u nas pogoda beznadziejna, zimno i mokro, pada od rana

Witam Jacku , :PJacekP pisze:Bogusiu, piękna kleome. Moje niewyrośnięte i też liczę, że jak się same rozsieją będą dorodniejsze.
Byłem tydzień temu w Twoim mieście. Nie pomyślałem wcześniej, by wziąć jakieś namiary, bo może bym zobaczył w realu Twoje śliczne kwiaty.
Danusiu czytałam ......dziękidanutab pisze:Bogusiu moja hortensja jest młoda i nie kwitła, ale wkleiłam u siebie lik gdzie piszą
o hortensji dębolistnej.
Aneczko mam nadzieję że zdobędę krzaczek Abigeil :Pan-ka pisze:Bogusia ,Jadzi musimy przypomnieć o Secrecie no i Abigeil.Widzisz,u mnie było łyso,ale teraz róże zwariowały i kwitną na całego.Dopiero dzisiaj przekwita Omżyn.Ladnie komponował się z Gishlaine (na ostatnim zdjęciu u mnie).New Dawn ma pąki to może też zakwitnie.No ale u Ciebie to dopiero różnorodność keiecia.Jak będziesz zbierała nasionka Kleome to podziel n as z Jadzią.Całuski.
Aniu dzięki :PAniaDS pisze:Bogusiu, bardzo ładny masz ogród :P , kolorowy, jak lubię.
Piękne kwiaty, żurawki i różezwłaszcza.
Lilie bajeczne![]()
![]()
Chyba zaczynam żałować, że nie kupiłam ani jednej żurawki w tym roku, a na przody rabatek byłyby w sam raz![]()
Grazynko ,wyobraź sobie ,że miałam się szykować do zimy ,kogra pisze:Bogusiu czy już jesteś gotowa do zimy ?
Od poniedziałku ma do nas zawitać przednia czata.
A tak chciałoby się jeszcze ciepełka jak nie przymierzając dzisiaj.
Jadziu ,ja jestem optymistką ,więc czekam na poprawę pogody ,ma być jeszcze ciepło ,,,a myślę ,że Grażynka trochę postraszy i sama będzie czekać cieplejszej pogody :PJAKUCH pisze:Grażynko nie strasz jeszcze tyle roboty w ogrodzie . Moje chryzantemki dopiero mają paki zaczęła swoje kwitnięcie żółta róża ,Abigeil tak samo a Ty o śniegu brrrrrrr . A dzisiaj było tak cieplutko chyba z 25 st
No tak słyszałam Nelu ,że pogoda brzydka będzie parę dni ,,,,choć deszcz jest zbawienny ,bo sucho i twardo wszędzie ,a roślinkom się przyda trochę wody :P byle nie było przymrozków ,to wszystko będzie ok ,,,ja czekam na lilie Rybnickie ,a tak już im mało brakuje ,żeby rozbiły pączki :PAlionuszka pisze:Pewnie ta niska temperatura utrzyma się tylko przez parę dni ,a potem znów późne lato![]()
![]()
Ale co z tego,jeżeli wrażliwe kwiaty rozmiękłe przymrozkiem padną...