Storczyki Storczykowej

Awatar użytkownika
menia
500p
500p
Od: 30 lip 2008, o 21:36

Post »

Dusiu śliczne. Mi najbardziej podoba się ten kolorowy. Czy on jest woskowy ? :)
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Penang girl niezmiennie zachwyca intensywnymi kolorami ;:2
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak zwykle wszystkie piękne ;:1
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

menia pisze:Dusiu śliczne. Mi najbardziej podoba się ten kolorowy. Czy on jest woskowy ? :)
Ma grube płatki, ale niezbyt się błyszczą. Ale i tak jest słodki. Takie maleństwo, ale bardzo urocze...

A equestrisa wsadziłam dzisiaj pod torebkę, ponieważ liście ma bardzo wiotkie. Pędziki puszcza ok. 7 Phal. i 1 Vanda. Z Phal. pędy mają: Liodoro, 2 Philadelphie, biały w bordowe ciapki, biały w małe różowe piegi, biały i 1 z przeceny, którego koloru jeszcze nie znam. Biały z mazami dzisiaj całkiem przekwitł, obcięłam mu pęd.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

U mnie w Liodoro chyba zatrzymał się wzrost pędziku..Kurczę nie potrzebnie go przestawiłam ale pędzik dopiero zauważyłam kilka dni po przestawieniu,wrr..Postawiłam go teraz na stare miejsce ale nie wiem czy to już pomoże.. :(
Awatar użytkownika
asiula13
1000p
1000p
Od: 16 cze 2009, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne widoki :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agata0806 pisze:U mnie w Liodoro chyba zatrzymał się wzrost pędziku..Kurczę nie potrzebnie go przestawiłam ale pędzik dopiero zauważyłam kilka dni po przestawieniu,wrr..Postawiłam go teraz na stare miejsce ale nie wiem czy to już pomoże.. :(
Pędy Liodoro rosną bardzo powoli, może jeszcze ruszy. Mojego nie ruszam. Jeszcze trzyma mu się ostatni kwiat (ale już przekwita), a zaczyna wychodzić nowy pęd. Mam nadzieję, że zakwitnie. On mi jeszcze nie kwitł zimą, więc nie wiem. Obydwa poprzednie pędy puszczał wiosną, a kwitł latem. Pędy rosły ze 4 miesiące. Ale mam nadzieję, że zakwitnie, tak lubię jego kwiaty i zapach... Jest wyjątkowy, a ostatnio miał 9 kwiatów. To chyba sporo jak na Liodoro...
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dusiu, pięknie Ci kwitną Phalaenopsis, puszczają pędy i pachną... Masz się z czego cieszyć, super! :wink:
Ale... Twój Phal. Penang Girl na bardziej wyraźne kolorki, a buu... ;:201 :lol: Mój już niestety przekwitł, więc nie mogę go codziennie wąchać :(
A czemu w spisie pędów uwzględniłaś tylko jedną Vandę :?: Przecież i niebieska, i żółta puszczają pędy i na razie rosną :roll:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anusska pisze:Dusiu, pięknie Ci kwitną Phalaenopsis, puszczają pędy i pachną... Masz się z czego cieszyć, super! :wink:
Ale... Twój Phal. Penang Girl na bardziej wyraźne kolorki, a buu... ;:201 :lol: Mój już niestety przekwitł, więc nie mogę go codziennie wąchać :(
A czemu w spisie pędów uwzględniłaś tylko jedną Vandę :?: Przecież i niebieska, i żółta puszczają pędy i na razie rosną :roll:
Żółtej nie rośnie, więc uwzględaniam tylko niebieską. Penang girl jak na razie kwitnie. Twój może kwitł już długo i dlatego przekwitł. Mój jak na razie pachnie, bardzo lubię jego zapach. Pachnie też ten bladorózowy o wąskich płatkach i barwnej warżce, któremu też zrobiłam trochę zdjęć.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Dusiu dziękuję,to może ja się nie potrzebnie zamartwiam ale zaglądałam pod listki i codziennie ten pędzik wydawał mi się taki sam ale jak Ty piszesz że one długo wypuszczają pędy to mnie pocieszyłaś i to bardzo..To moje pierwsze kwitnienie tego Phalaenopsisa więc nie wiedziałam..Baaaardzo Ci dziękuję :lol:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agata0806 pisze:Dusiu dziękuję,to może ja się nie potrzebnie zamartwiam ale zaglądałam pod listki i codziennie ten pędzik wydawał mi się taki sam ale jak Ty piszesz że one długo wypuszczają pędy to mnie pocieszyłaś i to bardzo..To moje pierwsze kwitnienie tego Phalaenopsisa więc nie wiedziałam..Baaaardzo Ci dziękuję :lol:
No niestety pędy rosną im powoli, więc może twój jeszcze zakwitnie. Ale zwykle zaczynają kwitnąć ok. 4 miesiące od wypuszczenia. Mój jak dotąd kwitł mi 2 razy, teraz puszcza trzeci pęd. A kiedy wyrósł pęd twojego i ile ma cm?
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

Ale cudności masz piękne :shock: :shock: :shock:
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się :)
Nie umiem się już doczekać następnych kwitnień.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak na razie jest 7 pędzików. Keiki pink panther chyba też będzie mieć pędzik, może nawet 2. To dziwne, przecież jeszcze jest taki malutki w porównaniu do dorosłej rośliny... Ale jeśli to rzeczywiście pędy, poczekam z oddzieleniem keika. Pędzik niebieskiej Vandy ma już ze 3 cm. Phalaenopsisom niedawno podniosłam roletę, żeby miały więcej światła, teraz i tak ich już słońce nie oparzy.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Re: Storczyki Storczykowej

Post »

Pink panther puszcza 2 pędziki na keiku i 1 z dorosłej rośliny. W sumie 8 Phalaenopsis i 1 Vanda ma pędy. Dziwne, że taki mały keiki na pp a już puszcza pędy.
Dzisiaj mi przyszedł czerwony Phalaenopsis o vandowatych kwiatach, ale niestety nie wstawię zdjęć, bo nie ma tego linku z fotosika. W ogóle ten nowy wystrój forum jest okropny i do tego nie ma jak wstawiać zdjęć... Mam nadzieję, że szybko przywrócą fotosika, bym mogła wstawiać zdjęcia.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”