Tu na razie jest ściernisko ale będzie ..... ogród - harwi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Teraz dopiero patrzę, że tyle tych nasionek koralika, że mogłabym cały swój ogród obsadzić ;)
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:D Zobaczysz czy jakieś wyjdą. Jak jakimś cudem dużo to wybierzesz najsilniejsze a reszta na kompost ;) Wiesz, że to mój pierwszy raz w zbieraniu był :oops:
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Harwi :) a to mój pierwszy raz z ogródkiem był :]

musiałabyś chyba zmielić te nasionka żeby nic z nich nie wyszło :)
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Wiolu !
Podziwiam Ciebie i męża za to, ze potraficie własnoręcznie zrobić tyle rzeczy i odwaliliście kawał roboty na działce. Różnica między tym co było a jest - kolosalna !
Bardzo podobają mi się przez Was zrobione krzesła - są genialne !
Różyczki są piękne, czy znasz Wiolu nazwy ?
Pozdrówki :D :) :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Harwi dziękuję Ci bardzo za przesyłkę - trochę dużo tych rojników... większość posadziłam - zostało może z 10 - pewnie je gdzieś wcisnę...
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pelagio dzięki :oops:

Nazwy to Gueen of England i Virgo (jak dobrze pamiętam) a tej małej czerwonej to nie wiem kupowana w LDL :( a etykietka się rozpadła. JA mam tylko 3 róże na pniu. Uwielbiam róże oglądać i wąchać ale jak na razie te mi wystarczą.
Jeszcze nawet nie wiem jak je pookrywać i jak to zrobię czy mi zimę przetrwają bo to ich pierwsza zima będzie. :cry:

Magdo nie ma sprawy. Powciskaj powciskaj tam gdzie mówiłaś to zrobi ci się taki fajny dywan z nich ;) jak się rozrosną. Żaden chwast się nie powinien przebić a fajnie wygląda ;)
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witaj..doczytałam się po sąsiedzku że siałaś z nasion Dyptam...powiedz mi czy wzeszły Ci nasiona i kiedy go siałaś...ja mam mateczna roślinę pięknie kwitnie i tego roku zebrałam nasiona...jeśli byś mogła mi odpisać to bardzo proszę...chciałabym go rozmnożyć;)))Dziękuję i miłego dnia życzę:))
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej Reniu Witaj. Siałam w marcu ale powiem ci że próbowałam już parę razy i niestety mi się nie udało. :( Coś mnie nasionka nie lubią a szczególnie dyptamowate. A mam dyptamka (w końcu) ale to dzięki Poli bo to od niej udało mi się na spotkaniu chapnąć :))).

Jak udało ci się zebrać nasionka to połowa sukcesu bo podobno strzela nimi ;) Może lepiej jakby sami ci się wysiał ;) nie plew koło niego. :D :D :D
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Dziękuję ślicznie czyli za tak szybka odpowiedź...ja spróbuję na wiosnę mam ich tyle że szkoda by było zmarnować:)))Pozdrawiam
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

nasionka dyptamu trzeba stratyfikować by wzeszły (czyli doniczkę z wysianymi nasionkami trzeba wstawić do lodówki na miesiąc -dwa i póżniej przenieść do ciepłego - jeśli siane były do gruntu to powinny zacząć wschodzić na wiosnę )
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ..... ogród - harwi

Post »

harwi pisze: Różyczki na pniu tez nie wiem co zrobić :(
Na dole kopczyk - dla korzonków.
Na nóżkę albo włókninę albo piankową rurkę ( takie cudo do ocieplania rur, taniocha ).
Na koronę włókninę.
Ale to jeszcze za wcześnie,poczekaj trochę, zapowiadają cieplutko do końca miesiąca.
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bomba super wszystko jasne. Tak właśnie planowałam :) bo takie materiały akurat mam :)

Wielkie dzięki.

poczekam na was pewnie powiecie kiedy owijacie. Tylko u mnie trochę wcześniej chyba to zrobię bo zimniej na polach ;)
x_P-42

Post »

Wiolu, odbierz PW ! Pilne :!:
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Polu przesyłeczka odebrana. Nie wiem jak ci się odwdzięczę ;:138 ;:138 Traweczki boskie ;)) :tan ;:114 Wszystkie zadołowane. Teraz przez zimę będę kombinować z trawiastą rabatką. ;)

A na działce już szaro i ponuro chociaż jeszcze coś kwitnie. Słoneczniki, miechunka, delosperma, bluszcz już porasta kratkę ;)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
moje nowe nabytki ciekawe kiedy będą mieć takie śliczne kulki jak na obrazkach :) Obrazek Obrazek

Udało się skopać warzywniak i porozdzielać truskawki będzie więcej do podjadania ;)
Obrazek Obrazek

A to przyszła mamusia naszych przyszłych szczeniaczków. Nieśmiało zagląda pewnie się wstydzi bo ciągle podwędzała nam patyki na ognisko :mrgreen:
Obrazek
x_P-42

Post »

harwi pisze:Polu przesyłeczka odebrana. Nie wiem jak ci się odwdzięczę ;:138 ;:138 Traweczki boskie ;)) :tan ;:114 Wszystkie zadołowane. Teraz przez zimę będę kombinować z trawiastą rabatką. ;)

Obrazek
Na zdrówko Wiolu i nie dziękuj, bo nie będą rosły :lol:
To delosprmum dobrze okryj a najlepiej pobierz szczepeczkę i postaw na oknie w piwnicy.Niestety, wymarza u nas ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”