Moja działka - Katarzynka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Katarzynka
500p
500p
Od: 23 mar 2007, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu to juz drugi gwóźdź.
Cztery lata temu na naszej budowie w tym samym dniu ja wlazłam tak jak teraz na deskę z gwoździem a mąż zwalajac stęple wbił sobie w rekę gwoździa.
Za namową męża siostry podjechaliśmy na jej dużur do szpitala po szczepionkę na tężca. Wszyscy się śmiali że my chyba tymi gwoździami to rzucaliśmy w siebie ;) , a w kartach informacyjnych Ola mi wpisała uraz stopy aby tych gwoździ nie powtarzać. Szczepionkę drugą dawkę wzięłam po miesiacu a trzecią po roku i to jest zabezpieczenie ponoć na 10 lat.
Dziś mija druga doba od wbicia , rana już sucha ale boli nieziemsko :evil:
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Kasiu a rivanol przyłożyłaś?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Katarzynka
500p
500p

Post »

Aniu nie, nawet nie mam w domu , ale dezynfekowałam zewnętrznie wodą utlenioną i spirytusem a wewnętrznie litrem piwa :wink:

Polecałam już w wątku warzywniczym miechunkę pomidorową.
Dziś kolej na godną uwagi marchewkę karotkę o okrągłym kształcie . No niestety chyba fotosik nie działa , może później mi się uda wkleić.
Katarzynka
500p
500p

Post »

ostatnia próba wklejania zdjęć :
nic z tego , nie mogę , nie umiem :cry:
Katarzynka
500p
500p

Post »

Obrazek
udało się :D

to może jeszcze jedna nowość z mojego warzywniaka, to burak liściowy , również godny polecenia, własnie wczoraj była botwinka i niczym się nie różniła od tej czerwcowej :D
Obrazek Obrazek
Katarzynka
500p
500p

Post »

hmmmmmmmm chyba przesadziłam z rozmiarem zdjęć :roll:
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No trochę przesadziłaś, ale widoczki apetyczne. :lol: ;:2
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Katarzynka
500p
500p

Post »

Nowy nabytek dla ptaszków i moje własnoręcznie i parapetowo wyhodowane osteospermum

Obrazek Obrazek
Katarzynka
500p
500p

Post »

Aniu dziś też gotuję botwinkę, wiec zapraszam.
Obrazek

Moje ZOO : Mruczysław- upał sprawił , że łóżko zamienił na umywalkę , banda mazurków :wink: , pędrak buszujacy w truskawkach :x

Obrazek Obrazek Obrazek

Gruszki niekoniecznie na gruszy

Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam i życzę pogodnego i owocnego weekendu :D
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Coś się zimno robi chyba wezmę się za wykopywanie wszystkiego. :wink: To taka mordęga, aż się myśleć nie chce. :D Ale nadaja na wtorek pierwszy powiew zimy. :evil:
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12

Post »

Nooo, Kasiu ! U Ciebie to się oddycha! Przestrzeń przecudnej urody! I staw!!! Widziałam pięką hortensję . W takim otoczeniu robi wrażenie rośliny rosnącej naturalnie, na dziko. Jesteś tak blisko natury, że aż zazdrość bierze mieszczucha. Myślę, że każdy ogrodnik miał w życiu taki okres, że marzył o romantycznym ogrodzie daleko na wsi, gdzie można sadzić, co się tylko zapragie, bo wszystko się zmieści. A Ty to masz!
Widzę, że teren bywa u Ciebie podmokły. Staw załatwia nadmiar wody, ale można też posadzić rośliny , które wypijają jej nadmiar i pełnią rolę "żywej melioracji". Jeśli tylko by Ci sie podobały - świetne byłyby wszelkiej maści wierzby. I to zarówno zwykłe, jak i wierzby japońskie hakuro nishiki (tu pasuje powiedzieć po japońsku: hej!). Są przepiękne... Pozdrawiam serdecznie i podziwiam Twoją siłę i zapał :D :D .
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12

Post »

Ha, ha, ha, dopiero teraz zauważyłam, że masz wierzbę ! I do tego z gruszkami! :P

Mój Maniek też lubi spać w umywalce, tylko z racji jego rozmiarów - coś pupa mu sie nie mieści, hi, hi
Awatar użytkownika
Bożi
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 18:03

Post »

Ale u ciebie przestrzeń :) Wszystko z wielkim rozmachem :)
Grzegorz B

Post »

Ta przestrzeń jest super, można poszaleć :lol: Ten stawek, to od samego początku mi się bardzo podobał, nie ma to jak naturalność ;:215 Wiele już zostało zrobione, tylko podziwiać, a ta marchew, o losie ja chcę taką marchewkę w rosole z kury. Jest tylko jeden problem ani rosołu ani marchewki, a przecież niedziela :(
Katarzynka
500p
500p

Post »

Dień dobry wszystkim, witam miłych gości :D
Aniu w sobotę to dopiero był ziąb, zmarzłam, przewiało mnie do szpiku ale plan w ogrodzie wykonałam :) a jaki komfort chodzenia , gdy noga nie boli.

Ulka gdy pojawiło się marzenie o własnym domu i ogrodzie to naszy pragnieniem było , aby ten ogród był wielki. W mieście musielibyśmy kupić 5 działek budowlanych a na to nie było nas stać, więc padło na wieś. Dziś wiem , że był to dobry wybór :D
Teren to raczej nie jest podmokły , sama glina, klasa Va i Vb. Są za to wody gruntowe i podskórne na głębokości 6-10 metrów. Obok stawu lasek brzozowy spełnia rolę melioratora chyba za bardzo , bo cos czuje że on sciąga wodę ze stawu, ale niech ma.
A co do wierzby to bardzo urokliwa roslina jak dla mnie szybko rośnie i mozna ja ciąć ile wlezie a ona szczęsliwa:) na razie mam 4 odmiany.

Witaj Bożi :D
Ta rozmach to ja mam :wink: a tak na poważnie od trzech lat wsadzamy i wsadzamy ciagle mało i mało. Najbardziej brakuje mi dużych drzew i krzewów.

Grzesiu a ja wolałam staw pełen wody, można było kija pomoczyć :wink:
Kury i rosołu nie mam, ale marchewką mogę podratować kolegę :lol:

Chciałabym pokazać Wam klona DISSECTUM NIGRUM który był kilka dni u mnie ale tylko gościnnie. Zostały pomylone paczki i zamiast trafić do przyszłego właściciela w Tychach listonosz dostarczył go do mnie, a moje roslinki pojechały do Tych. Dziś został juz odesłany i niech mu podróż sprzyja.

Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”