Ogródek AGNESS cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko Droga, dawno u Ciebie nie byłam, nie dostaję powiadomień :(
Dzisiaj Cię odszukałam, pospacerowałam po ogrodzie i popodziwiałam cudne róże i słoneczki ... Boże, jakie one piękne !!!

Obrazek

Agnieszko, co robisz z winogron :?: Mam takie same i zastanawiam się, czy można by z nich zrobić sok iii jak :oops:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Agnieszko - widać że jesień a nawet czuć :roll: nic na to nie poradzimy ale patrząc na Twoje zdjęcia to ta jesień jakaś cieplejsza choć - kocur też już się nie wyleguje na słoneczku tylko łapki ma schowane :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Moniś u mnie dziś cały dzień z małymi przerwami padało, aż się z domu nie chciało wychodzić :roll:

Irenko
dziękuję :D kolorki jesieni są przepiękne :D ale niestety teraz przesłonięte welonem deszczu :(

Aduś, no niestety ogrodowy leń się pojawił :roll: teraz szaleję przetworowo w kuchni :lol: Ale jak tylko przestanie padać to wyskoczę wysadzić te cebule, a jest ich całe duze pudło :roll: Mo i jeszcze zostałam obdarowana przyczepką kamieni i muszę je rozparcelować w ogródku, no i wóz kory na mnie czeka :roll: :lol:

Smoczynko, mam nadzieję, że jeszcze pojawią się dni bez deszczu, kiedy będziemy mogły wysadzić te nasze cebulaczki :lol: A co do kociego łoskotu :lol: to ta kicia akurat jest bardzo grzeczna, to starsza pani, seniorka mojego kociego rodu, stateczna kocinka, prapraprababcia mojego kociego rozrabiaki, ten to dopiero potrafi psocić :roll: :lol:

Dorotko, więc jesteśmy razem w tej miłości do kolorów jesieni, ja też je kocham :D Dlatego też i na wiosenne i letnie miesiące ściągam do ogrodu wszelkie kwiaty w kolorach żółci, pomarańczu i borda :D

Witaj Halinuś, bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje kwiaciorki, ja kocham wszelkie rodzaje słonecznikowatych :D A co do winogronek, ja mam jego 4 odmiany, ale ten właśnie granatowy najpospolitszy jest najlepszy na przetwory. Ma mnóstwo garbników i flawonoidów i nie tylko jest bardzo zdrowy, ale i wspaniale smakuje , :D Ja robię z niego sok w sokowniku, ale i mrożę. Wychodzi z niego też bajeczne winko, ale ja nie robię, wcześniej robiła moja mama, ale w tym roku też odpuściła.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, niestety jeszcze wczoraj jesień była piękna i słoneczna, mimo, że było chłodno, ale dziś już niestety tylko szarówa :cry: nawet z domu nie chciało mi się wychodzić, a miałam nadzieję pojechać do lasu na grzybki :cry:
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mi też się nie chce nic robić w ogródku w taką porę :? , za to wzięłam się wreszcie za zaległe prasowanie, ale tego się uzbierało :shock: :oops:

Cudny ten bukiet słoneczników w wazonie, po prostu rewelacja :)
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Aguś,
wciąż wspaniałe słoneczniki i milusi kiciuś ;)
mój przybiera dokładnie taką samą pozę :lol:
jaka śliczna ta jesień :roll:
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Agnieszko witam Cię serdecznie!
Pospacerowałam u Ciebie i jestem zachwycona Twoim ogrodem. JEST JAK ZAWSZE PIĘKNIE!!! Śliczne kolory zwłaszcza winobluszczu!!! Słoneczniki, wrzosy urzekają urodą! Skalniak również bardzo mi się podoba. Skąd miałaś takie piękne kolorowe kamienie? Przymierzam się do zrobienia skalniaka na drugiej działce tylko jeszcze nie mogę zdecydowac się do miejsca, więc odłożyłam prace do wiosny, zresztą teraz zrobiło się już zimno i mokro to i tak nie dałabym rady. Kiciuś się świetnie prezentuje, a jaki ciekawski. kiedyś miałam takiego kotka, teraz na działce buszują dzikie i mi robią szkody.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Re: Ogródek AGNESS cz.4

Post »

Grażynko uwielbiam słoneczniki w każdym wydaniu i w ogrodzie i w wazonach, dlatego można je spotkać u mnie w wielu miejscach 8) :D Prasowania współczuję :roll: ja nie cierpię :wink: :lol:
Ewuś masz rację, jesień jest cudowna, gdyby nie to, że tak dziś zimno, to nie chciałoby się wchodzić do domu tak jest pięknie, te barwy :shock: cudo :D

Grażynko bardzo Ci dziękuję :D Kolory teraz są faktycznie bajeczne :D mogłabym je podziwiać ciągle, uwielbiam jesień za te cudowne barwy :D
Grażynko większość kamieni miałam już w ogrodzie, leżały na rabatach z iglakami i na skalniaku, część dostałam od brata :D W przyszłym roku będziemy podziwiać Twój skalniaczek :D
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aguś, na zdjęciach nie widać latającej na miotle zimy ale wierzę Ci na słowo.
I życzę, by jak najszybciej skończył się okres przejściowo- wichurowy
i spadł miękki, otulający rośliny, śnieg.
( Osobiście wolałabym zawrócenie czasu , do lata 2008. Bo wtedy było lato!) :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hanuś ja cały czas mam nadzieję, że jeszcze w tym roku będziemy mieć piękne ciepłe dni, po chwilowym zimnidle :roll: :D mam nadzieję, że moje pragnienia się sprawdzą 8) :lol:
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Ja też mam nadzieję na piękne słoneczne ;:3 jeszcze pażdziernikowe dni , poczekamy zobaczymy co z tego wyniknie :wink:
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Aguś, bardzo piękne te jesienne klimaciki u Ciebie i wrzosy i słoneczniki - do zakochania :)
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko od poniedziałku ma być lepiej podobno aż do 15 stopni.
Jeszcze zdążysz wszystko dokończyć i nacieszyć oczy ostatnimi kwiatami.
Grażyna.
kogro-linki
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Zauważcie, jak zmienia się podejście: Kogra napisała, że "będzie aż 15 stopni", a jeszcze niedawno byłoby to: "Tylko 15 stopni" :lol:
Pocieszamy się jak możemy, choć wiemy, że zmiany nieuchronne. Też liczę na to ocieplenie, czasem " w grudniu jest wiosna" :wink:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, witaj po krótkiej przerwie :)
Dziękuję za informację o różach :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika