcia zauważyłam, że niektóre robione były tuż przed zachodem słońca. Błysk fleszu w aparacie sprawił, że zdjęcia wyszły bardzo oryginalnie. Czy podobają się wam ?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Oj taaak!!!!
Bardzo się podobają!Też takie czasem pstrykam ...
Ale żylistek ,lobelia są najbardziej superowskie... :D
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Takie zdjęcia od razu nasuwają na myśl spokojny letni wieczór, rośliny szykują się do snu, powietrze pachnie tak, że chciałoby się je wypić, świerszcz gra nie wiadomo skąd... Ach, pięknie! :D
A co Ty tam sfotografowałaś na ostatnim zdjęciu? Czy to, co tam świeci pod księżycem to jakieś UFO? :shock: :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Będąc dzisiaj na spacerze w lesie / z łopatką/ znalazłam roślinkę która mnie zauroczyła. Czy ktoś ją zna ?

Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Och, śliczna! Kwiaty ma trochę jak groszek lesny, ale liscie nie te... Nie wiem, co to może byc :(
Wieczorne zdjęcia bardzo nastrojowe. Mnie tez podoba się najbardziej lobelia i żylistek, i jeszcze to pierwsze, tylko nie wiem co to jest :oops:
W poprzedniej serii zachwyciła mnie ketmia :D
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Tyle razy dziś zabierałam się do pisania do Ciebie ,ale te moje dzieciaki dziś nic tylko mama i mama :wink:
Ale jestem i patrzę ,a tu tyle nowości :shock:
Zadziwiasz mnie Grazynko, a raczej Twoje kwiaty są coraz ,coraz piękniejsze.
po prostu marzenie :D
Ten niby groszek też widziałam na spacerku i miałam ogromną ochotę zabrać go ze sobą ale nie jestem zbyt praktyczna :oops: Wzięłam aparat ,a nie łopatę :wink:
Zdjęcia "wieczorna porą" powalające ,a najbardziej powalająca jest lobelia i jej niesamowita barwa :D
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”