Tu na razie jest ściernisko ale będzie ..... ogród - harwi
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- MagdaMisia
- MagdaMisia
- harwi
- Od: 5 mar 2008, o 14:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pelagio dzięki
Nazwy to Gueen of England i Virgo (jak dobrze pamiętam) a tej małej czerwonej to nie wiem kupowana w LDL
a etykietka się rozpadła. JA mam tylko 3 róże na pniu. Uwielbiam róże oglądać i wąchać ale jak na razie te mi wystarczą.
Jeszcze nawet nie wiem jak je pookrywać i jak to zrobię czy mi zimę przetrwają bo to ich pierwsza zima będzie.
Magdo nie ma sprawy. Powciskaj powciskaj tam gdzie mówiłaś to zrobi ci się taki fajny dywan z nich ;) jak się rozrosną. Żaden chwast się nie powinien przebić a fajnie wygląda ;)

Nazwy to Gueen of England i Virgo (jak dobrze pamiętam) a tej małej czerwonej to nie wiem kupowana w LDL

Jeszcze nawet nie wiem jak je pookrywać i jak to zrobię czy mi zimę przetrwają bo to ich pierwsza zima będzie.

Magdo nie ma sprawy. Powciskaj powciskaj tam gdzie mówiłaś to zrobi ci się taki fajny dywan z nich ;) jak się rozrosną. Żaden chwast się nie powinien przebić a fajnie wygląda ;)
- harwi
Hej Reniu Witaj. Siałam w marcu ale powiem ci że próbowałam już parę razy i niestety mi się nie udało.
Coś mnie nasionka nie lubią a szczególnie dyptamowate. A mam dyptamka (w końcu) ale to dzięki Poli bo to od niej udało mi się na spotkaniu chapnąć
)).
Jak udało ci się zebrać nasionka to połowa sukcesu bo podobno strzela nimi ;) Może lepiej jakby sami ci się wysiał ;) nie plew koło niego.

Jak udało ci się zebrać nasionka to połowa sukcesu bo podobno strzela nimi ;) Może lepiej jakby sami ci się wysiał ;) nie plew koło niego.

- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
nasionka dyptamu trzeba stratyfikować by wzeszły (czyli doniczkę z wysianymi nasionkami trzeba wstawić do lodówki na miesiąc -dwa i póżniej przenieść do ciepłego - jeśli siane były do gruntu to powinny zacząć wschodzić na wiosnę )
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ..... ogród - harwi
Na dole kopczyk - dla korzonków.harwi pisze: Różyczki na pniu tez nie wiem co zrobić
Na nóżkę albo włókninę albo piankową rurkę ( takie cudo do ocieplania rur, taniocha ).
Na koronę włókninę.
Ale to jeszcze za wcześnie,poczekaj trochę, zapowiadają cieplutko do końca miesiąca.
- harwi
Bomba super wszystko jasne. Tak właśnie planowałam
bo takie materiały akurat mam
Wielkie dzięki.
poczekam na was pewnie powiecie kiedy owijacie. Tylko u mnie trochę wcześniej chyba to zrobię bo zimniej na polach ;)

Wielkie dzięki.
poczekam na was pewnie powiecie kiedy owijacie. Tylko u mnie trochę wcześniej chyba to zrobię bo zimniej na polach ;)
Wiolu, odbierz PW ! Pilne 

- harwi
Polu przesyłeczka odebrana. Nie wiem jak ci się odwdzięczę
Traweczki boskie ;))
Wszystkie zadołowane. Teraz przez zimę będę kombinować z trawiastą rabatką. ;)
A na działce już szaro i ponuro chociaż jeszcze coś kwitnie. Słoneczniki, miechunka, delosperma, bluszcz już porasta kratkę ;)
moje nowe nabytki ciekawe kiedy będą mieć takie śliczne kulki jak na obrazkach
Udało się skopać warzywniak i porozdzielać truskawki będzie więcej do podjadania ;)

A to przyszła mamusia naszych przyszłych szczeniaczków. Nieśmiało zagląda pewnie się wstydzi bo ciągle podwędzała nam patyki na ognisko

A na działce już szaro i ponuro chociaż jeszcze coś kwitnie. Słoneczniki, miechunka, delosperma, bluszcz już porasta kratkę ;)

moje nowe nabytki ciekawe kiedy będą mieć takie śliczne kulki jak na obrazkach

Udało się skopać warzywniak i porozdzielać truskawki będzie więcej do podjadania ;)

A to przyszła mamusia naszych przyszłych szczeniaczków. Nieśmiało zagląda pewnie się wstydzi bo ciągle podwędzała nam patyki na ognisko

Na zdrówko Wiolu i nie dziękuj, bo nie będą rosły

To delosprmum dobrze okryj a najlepiej pobierz szczepeczkę i postaw na oknie w piwnicy.Niestety, wymarza u nas